VICTOR_LEVI demiş ki:sert pena tabiki..
graffit demiş ki:bence bunları tartışana kadar biraz daha fazla gitar çalsanız 50kuruşla bile canavar sololar atarsınız 😉
01 demiş ki:Çok yumuşak ve çok sert penalarda zararlı...
ERn iyisi orta yolu bulmaktır,çok sert penalarda aşağı-yukarı pena vuruşları zor oluyor,nitekim yumuşak penalardada aynı sorun oluyor...
En iyisi hafif sert penaları kullanmak solocu olarak bunu önerebilirim kendi adıma...
DaveMustaine_64 demiş ki:01 demiş ki:Çok yumuşak ve çok sert penalarda zararlı...
ERn iyisi orta yolu bulmaktır,çok sert penalarda aşağı-yukarı pena vuruşları zor oluyor,nitekim yumuşak penalardada aynı sorun oluyor...
En iyisi hafif sert penaları kullanmak solocu olarak bunu önerebilirim kendi adıma...
Katılıyorum, bir de tushe diye bir olay var, çok yumuşak penalarda belirli bir yerden sonra onu vermek zor oluyor, ayrıca çok yumuşak penaların sesleri daha kalın penalara göre daha hacimsiz oluyor, yani kalın penaların sesleri daha tok oluyor 🙂 Ama çok kalın pena kullanmak da pek iyi değil 🙂
Ben şu sıralar bir kalınlığa bağlı kalmamaya çalışıyorum 1mm ile 1.4 mm arasındaki her kalınlıkla çalıyorum daha doğrusu "çalabilmek istiyorum" az biraz yapabiliyorum da galiba 😀
akinu demiş ki:Hızlı solo atmak için 23.677mm kabak çekirdeği şeklinde akrilik pena gereklidir.. Bunun dışında hızlı solo atmak imkansızdır. Yapılan penaların hepsi yavaş solo çalınması için yapılmıştır. Eren Kömürlü 23.677mm pena koleksyonu yapmaktadır.