Mantık sırasından gidersek;
Ekstra ekipman kullanmadan sonsuz sustain elde etmenin feedback oluşturmaktan başka bir yolu kesinlikle yok. Feedback sadece "ötme" sesi demek değildir. O telin durmadan titremesi için bir kuvvetin öyle veya böyle o teli titretmesi lazım. Bu gitaristin tuttuğu pena olmayacaksa "mutlaka" hava olmak zorundadır.
Ben odamda İbanez blazer21 gitarım ve Laney TubeFusion TF300II amplim ile sonsuz sustain elde edebiliyorum mesela. Ancak fundamental frekansı sadece clean veya az gainli seslerde alabiliyorum, high gainde ise overtoneları alabiliyorum(tabi sonsuza kadar gidiyor hepsi, heh en azından elektrikler kesilene kadar).
Yani sesi açıp atıyorum mi telini titreştirirsem, amplinin speakerının titreştirdiği hava gitarımın mi telinin ayarlı olduğu frekansa eş olunca teli rezonansa sokuyor ve o mi yi sonsuza kadar duyabiliyorum. Bu da "ötme" demediğiniz bir çeşit feedback oluyor.
Ancak High gain bir sese geçerseniz işler değişiyor. Sesin speakerdan çıkıp gitara ulaşması arasında geçen zaman(feedback delay) ve orijinal sesteki bozunum(drive) teli farklı overtoneları verecek şekilde resonansa sokuyor, ve buna da tabi ki feedback deniyor.
Split, bahsettiğin şeyleri izlemediğim için bilemiyorum nasıl bir sesten bahsettiğini, ama sustain alabildiğine gidiyorsa bu bir çeşit "amp feedback" tir, başka bir açıklaması olamaz. O teli melekler gelip titreştirmediğine göre ya ekstra bir ekipman ya da hava titreştirecek sonsuza kadar.
Amatör rock/metal gitaristlerinin genelde yapmayı uygun gördükleri şey, üzerinde distortion/overdrive yazan her edevatın yakınlarındaki gain düğmesini sonuna kadar çevirmek. Halbuki bunu çok az profesyonel yapıyor. O albümlerde duyduğunuz "süper" tonların büyük bölümü aslında düşünülenden çok daha az distortion içeriyor. Daha alçak gainlerde teli fundamental frekansında sonsuza doğru titretmek daha kolay, sahne setupında da telin ana frekansını böyle titretiyor olabilirler.
Herneyse daha fazla uzatmayayım, ekstra ekipman olmadan bu sesi elde etmenin direk olarak "ayarlanan ton" ile bir ilgisi yok, bir şekilde işin içine amp feedback girmek zorunda, o telin titremeye devam etmesi için.