Ses Kartı Önerileri

turkw0rm

turkw0rm
Yaklaşık 3 yıldır aralıklı sürelerde elektro gitar çalıyorum ve bu süreçte kabloyu bilgisayarın hat girişine takarak çalıyordum. Artık bir ses kartı almayı düşünüyorum fakat piyasada çok fazla bilgi kirliliği var birileri x ürününe süper sorunsuz kullanıyorum derken bir diğeri tamamen rezil bir ürün diyor. Bütçem çok fazla yok 5-6K civarında bir ses kartı düşünüyorum. 2. el sitelerinde birkaç tane hoşuma giden oldu tabii ne kadar doğru bir tercih olur bilmiyorum ama,
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...rlett-solo-3rd-gen-ses-karti-1309514227/detay
linki buruya koyayım.

Yaklaşık 3 yıldır aralıklı sürelerde elektro gitar çalıyorum ve bu süreçte kabloyu bilgisayarın hat girişine takarak çalıyordum. Artık bir ses kartı almayı düşünüyorum fakat piyasada çok fazla bilgi kirliliği var birileri x ürününe süper sorunsuz kullanıyorum derken bir diğeri tamamen rezil bir ürün diyor. Bütçem çok fazla yok 5-6K civarında bir ses kartı düşünüyorum. 2. el sitelerinde birkaç tane hoşuma giden oldu tabii ne kadar doğru bir tercih olur bilmiyorum ama,
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...rlett-solo-3rd-gen-ses-karti-1309514227/detay
linki buruya koyayım.
İşinizi görür.
Neden amfi tercih etmediniz? Etmiyorsunuz?

İşinizi görür.
Neden amfi tercih etmediniz? Etmiyorsunuz?
amfi içindeki ayarların ne kadar detaylı ton verebileceğini bilmiyorum ve pedal muhabbetleri işin içine girince çok fazla masraf çıkacağını düşünüyorum. Kullandığım yöntemle pluginler sayesinde çeşitli tonlar pedallar vs. kullanabildiğim için böylesi daha iyi olur diye düşünmüştüm. Açıkçası da çokta bilgimde yok bu konularda yanlış düşünmüşte olabilirim tabii🙂 . Siz ne tavsiye edersiniz bu durumla ilgili?

amfi içindeki ayarların ne kadar detaylı ton verebileceğini bilmiyorum ve pedal muhabbetleri işin içine girince çok fazla masraf çıkacağını düşünüyorum. Kullandığım yöntemle pluginler sayesinde çeşitli tonlar pedallar vs. kullanabildiğim için böylesi daha iyi olur diye düşünmüştüm. Açıkçası da çokta bilgimde yok bu konularda yanlış düşünmüşte olabilirim tabii🙂 . Siz ne tavsiye edersiniz bu durumla ilgili?

Ben amfi tavsiye ederim.
Profesyonel bir gitarist kendini iyi ifade ettiği bir amfiye sahip olur, onunla her şeyi yapar.
Eddie Van HALLEN mesela... Pedalsız tek bir amfi ile ömrünü tamamladı. Başka bir şeye ihtiyaç duymadı. SLASH'e ver JCM800 ü; 20 albüm, yüzlerce konser yapsın. Sizin neden onlarca / yüzlerce amfi /pedal ihtiyacınız oluyor? Bunu pek anlayamıyorum.

Dediğim gibi çok fazla detay vs. bilmiyorum ama bir müzik zevkim biraz fazla karışık bir yandan metal tarzı şarkılar hoşuma giderken diğer yandan akustik tarz şarkılarda hoşuma gidiyor aslında bu yüzden biraz kafam karışık hangisi daha iyi olur hangi yoldan yürümeliyim tam bilmiyorum.

teknoloji ve gelişim severiz ama bu işin raconu amfiden geçer... Katana, Catalyst, ID:X gibi amfilerle her şey yapılabilir... ses kartı ve app ile aman 3000 efekt yetmez 4000 olsun kafası yanlış diyemem ama her zaman doğru yere de götürmez derim

linki buruya koyayım.
Yani 3 yıl nasıl çaldınız o şekilde, böyle ıssız adaya düşmüş gibi, garip geldi bana. Yani hiç merak etmediniz mi 3 yıl boyunca? Her fiyat bandında var artık ses kartı.

İlla ses kartı olacaksa axe io solo. Bütçe yetmezse scarlett solo ve audient evo iyi seçimler olabilir.

Ama amfi başka tabi. İlla ki pedala vs ihtiyacınız yok.

Yani 3 yıl nasıl çaldınız o şekilde, böyle ıssız adaya düşmüş gibi, garip geldi bana. Yani hiç merak etmediniz mi 3 yıl boyunca? Her fiyat bandında var artık ses kartı.

İlla ses kartı olacaksa axe io solo. Bütçe yetmezse scarlett solo ve audient evo iyi seçimler olabilir.

Ama amfi başka tabi. İlla ki pedala vs ihtiyacınız yok.
biraz öyle oldu haklısınız. Aslında gitarla , müzikle ilgili aşırı bir bilgim yok 3 yıl ise dediğim gibi belli aralıklarla kendim çala çala öğrenmeye çalıştım o kadar. Şuan biraz daha kafa ayırmak istiyorum. Sizce hangisi daha iyi olur hangisi ile ilerlemeliyim

Geri