Saten boyalı gitar bakımı ? Ayrıca klavye bakımı ...

Benim Jackson Dkmg gitarım var siyah saten boyası var. Enfes bi görünümü var ama işte boyası hassas biraz dikkat etmek gerekiyo. Sanırım sebebide üzerine cila atılmıyo ? İşte bende diyorumki şu adresteki cilayı alıp kullansam saten boyayı bozarmıyım ?

http://www.mydukkan.com/product.php?productid=16149&cat=73&page=1

Ayrıca gitarın klavyesinde hafif beyazlaşma tarzı bişeyler oluyo. Çalımda , tonda vb. bi etkisi yok ama neden oluyo merak ettim. Onun içinde alttaki ürünü kullanmak istiyorum faydası olur mu ? Ayrıca sebebi ne bu beyazlaşmaların ? Gülağacı klavye ...

http://www.mydukkan.com/product.php?productid=16924&cat=0&page=1
 
Gövdeyi temizlemek ve parlatmak amaçlı olarak Planet Waves'in bu ürününü muhtemelen kullanabilirsin. Ne de olsa genel geçer ürünleri olan güvenilir bir marka. Eğer bir yerlerden içeriği hakkında bilgi bulup buraya yazabilirsen sana daha net bir cevap verebileceğimi umuyorum. Ben Jim Dunlop ürünlerini çoğu boya çeşidi ile kullandım hiç bir sorun yaşamadım aksine faydasını gördüm.
Ama kullanmaman gereken birşey varsa o da karnauba mumu içerikli bir ciladır. Senin gitarda boya çok ince olduğundan çok kötü sonuçlar elde edebilirsin.

Gitarın klavyesindeki beyazlaşmanın nedeni de ellerinin terlemesi ile klavyeye bulaşan tuz ve diğer vücut artıkları. Eğer her çalımdan sonra klavyeni kuru bir bezle temizlemezsen ve ellerin gerçekten terliyorsa zamanla klavyenin rengi iyice solacaktır.
Ayrıca linkini verdiğin ürün gayet sağlamdır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Buna alternatif olarak yine Jim Dunlop'un limon yağından kullanabilirsin. Bu da çok güzel bir likid.
 
Vala saten dokulu gitarın bildiğimiz "guitar polish" ile temizlendiğini hiç duymadım.Sana tavsiyem hafif nemli penye bir kumaşla yumuşak,dairesel hareketlerle silmen.

Ayrıca klavyede nasıl bi beyazlaşma oluyo anlayamadım,klavye el kiri zamanla klavyede birikebilir ve lekeler oluşturabilir sanırım bunu kastettin.Bunun için o bahsettiğin kimyasalı rahatlıkla kullanabilirsin.
 
euphrates in dediği tuz olayı sanırım beyazlaşma. valla her çalımdan sonra siliyodum ama geç başladım sanırım.

Ya amacım temizlemek değil gitarı şöyle diyim gitarın cilası olmadığı için ufak çarpmalarda bile hafif tahriş olma gibi kötü bi özelliği var 🙂 bu yüzden kendimden iyi bakmak zorunda kalıyorum gitara 🙂 işte merak ettiğim boyayı bozmadan bu tahriş olayını nasıl azaltırım diye düşünüyorumda pek mümkün görünmüyor gibi . bakalım farklı öneriler gelcek mi

EKLEME : Planet waves in klavye için olan temizliyicisine kullanırken telleri sökmem gerekiyor mu ?
 
dostum dunlop'un koruyucu özelliği var ama çarpmalara karşı diil.
bi de şöle bişi önercem;tv'de görmüştüm yüzey koruyucu bi cila var ve sadece beze sürüp silmen yeterli.hatta tanıtımda viperin üzerine sürüp asit falan döküyolar hiçbirşey olmuyodu.o ürünü bi araştır.işine yarayabilir.ama içerdiği maddelere dikkat et.sanırım işine yarar o.
bi de telleri söksen daha rahat edersin.ama sökmeden yapabilirsen o da olur.
 
Prelektro;
Saten boyalar bildiğimiz guitar polishlerle silinebilir. Fender'in klasik boyası saten poliüretandır (Senin gitarını da Fender üretiyor artık). Ve Fender "guitar polish" adı altında ürettiği kendi ürünlerini gitarları için tavsiye eder. Çünkü bildiğimiz "guitar polish"ler aslında polish, yani cila, değil. Boya dokusundaki yağı çözebilecek petrokimya ürünü solvanlar içerirler sadece. Parmaklardan, ellerden gelen bu yağı alkol de çözemez. Su ile nemlendirilmiş bez dağıtmaz bile.

Asıl cila denen şey küçük numaralı zımparadır. Karnauba mumu ya da wax polish diye bilinirler. Boya dokusunu kaldırır ve yeniden dağıtırlar. Böylece gitarın yeni boyanmış gibi olur. Ama saten boyalar çok ince olduğu için sen bu ürünleri kullanmamalısın.
Sanırım serkan da guitar polish derken bu tip bir polishi kastediyordu.

Son olarak,
Senin istediğin amaçla üretilmiş bir ürün hiç duymadım ben 😀
Biraz daha araştır webden ve bu arada gitarına iyi bak!
 

Geri
Üst