Son perdelerde bendler kesiliyor

Gitarım cort kx custom. İnce mi telinde20-24. perde arasında bend atarken ses gitmek istediğim notaya gider gitmez kayboluyor. Özellike g&r gibi grupların sololarında o perdelerede vibratolu bendler falan olduğu için hiç ses çıkmıyor neredeyse. Sorun tekniğimde mi, gitarda mı yoksa gitarın sustaini mi o kadar oluyor anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar. Benzeri bir sorun bir gitarımda vardı, ben direk perde değişimi yapmak istiyordum zaten o yüzden benim içinde bahane olmuş oldu.
Büyük ihtimal sorun sap ayarı,tel yüksekliği,perde yüksekliği gibi bir sorundan kaynaklanıyor.
Bir luthier e göstermenizi tavsiye ederim. Belki yazacak başka arkadaşlar da yardımcı olabilir

Sorun saddle/köprü düşüklüğü olamaz çünkü öyle olsa sorun 20.perdede değil daha öncesinde başlar. Aslında şunu söyleyeyim, reverb olmadan 20. perde ve sonrasında uzun sustain sağlayamazsın çünkü telin tınlayan kısmının boyu çok kısa.

Sorun saddle/köprü düşüklüğü olamaz çünkü öyle olsa sorun 20.perdede değil daha öncesinde başlar. Aslında şunu söyleyeyim, reverb olmadan 20. perde ve sonrasında uzun sustain sağlayamazsın çünkü telin tınlayan kısmının boyu çok kısa.
Hocam ben de şuan kendimden şüphe etmeye başladım düzgün atamıyor muyum diye. Çünkü yamaha bir stratım var onda 21,22. perdelerde ses çıkmıyor neredeyse bendden. Kısaca sanırım gitarın veya benim verebildiğim sustain bu kadar.

Gitarı sıfır mi aldınız ikinci el ise daha önce leveling görmüş mü ben de kx custom kullandım ve fert boyutu olarak böyle bir sorun çıkartmadı bana pek. 12. Perde sonrası bendlerde ses kesiliyorsa sap fazla düz veya dışbükey olabilir.

Gitarı sıfır mi aldınız ikinci el ise daha önce leveling görmüş mü ben de kx custom kullandım ve fert boyutu olarak böyle bir sorun çıkartmadı bana pek. 12. Perde sonrası bendlerde ses kesiliyorsa sap fazla düz veya dışbükey olabilir.
Gitar sıfır hocam 3 ay anca olmuştur alalı. Bendlerin kesilmesi 21. perde ve sonrasında oluyor bir tek mi ve si telinde.

Geri