Selamlar tremolo kolu kırıldi

• Konuyu açan Konuyu açan hsbn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ya gitarı daha bugün aldım alir almaz kirildi zaten deliğe girerken zor giriyordu birazcik zorladım içinde kaldı bunu nasıl çıkarabilirim ya da çıkartmazsam bir zararı olur mu penseyle denedim dondurmeyi çıkmadı

20250106_111914.webp 20250106_111906.webp

muhtemelen köprü yuvasi ve kol uyumsuzdu, yivleri tutmuyordu. ondan zor giriyordu. bu köprüye de zarar verdigin anlamina gelebilir ama belki cok hasar almamis olabilir. kerpeten ya da pense ile disarda kalan parcadan cevirip cikart. orada biraz pay kalmis yapabilirsin.

muhtemelen köprü yuvasi ve kol uyumsuzdu, yivleri tutmuyordu. ondan zor giriyordu. bu köprüye de zarar verdigin anlamina gelebilir ama belki cok hasar almamis olabilir. kerpeten ya da pense ile disarda kalan parcadan cevirip cikart. orada biraz pay kalmis yapabilirsin.
Çıkmıyor ki penseyle denedim zaten zor girmişti başka bir şekilde çıkartamaz miyim birde köprüye zarar verdiğimi nasıl anlarım

Çıkmıyor ki penseyle denedim zaten zor girmişti başka bir şekilde çıkartamaz miyim birde köprüye zarar verdiğimi nasıl anlarım
Döndürerek çıkarmayı deneyin. Kolay olmaz çünkü döndürme payı çok az. Başka türlü mantıken çıkmaz zaten.
Köprüye başka bir zarar vermek diye bir şey olacağını sanmam bu durumda. Tremolo kolunu kullanamazsınız alt tarafı. Zaten uyduruk bir köprü belli ki. Muhtemelen kolu kullandığınız zaman da sürekli akort kaçıracaktı.
Şu uyduruk Çin malı Ibanezlere para vermeyin dedik kaç kere. O fiyat bandındaki Harley Benton fusion ile bu sorunu yaşamazdınız ve çok daha üst düzey bir gitar almış olurdunuz.
İkinci el mi aldınız?

Döndürerek çıkarmayı deneyin. Kolay olmaz çünkü döndürme payı çok az. Başka türlü mantıken çıkmaz zaten.
Köprüye başka bir zarar vermek diye bir şey olacağını sanmam bu durumda. Tremolo kolunu kullanamazsınız alt tarafı. Zaten uyduruk bir köprü belli ki. Muhtemelen kolu kullandığınız zaman da sürekli akort kaçıracaktı.
Şu uyduruk Çin malı Ibanezlere para vermeyin dedik kaç kere. O fiyat bandındaki Harley Benton fusion ile bu sorunu yaşamazdınız ve çok daha üst düzey bir gitar almış olurdunuz.
İkinci el mi aldınız?
Sıfır aldım çok tavsiye edilmişti azes 40 birazcik pişman oldum ama yapacak birsey yok , köprüye zarar gelirse ne olur zarar geldiğini nasıl anlarım , parça da çıkmıyor zaten penseyle baya denedim hevesim kaçtı ya ilk günden bu kadar talihsizlik🙁

Köprüyü komple söküp çift kargaburunla önden arkadan girişmeyi deneyebilirsiniz, daha uygun bir dönüş açısı oluşur muhtemelen o şekilde. Köprünün kesin yapısını bilmemekle birlikte arkada bir somun vs. olabilir belki oradan yürürsünüz.

Daha ilk günden bunlarla uğraşmak da iyi mi kötü mü bilemedim. 🙂

Sıfır aldım çok tavsiye edilmişti azes 40 birazcik pişman oldum ama yapacak birsey yok , köprüye zarar gelirse ne olur zarar geldiğini nasıl anlarım , parça da çıkmıyor zaten penseyle baya denedim hevesim kaçtı ya ilk günden bu kadar talihsizlik🙁
Üzgünüm. Çok acı bir tecrübe olmuş, ama yapacak bir şey yok.
Bu sorun gitarı çalmanıza engel değil, sadece kolu kullanamazsınız. Aldığınız yere götürün, belki yardımcı olurlar. Veya belki bir luthier.
Zaten yeni başlayan birisinin o kolu kullanması filan gerekli değil.
Köprü akort tutuyorsa sorun yoktur.

Not:
15 bin TL bandında Çin malı gitar alınmaz. Bu gitar ancak ikinci elde yarı fiyatına filan alınır.
Muhtemelen ille de sıfır gitar olsun, marka olsun ezberi yüzünden yaptınız bu hatayı.
Bu hatayı belki bu sayede başkalarının yapmasını önleriz. Bu başlık burada dursun.

İçeride kalan vidadan nispeten daha küçük bir matkap ucuyla vidayı çürüt. Çürütten kastım vidayı del. Daha sonra tork vida ucun varsa içine biraz çekiçleyerek sabitle. Daha sonra saat yönü tersine bükerek açabilirsin.
Yağ ile kolay çıkacağını sanmıyorum. Vida yolları muhtemelen birbirini sıkıştırıyor.

İkinci el mi aldınız?
Abi yanlışın var Azes40 hiç akort tutmuyor ki kaçırsın, yani akort kaçırması için önce akort tutması lazım. 😀

Şaka bir yana kesinlikle aldığın yerin teknik servisine götür, köprüde sorunlu hareket yaparsan ilerideki olası sorunları da üstlenmiş olursun, vida ile oynadıklarını anlarlar. Zaten bir şey olsa da bakmasak kafasındalar, yağ sürmüş olursun ekmeğe. Kendileri halletsin.

Abi yanlışın var Azes40 hiç akort tutmuyor ki kaçırsın, yani akort kaçırması için önce akort tutması lazım. 😀

Şaka bir yana kesinlikle aldığın yerin teknik servisine götür, köprüde sorunlu hareket yaparsan ilerideki olası sorunları da üstlenmiş olursun, vida ile oynadıklarını anlarlar. Zaten bir şey olsa da bakmasak kafasındalar, yağ sürmüş olursun ekmeğe. Kendileri halletsin.
Gitarı denemek için bir kere elime aldım, bir kaç dakika sonra bıraktım. Baştan aşağı ucuz işçilik ve malzemeydi. Tam bir para tuzağı Azes.

İnternetten aldım zuhaldan tekrardan kargolamakla filan uğraşmak istemiyorum bu şekil kullansam sorun yaratır mı diyorsun ilerde

Yıllardır gitar çalarım ve pek çok gitar da denedim. İlk kez tremolo kolu kırılan bir köprü görüyorum. Ya elinizdeki tremolo kolu çok kalitesiz malzemeden yapılmış ya da uyumsuz tremolo kolu soktunuz oraya. Uyumsuz bir kol olsa dahi kırılması çok zor. Nasıl kalitesiz bir alaşımdan yaptılarsa artık. Gördüğüm kadarıyla düz değil döndürülerek sokulan tip tremolo kolu. Bu nedenle yine döndürerek ama bu sefer ters yönde döndürerek çıkartmanız gerekiyor. Zaten yazılmış. Pense veya karga burnu ile döndürerek çıkartmanız gerekiyor. Denediğinizi ama başaramadığınızı yazmışsınız. Bu durumda geriye tek seçenek köprüyü sökmeniz. Zor bir şey değil. Arkadaki vidaları gevşetin. Öndeki köprüyü gövdeye sabitleyen vidaları da sökün. Bu şekilde çıkartın köprüyü. Takarken arkadaki yay vidalarının ayarını unutmamak için o vidaları sökmeden önce fotoğrafını çekin ve yayları sabitleyen vidaların hangi seviyede durduklarını görün ki ona göre sıkarsınız geri takarken.

Ürün kalitesiz elbette, buna hiç bir itirazım yok fakat, diş atlatarak ya da hatalı bir açı ile zorlanarak takılmış olma ihtimali de var diye de düşünüyorum.
Eline pense / tornavida almamış Z kuşağı düşünülünce ve "şu uç nasıl çıkarılır?" fotosunu görünce bu seçenek bana çok da alakasız gelmiyor.

Ürün kalitesiz elbette, buna hiç bir itirazım yok fakat, diş atlatarak ya da hatalı bir açı ile zorlanarak takılmış olma ihtimali de var diye de düşünüyorum.
Eline pense / tornavida almamış Z kuşağı düşünülünce ve "şu uç nasıl çıkarılır?" fotosunu görünce bu seçenek bana çok da alakasız gelmiyor.
Diş atlamadim açı da doğruydu tamamen ürünün kalitesiz olmasından kırıldı birde 4 sene tamircide çalıştım biliyorum pense tornavida tutmayı penseyle denedim zaten çıkmadı şimdilik köprüyü de sökmek istemiyorum böyle kullanıcam

Geri