Sert tonlar için Amfi tavsiyesi

Herkese selamlar sert tonlar verebilecek bir amfi arayışındayım orange crush 35rt catalyst 60 arasında kaldım ikinci el alamıyorum maalesef.

Eğer bütçeyi ayarlayabilirsem

positive grid spark 2 ile blackstar silverline da bakabilirim muhtemelen bu ikilidende silverline secerim ama yinede sizlere sormak istedim kullanıp deneyimleyen vardır belki.

Marshall bile peaveyden daha sert ama siz bilirsiniz. Normalde metal tonlarında genelde mesa kullanılır, extreme ve nu metalde orange da duyarız. Marshall da çokça kullanılır. Peaveyden de metal çıkar rahat ama metal kafa diyince mesa gelir ilk akla.

Son düzenleme:
Abi çaldın mı bahsettiğin bu amfileri? Eğer calmadiysan yanlış yönlendirme insanları, tabii ki zevk meselesi ama Peavey metal tarihine adını yazdırmış bir amfi. Peavey den metal tonu çıkmaz yorumu çok talihsiz oldu. Dinden çıkarır insanı 😄
Mesa to bilerek onermedim, çok bütçe gerektiriyor

Peaveyden metal çıkmaz demedim ki 🙂caldim evet mesa marshall peavey hepsini, zaten yurt dışı alınacak büyük ihtimal marshall dışında bu amfiler ülkede yok o yüzden seçenek bol.

Dore peavey satmıyor diye biliyorum ama bi bakın. Orange, mesa falan satıyor ama. Sizin tam olarak bütçe ve istediğiniz sound nedir?
pentagram soundu vs alsam bana yeter şimdilik bütçe 20 maks 25 26 olabilir çok zorlarsam sağlıklı bütçem 16lar falan ama o yüzden konuda ilk başta orange crush 35rt falan yazmıştım baktım birazda orange crush ile id core 40 arasında kaldım da diyebiliriz şuan için mesa falan alacak bütçem yok ama onu söyleyebilirim

pentagram soundu vs alsam bana yeter şimdilik bütçe 20 maks 25 26 olabilir çok zorlarsam sağlıklı bütçem 16lar falan ama o yüzden konuda ilk başta orange crush 35rt falan yazmıştım baktım birazda orange crush ile id core 40 arasında kaldım da diyebiliriz şuan için mesa falan alacak bütçem yok ama onu söyleyebilirim
Boss Katana 50 mkii-mkiii falan da gayet mantıklı olur.

Marshall Jcm 800/900, Mesa Boogie Dual Rectifier modellemesi yapan cihazlar bakacaksın o zaman, bunlara en yakın dijital modellemeli aletler Boss Katana, Blackstar ID-X, Silverline, Positive Grid yada Yamaha THR falan.

Orange 35rt, Blackstar Debut 50 bunlar da güzel aletler ama saf transistörlüdür, Debut'ta send/return girişleri de var, dilersen preamp pedal girip komple istediğin başka bir ampliye dönüştürebilirsin. (Ben kullanıyorum evde çalışmak için gayet yeterli), overdrive pedal girmeden ve ampli üstünde güzel eq ayarlaması yapmadan istediğin soundları alman dijital modellemeliye göre biraz daha zor.

Ama hakiki "sert" amplilerden konuşuyorsak bunlar Peavey (bazı modelleri), Diesel, Engl, Mesa, Prs (bazı modelleri), Orange (bazı modelleri)

Bahsi geçen Orange modeli keskin karakterli güzel amfi fakat 1x10 hoparlör var ses dolgun değil birde tek başına sıkıcı bir amfi illa pedal ister. Diğer modeli bilmiyorum.

Marshall Jcm 800/900, Mesa Boogie Dual Rectifier modellemesi yapan cihazlar bakacaksın o zaman, bunlara en yakın dijital modellemeli aletler Boss Katana, Blackstar ID-X, Silverline, Positive Grid yada Yamaha THR falan.

Orange 35rt, Blackstar Debut 50 bunlar da güzel aletler ama saf transistörlüdür, Debut'ta send/return girişleri de var, dilersen preamp pedal girip komple istediğin başka bir ampliye dönüştürebilirsin. (Ben kullanıyorum evde çalışmak için gayet yeterli), overdrive pedal girmeden ve ampli üstünde güzel eq ayarlaması yapmadan istediğin soundları alman dijital modellemeliye göre biraz daha zor.

Ama hakiki "sert" amplilerden konuşuyorsak bunlar Peavey (bazı modelleri), Diesel, Engl, Mesa, Prs (bazı modelleri), Orange (bazı modelleri)
debuta baktım aslında ama şuanda pedal alacak çok bir bütçem olmadıgı için kafamda soru işareti bıraktı diğer modelleri alacak kadar çok bütçemde yok id-x 50 veya positive grid spark zorlarsam alabilirim ama id core 40 falanda baktım blackstarın bu architech üzerinden topluluk presetleri muhabbeti güzel oluyor şuan pedal alamam ama mart nisan gibi belki presesör falan alabilme ihtimalim var keşke ekonomimiz düzgün olsada korkmadan böyle şeyleri alabilsek

Core 40 boşverin satması zor. 16 bine katana da olmuyor. Pentagram tonu öyle zor bir ton değil. Orange crush master volume yoktu diye hatırlıyorum, sahne için değilse. Çok şamatalı bir amfi.

Ben olsam ikinci el katana mini alırım sadece ev içinse, uyguna bulunuyor sarı sitede. Sıfırı da ucuz. Çok rahat pentagram tonu alırsınız.

Bilgisayardan kurcalamayı severim derseniz bütçeyi az yukarı çıkarıp katana 50 gen 3 olabilir. Kayıt falan alacağım derseniz ses kartı + ndsp belki.

Geri