Single Coil Manyetik ile Metal Çalmak

İhtiyacın olan distortion pedalı değil aslında, bir noise gate pedalı, ama tabii ki bu "Dog The Bounty Hunter"ın dediği gibi iyi bir anfin varsa geçerli.
Rotcafelgnis'in bahsettiği gürültüyü bastırmak için aslında noise gate kullanıyoruz. Katatonia'nın önerisi de sorunu kökten çözüyor, bu upgrade'i yaparsanız manyetiğin 4 kablolu olmasına dikkat ederseniz bir pull-push pot ile single tonlarını da alabilirsiniz.

Bende bir Ibanez FRM100 var. Baya high gain tonlar alabiliyorum hatta CHUG vari tonları da baya seviyorum fakat Tizlere dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum 3-5 yanlış EQ ayarı ile çok rahat kulak tırmalayan bir tona dönüşebiliyor. Gitar üstündek TON pot u inanılmaz iş görüyor böyle durumlarda.
Her gitarda farklıdır diye düşünüyorum bu yaklaşım, kişiye göre de değişkenlik gösterebilir fakat aradığınız tonu öyle yada böyle bulursunuz sadece çok da beklediğiniz gibi olmayabilir.

Pedala ihtiyacınız yok, o tonları da canavar gibi "tight" ve parlak bir şekilde alırsınız da prosesör mü yoksa vst mi kullanıyorsunuz bir deyiverin.

Bir de, daha önce de buralara yazmıştım sanıyorum; utanmasam ve kıyacak param olsa özel yaptıracağım ilk 7 tellilerden biri mutlaka köprüde sinlge coil, sapta p90 olan bir şey olurdu, çünkü paşa keyfim.

Geri