sap eşitsizliği

Gitarda önceden 8 numara teller vardı cızırtı yaptığı için 11 taktım, az önce önce de ince mi telinde 15.perdede cızırtı yaptığı için teli yükselteyim dedim bu sefer de köpruden koptu. Sapin 6.tel(yukarıdan baktığımızda üstteki) kısmında sap hafif içbükey ama alttan baktığımda sanki o kadar da içbükey değil, sizce ne yapılabilir

sapı kırmadan önce sap ayarı nedir, nasıl yapılır acilen öğren ....

8'lik telden 11'e geçip standart akort yaptıysan sapa muhtemelen 15-20 KG filan fazla bir yük bindirdin, ağaç da sağlam değilse burulur elinde kalır yakında...

sapı kırmadan önce sap ayarı nedir, nasıl yapılır acilen öğren ....

8'lik telden 11'e geçip standart akort yaptıysan sapa muhtemelen 15-20 KG filan fazla bir yük bindirdin, ağaç da sağlam değilse burulur elinde kalır yakında...
11lik tele geçtiğimde zaten sıktım sapı yarım tur kadar, zamanla düzleşti tekrardan telin kuvveti ile, şimdi telleri sokunce baktım da üst kısmı daha içbükey falan değilmiş tellerin paralelligi yüzünden öyle gözüküyormuş, muhtemelen sap duzlestigi için 15.perde cizirdama yaptı ben de teli yükseltince telin topu koptu. Neden koptuğunu anladım, ama hangi durumda sapa hangi durumda yüksekliğe bakmam gerektigini belirtirseniz sevinirim

11lik tele geçtiğimde zaten sıktım sapı yarım tur kadar, zamanla düzleşti tekrardan telin kuvveti ile, şimdi telleri sokunce baktım da üst kısmı daha içbükey falan değilmiş tellerin paralelligi yüzünden öyle gözüküyormuş, muhtemelen sap duzlestigi için 15.perde cizirdama yaptı ben de teli yükseltince telin topu koptu. Neden koptuğunu anladım, ama hangi durumda sapa hangi durumda yüksekliğe bakmam gerektigini belirtirseniz sevinirim
Orphee tel taktiysan toptan kopmasi gayet normal 😄. Başka hiçbir tel setinde bunu yaşamadım ben.

akordu gevşetmeden köprü yükseltirsen teli de daha fazla germiş olursun... basit fizik kuralı... iyi tel bile olsa kopar (kopabilir)....

bir de gitar nedir bu bilgiyi bahşetmemişsin ama 8'den 11'e geçip harş diye yarım tur döndürmedin umarım... bu işleri kademeli ve gitara sindirterek yapmakta fayda var...

akordu gevşetmeden köprü yükseltirsen teli de daha fazla germiş olursun... basit fizik kuralı... iyi tel bile olsa kopar (kopabilir)....

bir de gitar nedir bu bilgiyi bahşetmemişsin ama 8'den 11'e geçip harş diye yarım tur döndürmedin umarım... bu işleri kademeli ve gitara sindirterek yapmakta fayda var...
gitar tele, yarımşar saat arayla çeyrek tur çeyrek tur döndürdüm, ve akordu gevşetmistim ama teli yükselttikten hemen sonra tekrar standart akorda getirdim

benim sorun kopmasından çok cızırtıydı, ama sanırım çözdüm. Sap düz olduğu için cızırtı yapıyordu ben de onu sap ayarı yerine tel yüksekliği ile çözmeye çalıştim teli yükselttim ve akort ettim sıkıntı olmadı ama bend yaparken koptu, dediğin gibi fazla yükseldiği için olmuş çünkü topu koptu telin

Geri