Ses

yillardir amfiyle caliyordum,arada standart kulaklik takinca kotu ses veriyordu,direk geminiden aldim tavsiye olarak,tavsiyeniz var mi
Gemini halt etmiş.

O durum kulaklık ile ilgili değil;
- Amfinizin çıkışının "Emulated" olmaması
- Stereo yerine 4 pole, yani mikrofonlu kulaklık takmışsınızdır. Bu durum bozuk ses üretir.
- Ya da hiç bir sorun yoktur. Kötü ton, kötü çalım, yüksek beklenti.

Monitör olarak kullanacağınız bir kulaklık sesi güzelleştrmez / iyi duyurmaz. Hele ki 80Hz/6kHz aralığında çalışan kısır frekans aralığınaki bir gitar düşünülürse...
Boşa masraf yaparsınız. Kafanızda rahat duracak, kablosu uzun stereo bir kulaklık kullanın. Yazık olur paranıza.

bu ses kartını kullanan varsa deneyimlerinden bahsedebilir mi, gecikme dip gürültüsü vs
teşekkürler

- "Gecikme" 500.000 TL ye ses kartı da alsanız aynı olacak. Dijital ses işleme / monitörleme teknolojileri bu şekilde çalışırlar. Bir sorun değildir.
- "Dip gürültüsü" gitarınızın manyetikleri tarafından üretilir; Ses kartı tarafından değil. Ayrıca elektrogitarlar / amfiler dip gürültülü şeylerdirler. Bunun doğası böyle. Bu da bir kalite sorunu ya da arıza değildir.

Son düzenleme:
Gemini halt etmiş.

O durum kulaklık ile ilgili değil;
- Amfinizin çıkışının "Emulated" olmaması
- Stereo yerine 4 pole, yani mikrofonlu kulaklık takmışsınızdır. Bu durum bozuk ses üretir.
- Ya da hiç bir sorun yoktur. Kötü ton, kötü çalım, yüksek beklenti.

Monitör olarak kullanacağınız bir kulaklık sesi güzelleştrmez / iyi duyurmaz. Hele ki 80Hz/6kHz aralığında çalışan kısır frekans aralığınaki bir gitar düşünülürse...
Boşa masraf yaparsınız. Kafanızda rahat duracak, kablosu uzun stereo bir kulaklık kullanın. Yazık olur paranıza.

- "Gecikme" 500.000 TL ye ses kartı da alsanız olacak.Dijital ses işleme teknolojileri bu şekilde çalışırlar. Bir sorun değildir.
- "Dip gürültüsü" gitarınızın manyetikleri tarafından üretilir; Ses kartı tarafından değil. Ayrıca elektrogitarlar / amfiler dip gürültülü şeylerdirler. Bunun doğası böyle. Bu da bir sorun ya da arıza değildir.

Ses kartı tamam da, diğeri çok pahalı bir kulaklık. Neden ona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz?
mg10cf amfim var, aile apartmanında kalıyordum kullandığım zaman, gürültü konusunda sıkıntı yaratmıyordu sesten de memnundum, taşındığım için böyle bir şey mümkün değil artık malesef ,o yüzden ses kartı ve kulaklık arayışına girdim, dediğim gibi dijital kısma uzak olduğum için çok bilgim yok gemini saçmalasa bile ayırt edemedim, kulaklık ve ses kartı için tavsiyeniz var mı,açıkcası pluginler ile farklı amfileri dijitalde çalmak ilgimi çekmeye başladı bunun da etkisi var yönelmeme.
**Amfiye taktığım kulaklık direk eski samsung telefondan çıkan kulaklıktı dediğiniz gibi onun da etkisi olmuş olabilir,ihtiyacım olmadığı için elimde yok herhangi bir kablolu kulaklık

Ne süredir gitar çaldığınızı öğrenebilirsek; ses kartının size faydasının mı / zararının mı dokunacağı konusunda doğru yorumlar ve tavsiyelerde bulunabiliriz.
İnsanların rahatsız olacağı gürültü bir sorun ise; ses kartına bulaşmadan da farklı yöntemler düşünülebilinir.

yaklaşık 5 senedir çalıyorum.
Ton beklentisi için yeterli bir süre. Eğer yeni başlamışsanız tavsiye etmek doğru olmazdı.
Yine de ses kartları, sürüyle ayar yapmanızı gerektiren, uğraştırıcı şeylerdir. Doğru performansı alabilmek için temel / orta seviyede Müzik teknolojileri bilginiz olmasını da gerektirir. Bana kalırsa kulaklık ile kullanacaksanız bir prossesör ya da kulaklık amfisi daha mantıklı ve pratik.

Kulağın ayırt edeceği gecikme ses kartı ile doğrudan bağlantılıdır.
Ne demek bu? şunu mu diyorsunuz? "-Ses kartı kalitesi artınca gecikme de mi azalıyor?" 🙂

Ton beklentisi için yeterli bir süre. Eğer yeni başlamışsanız tavsiye etmek doğru olmazdı.
Yine de ses kartları, sürüyle ayar yapmanızı gerektiren, uğraştırıcı şeylerdir. Doğru performansı alabilmek için temel / orta seviyede Müzik teknolojileri bilginiz olmasını da gerektirir. Bana kalırsa kulaklık ile kullanacaksanız bir prossesör ya da kulaklık amfisi daha mantıklı ve pratik.

Ne demek bu? Ses kartı kalitesi artınca gecikme de mi azalıyor? 🙂
dediğim gibi her türlü kulaklık ile çalmak zorunda kalacağım amfi de alsam, dediğiniz gibi bütçenin çoğunu amfiye yatırıp ucuz/orta fiyatlı bir Stereo kulaklık tatmin edecek midir ?

dediğim gibi her türlü kulaklık ile çalmak zorunda kalacağım amfi de alsam, dediğiniz gibi bütçenin çoğunu amfiye yatırıp ucuz/orta fiyatlı bir Stereo kulaklık tatmin edecek midir ?
" Emulated" kabin similasyonu eklese de; Amfilerin çıkışları kulaklık ile kullanmaya pek uygun değillerdir. Çok iyi bir amfi de kullansanız durum böyle.
İyi ve dinlenilebilir kıvamda kulaklık çıkışları ise nispeten dijital amfilerde bulunuyor.

Eğer mutlaka kulaklık kullanacaksanız prossesör daha mantıklı. Ve evet, stereo bir kulaklık fazlası ile yeterli.

Ses kartı giriş seviyesinde ki cihazların ötesine geçince kulağın ayırt edeceği gecikme süresi ortadan kalkıyor. Bunu demek istedim.
Canlı çalarken duyacağınız gecikmenin ses kartı kalitesi / seviyesi ile ilgisi bulunmaz.
Monitörleme esnasında, işlemcinin, işlenen sesten kaç sample da bir örnekleme alacağı ile ilgilidir.
Sizin ayarlayacağınız; ortalama 128-64 Buffer size yeterlidir. Bütün ses kartları (başlangıç seviyesinden en profesyoneline kadar) aynı oranları sunar.

Son düzenleme:
Canlı çalarken duyacağınız gecikmenin ses kartı kalitesi / seviyesi ile ilgisi bulunmaz.
Monitörleme esnasında, işlemcinin, işlenen sesten kaç sample da bir örnekleme alacağı ile ilgilidir.
Ortalama 128-64 Buffer size yeterlidir. Bütün ses kartları (başlangıç seviyesinden en profesyoneline kadar) aynı oranları sunar.

Son zamanlarda sıkça görüyorum sizi yardımcı olmaya çalışıyorsunuz insanlara da, sağdan soldan duyduklarınızi deneyimlemediginiz her halinizden belli oluyor ne yazık ki...

Önce deneyim edinin sonrasında doğru bilgiler aktarabilirsiniz. Iyi akşamlar.

Son zamanlarda sıkça görüyorum sizi yardımcı olmaya çalışıyorsunuz insanlara da, sağdan soldan duyduklarınızi deneyimlemediginiz her halinizden belli oluyor ne yazık ki...

Haklısınız, en pahalı ses kartı, en düşük gecikmeyi verir. En pahalı kulaklık, en güzel tonu çıkarırır.
Haddimi aştım. 😉

Son düzenleme:

sizce bahsettiğim setup mantıklı mı SSL 2 MkII ile Audio technica ath-m40x yada DT 770 Pro ikilisi.

Geri