Strandberg vs Solar

Uzun süre ardından selamlar. 2 sene önce edindiğim 6 telli fixed bridge ibanez prestige gitarımdan sonra bir de 7 telli daha yeni ve modern(?) markalardan gitarlar bakmaya başladım. Aklımda bir Solar A1.7FRFB ya da bir Strandberg Boden Prog NX7 alma düşüncesi var. Arada ufak bir skala farkı var ama bu benim için önemli değil. Strandberglerin tremolo köprülerinde sorun olduğunu duymuştum (sertlik kullanışsızlık vs.) ama hem headless olmasıyla hem tonlarıyla hem de kendi özel sapıyla çok ilgimi çeken bir gitar oldu. Fakat bir diğer tarafta da Floyd Rose’lu çok güzel gözüken bir Solar olduğu için gerçekten arada kaldım. Ve evet iki modelin arasında epey bir fiyat farkı var. Daha önce Schecter Mach7 FRS modeline ve tam modelini hatırlamasam da trifade burst finish 7 telli bir az prestige bakmıştım. Bütçe maksimum 2.500$/€ Başka öneriniz veya gitarlar hakkında tecrübe ve düşünceleriniz varsa duymak çok isterim. Siz ne düşünüyorsunuz?
BFED467A-7B57-4D5F-9BDC-D14653089199.webp

5CB2DEA0-1EDB-4AFC-99C8-D83B4C23E04D.webp

Strandberg'ler çok çekiyor... Mayıs gibi USA yapacam, geçen sene Nisan'da gittim ama stok işi zor.. önden online alıp mağazaya getirtmek lazım. Alma niyetim var gibi ama dur bakalım. Denemek için elinde olan mağazaları filtreledim Guitar Center'ın ama ben SF'teydim, en yakını LA 🙂

Solar da severim ama doğru mu araştırmadım - bir ara fretboard, hatta sapta çatlama vs oluyor, senesi dolmadan çöp ettik gibi yazanlar vardı. Genel bir sorun mu bilemedim, belki bir parti ağaç öyle kusurlu denk gelmiştir.

Solar neredeyse ilk çıktığından bu yana benim de radarimda olan bir marka. Özellikle Evertune'lu bir modelini almak için firsat kovalıyorum.

Fakat @solitude71 'un bahsettigi problemi bende duymuştum, hatta bununla ilgili internette videolar da mevcut. Sadece abanoz modellerindeki fretboardda olduğunu duymustum. Ama bu catlama vs orani üretimin % kaçında oldu/oluyor, halen devam ediyor mu, daha da büyük problem yaratti mi bilmiyorum.

Fakat bu konu benim o gitari halen istememi engellemedi.

Fakat @solitude71 'un bahsettigi problemi bende duymuştum, hatta bununla ilgili internette videolar da mevcut. Sadece abanoz modellerindeki fretboardda olduğunu duymustum. Ama bu catlama vs orani üretimin % kaçında oldu/oluyor, halen devam ediyor mu, daha da büyük problem yaratti mi bilmiyorum.

Bu iş pandemi sebebiyle fabrikaya gidilemediği dönemde çıktı. Muhtemelen fabrika QC konusunda biraz daha esnek gitti. Hatta Ola geçtiğimiz aylarda güven tazelemek için İspanya'daki depoya bir ziyaret gerçekleştirirken video çekti.

Ancak işin QC olmadığını söyleyenler de var. Konuya dair bulabildiğim en güncel içeriği ekliyorum.

soları bilmem ama stranberglerin endonezya üretimlerinin bile x bin dolarlı fiyatlara satılması çok can sıkıcı . gönenç kayalatında var bunlardan ve pek sevmediğinide okumuşluğum var . tipine hastayım o ayrı

Solar neredeyse ilk çıktığından bu yana benim de radarimda olan bir marka. Özellikle Evertune'lu bir modelini almak için firsat kovalıyorum.

Solar olayını ben de duymuştum evet. Ama bildiğim kadarıyla Strandberglerde QC problemi yok. Belki sebebi fiyatının iki katı olmasıdır 😁. Keşke iki gitarı da deneyebilsem fakat bildiğim kadarıyla türkiye’de bulunmuyor. Yurtdışına çıktığımda deneme şansım olursa başlığın altına deneyimlerimi anlatırım. Ormsby yazan sevgili forumdaş arkadaşım için de Ormsby gitarlarının gerçekten ilgimi çok çektiğini fakat pek fazla hareketli köprü modellerin bulunmadığını ve ayrıyeten bana diğer markalar kadar ilgi çekici gelmediğini belirtmek isterim. Hareketli köprü bir strandberg sahibi var ise ne kadar memnun olduğunu vesaire anlatabilirse çok sevinirim. Gönenç Kayaaltı videosunu ve söylediklerini de izlemiş,duymuştum.

Daha dün akşam abanoz türleri ve gitar klavyelerinde kullanılan malzemeler konusunda uzunca bir makale okumuştum. Yeni model Extreme serisi BC Rich gitarlarda (evet son bir-iki sene çıkan premium diyebileceğimiz seri -Kore üretimi bu esnada- ) "Macassar abanozu" kullanıldığını görünce dur bir bakayım neymiş bu Macassar diye arama yaptım internette. Tahmin ettiğim gibi abanozun daha düşük kalite ve fiyatlı, biraz daha açık renkli asya menşeli bir türü. Solar ve birçok firma masrafları düşürmek için daha düşük kalite abanoz kullanıyorlardir. Düşük kaliteli olanlar genelde asya üretimi ağaçlardan. Abanozun dezavantajlarından biri atmosferik değişimlerden çok çabuk etkilenmesi- gül ağacı çok daha dayanıklı imiş bu esnada- , bahsedilen klavyede çatlama oluşan gitar çok büyük ihtimalle QC'den çok sonra oluştu. Taşıma sırasında soğuk hava koşullarından etkilenip çatlamış olma olasılığı bile olmuş olabilir, kim bilir.
ESP de E-II markası altında ürettiği bir çok modelde abanozdan gül ağacına geçmiş durumda, bu da yine ekonomik kaygılardan hep

Benim tercihim Ormsby, bende 7 telli SX ve metal v, 8 telli goliath var. Neden Ormsby derseniz fiyat/kalite/performans denklemi. Uretimi Kore'de World Music yapiyor, bana sorarsaniz Endonezya gitarlardan ustun kalite olarak, elimdeki USA gitarlardan da pek farkli degil acikcasi. Solar dusunulebilir, caldigim Solarlar kotu gitarlar degildi ancak bana hitap etmedi, bence headstocklari goruntu olarak cirkin. Strandberg hicbir zaman benim ilgimi cekmedi, en buyuk sebebi de fanned fret uzerine duz manyetik kullanmalari, cok mantikli gelmiyor bana, ayrica da fiyat olarak biraz fazla yuksek gibime geliyor.

Benim tercihim Ormsby, bende 7 telli SX ve metal v, 8 telli goliath var. Neden Ormsby derseniz fiyat/kalite/performans denklemi. Uretimi Kore'de World Music yapiyor, bana sorarsaniz Endonezya gitarlardan ustun kalite olarak, elimdeki USA gitarlardan da pek farkli degil acikcasi. Solar dusunulebilir, caldigim Solarlar kotu gitarlar degildi ancak bana hitap etmedi, bence headstocklari goruntu olarak cirkin. Strandberg hicbir zaman benim ilgimi cekmedi, en buyuk sebebi de fanned fret uzerine duz manyetik kullanmalari, cok mantikli gelmiyor bana, ayrica da fiyat olarak biraz fazla yuksek gibime geliyor.
Sanırım custom shop 7 telli piezolu bi kiesel yaptıracağım. İstediğim özelliklerde gitar aramaktansa istediğim özelliklerde bi gitar yaptırmak daha mantıklı geldi biraz tuzlu olsa da. Kiesel hakkında bir bilgisi veya tecrübesi olan bir forum üyesi beni bilgilendirirse harika olur çünkü ben internette pek negatif bir şey göremedim.

Sanırım custom shop 7 telli piezolu bi kiesel yaptıracağım. İstediğim özelliklerde gitar aramaktansa istediğim özelliklerde bi gitar yaptırmak daha mantıklı geldi biraz tuzlu olsa da. Kiesel hakkında bir bilgisi veya tecrübesi olan bir forum üyesi beni bilgilendirirse harika olur çünkü ben internette pek negatif bir şey göremedim.
Kiesel'ı Türkiye' ye mi sipariş vereceksiniz?

ben yıllar içinde bazı kötü şeyler duymuşluğum vardı , sadece 30saniye icinde karşıma çıkanlardan bazısı bunlar

Kiesel Guitars = horrible customer relations !

Extremely unhappy with Kiesel

Extremely disappointed with Kiesel guitars

Really Bad Experience
OMG worst customer service experience ever Kiesel Custom Guitars...

hatta redditte bi muhabbet var ve şöyle başlıyor

[QUESTION] What is your experience with Kiesel guitars?

I was planning on ordering a Kiesel guitar but I've read a lot of negative things about them. I was wondering if they have become any better lately. I read a few posts on a few guitar related forums because I hadn't seen a lot of peoples opinions on Kiesel craftmanship. I found quite a few negative experiences.
Links:
Not so happy new gear day, kiesel photomatch gone wrong - FINAL UPDATE: 5-3-16
http://www.metalguitarist.org/forum/guitar-instrument-discussion/70731-disappointed-kiesel-5.html
Before you buy Kiesel/Carvin guitar Read This!

Geri