Benim tanık olduğum en ilginç hikaye şudur. Soygun grubundan Alican, sağlaktır, fakat solak gitar çalar. Sanırım duyup duyabileceğiniz tek örnek budur. Gitarı kendi kendine küçük yaşta çalmaya başlamış ve solak olarak gelişmiş. Babası da gitarla ilgileniyormuş. Sordum, acaba baban da solaktı, sen de bu şekilde mi gördün diye. Hayır dedi, o da sağlak. Peki dedim, hiç sana müdahale etmedi mi ? Etmemiş, "vardır her işte bir hayır" diyerek kendi haline bırakmış.
Çok acayip di mi sevgili forum?
Yanlış anlaşılmasın ama bende de benzer durum var: Okula başladığımda, çok iyi hatırlıyorum, böyle garip garip çizgiler çizerdik deftere (garip diyorum; çünkü okula başlamadan okuma yazmayı öğrenmişim de
🙂 ), sağ elle yapmaktan yorulunca sol elimle çizmeye başlardım. Öğretmen de bunu her gördüğünde, söylediği cümleyi tam hatırlamıyorum ama, "Lan oğlum manyak mısın? Ne öyle el değiştiriyorsun, yaz adam gibi sağ elinle!" kâbilinden laflar edip zorlayaraktan sağ ele alıştırdı beni
🙂 Halbuki sağ elle yazı yazıyor olmama rağmen, sol elle makas tutuyor, sol elle meyve soyuyor, sol elle bilek güreşine giriyorum
🙂 Yetmiyor, gitarı da sol elle çalıyorum. Gitarı da kendi kendime öğrenmeye başladım (26 yaşındayken
😀 ); belki başlangıçta bir hoca vs. eşliğinde olsaydı, ilkokul 1. sınıftaki öğretmenim gibi, alıştırabilirdi sağa
🙂 Şimdi sıkıntı çekiyoruz solak 7/8 telli bulacağız diye
🙂
Konuyu saptırmadan, konuyu açan şahsa cevaben şunu söyleyeyim: Klasik gitarda sağ/sol çevrimi kolay olacağı için solak alışmanızda bir sıkıntı yok; fakat söz konusu elektro gitar olunca, benim gibi, model sıkıntısına düşüyorsunuz
🙂 Seçiminizi buna göre yapın
😉