Schecter hellraiser hybrid c1 fr için case önerisi

Merhabalar,
Yakın zamanda bulunduğum şehirden taşınma durumum olacak. Gitarı muhtemelen kendi aracıma alırım diye düşünüyorum fakat çoçuk vs onun eşyaları da işin içine girince tam olarak kestiremiyorum. Bu yüzden her ihtimale hazırlıklı olmak istiyorum. 2 gitarım var biri fender strat digeri de bu. Fenderin hardcase'i var fakat schecterin gigbag i dahi yok basit bir kılıfta duruyor şuan.
Schecterin hardcaselerini anladığım kadarıyla do-re getirtiyor. Kendileriyle iletişime geçtim, stoklara yakın zamanda girmeyeceğini sipariş de oluşturamayacaklarını belirttiler.

Özetlemek gerekirse başlıktaki modele uygun tavsiye edebileceğiniz hardcase ya da sağlam gigbag önerilerinizi rica ediyorum. Herkese iyi günler

Selamlar,

Güzel bir gitar, benim de almayı düşündüğüm bir model. Ah bi de şu 12. fret inlayi olmasa...
Caseleri paylaşıyorum, bu caselere Sweetwater düzgün sığma ve oturma garantisi veriyor : İlginç şekilde o garanti SGR 1-C case için yok.

111111111111.jpg222222.JPG
Bu arada ben mydukkandan geçen gün Wagon 05 gigbag aldım. Gerçekten güzel bir ürün. Sığar sığmaz konusunda garanti veremiyorum ama ben memnun kaldım.

Valla tırstım abi 😀 Olur da sığmaz falan. Ki olması lazım ama ne olur ne olmaz 😀 Mahçup olmayalım.
Direkt adamlara dava açabilir. 🙂 Uyumlu case altta yazıyor.

Kalite olarak bilemem, belki diğerleri daha iyidir ama yurt dışından alınacaksa tam uyumlu olması ve gitarla aynı marka olması için SGR'yi alırdım ben.

Bu arada ülkede case sıkıntısı var. 2 ay önce falan lazım oldu ama sıfır olarak bulamadım. Zuhal ve Dore'yi aradım adamların ellerinde case yok, olanlar da aşırı pahalı olanlar. Sadece taşınma sırasında lazım olacaksa 2. elden de bakılabilir. Gitar extreme kasa olmadığı için zaten çoğu model uyacaktır.

Evet geçen ben de aradım bulamadım. Bulduğum da epey pahalıydı. Sonra gigbag aldım ona da 415TL verdim biraz içim yandı ama güzelmiş pişman değilim.
İçinde sap desteği var, yeterince kalın, alt kısmında gitar ezilmesin ve askı pini kılıfı yırtmasın diye kalın bir padding yapmışlar. Bu padding varken Jackson Soloist zar zor sığıyor ama bu padding çıkartılabiliyor istendiğinde. Arkası cırtlı bir şey. O yüzden gigbage de garanti veremedim. Yine de genel olarak güzel, hoşuma gitti.

Selamlar,

Güzel bir gitar, benim de almayı düşündüğüm bir model. Ah bi de şu 12. fret inlayi olmasa...
Caseleri paylaşıyorum, bu caselere Sweetwater düzgün sığma ve oturma garantisi veriyor : İlginç şekilde o garanti SGR 1-C case için yok.

148000 eklentisini görüntüle148001 eklentisini görüntüle
Bu arada ben mydukkandan geçen gün Wagon 05 gigbag aldım. Gerçekten güzel bir ürün. Sığar sığmaz konusunda garanti veremiyorum ama ben memnun kaldım.
Direkt adamlara dava açabilir. 🙂 Uyumlu case altta yazıyor.

Kalite olarak bilemem, belki diğerleri daha iyidir ama yurt dışından alınacaksa tam uyumlu olması ve gitarla aynı marka olması için SGR'yi alırdım ben.

Bu arada ülkede case sıkıntısı var. 2 ay önce falan lazım oldu ama sıfır olarak bulamadım. Zuhal ve Dore'yi aradım adamların ellerinde case yok, olanlar da aşırı pahalı olanlar. Sadece taşınma sırasında lazım olacaksa 2. elden de bakılabilir. Gitar extreme kasa olmadığı için zaten çoğu model uyacaktır.

hocam teşekkür ederim hızlı yanitlariniz icin. benim de aklımda aslında Schecterin kendi urunu ya da saglam bi gigbag almak var. wagon 05 ve 07'yi ben de gordum fakat uyar mi emin olamadım. amazon tr den siparis edip uymazsa iade etmek de bir seçenek olabilir gibi.
sweetwaterdaki fiyat fena degil aslında ama stokta yok gorunuyor. Thomann' da 167euro+kargo stokta mevcut.
Kararsız kaldım acikcasi.

Üçgen kalıplı, strat uyumlu herhangi bir case uygun olacaktır. Bu arada gigbag ne kadar korunaklı olursa olsun hardcase'in yerini tutamıyor maalesef. Özellikle taşınma, temizlik gibi durumlarda ayak altında olmasın, aklım kalmasın diyorsanız hardcase en iyisi.

///
Fender strat var demişsiniz, o uymuyor mu?

Üçgen kalıplı, strat uyumlu herhangi bir case uygun olacaktır. Bu arada gigbag ne kadar korunaklı olursa olsun hardcase'in yerini tutamıyor maalesef. Özellikle taşınma, temizlik gibi durumlarda ayak altında olmasın, aklım kalmasın diyorsanız hardcase en iyisi.

///
Fender strat var demişsiniz, o uymuyor mu?
Uymuyor hocam maalesef sap sığmıyor.

Wagon 05'e sığacağını düşünüyorum. 6 inline headstocklu aynı skalada bir Jackson sığıyor, alttaki padding olmadan daha da rahat sığıyor. Schecter 3x3 olduğu için kafası daha kısadır daha rahat sığar diye düşünüyorum.

Fotolar aksınnnnn...
1617899194829.jpg1617899194832.jpg1617899194831.jpg1617899194827.jpg1617899194833.jpg

Hocam koca hardcase için aracınızda yer bulabiliyorsaniz kalınca bir gigbag alıp, gitari icine koyup, etrafı da güvenli olacak şekilde düzenleme de yapip kolayca goturebilirsiniz. Bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok bence. Defalarca gitar taşıdım yazlık-kislik arasi aracla. Bazen tamamen dolu olur arac. Gitarin kendi hardcase'i olsa dahi elimdeki kalınca gigbagler icin taşıdım hep. Illa ki o gitara zarar gelmeyecek bir yer bulunur arabada.

Hocam koca hardcase için aracınızda yer bulabiliyorsaniz kalınca bir gigbag alıp, gitari icine koyup, etrafı da güvenli olacak şekilde düzenleme de yapip kolayca goturebilirsiniz. Bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok bence. Defalarca gitar taşıdım yazlık-kislik arasi aracla. Bazen tamamen dolu olur arac. Gitarin kendi hardcase'i olsa dahi elimdeki kalınca gigbagler icin taşıdım hep. Illa ki o gitara zarar gelmeyecek bir yer bulunur arabada.
katılıyorum hocam size, ama ben daha çok nakliye ile göndermek zorunda kalma durumuna karşı hazirlikli olmak istedim. fenderi nakliyeyle, schecteri wagon case ile kendi aracımda götürmeyi planladım son olarak. uyarsa bakalım 🙂

Hocam zaten dikkat edeceksinizdir ama yine de yazayım, kamyona yerleştirirlerken de orada olun mutlaka. Gitar(lar) en tepede olsun ve etrafında sikistirabilecek ağır eşyalar bulunmasın. Tasima sırasında en fazla hasar riski 1- agirlikla ezilme 2- yandan künt veya sert sivri cisim sikistirmasi sonucu oluyor.

Geri