Strat Gitar Tellerde Rezonans Problemi

Esad Kayıkcı

esadkayikci
Selamlar , herkese iyi forumlar. Yaklaşık 2 ay önce almış olduğum elektro gitarımı geçtiğimiz günlerde kullanmak istediğimde özellikle 12. Perdeden sonra , Sol Telinde ve humbucker manyetiğinde , amfi OD modundayken sesin sanki Delay açılmış gibi bir tınısı olduğunu farkettim. Gitarı aldığım yere götürdüğümde ki isim vermek istemiyorum ama ünlü bir müzik mağazası , kendileri tel değişimi ve sap ayarıyla düzelir dediler , gitarı bırakıp 1 saat içinde hazır olduğunu söylediler alıp eve geldiğimde hala bu sorun devam ediyordu. Çok fazla elektro gitar tecrübem ve geçmişim yok , ses normal midir ? Ayrıca başka bir luthier sap tel ve manyetik yükseklik ayarı yaptı ama değişen bir durum yok. Gitarın garantisi devam ediyor.

ilk defa böyle bi arıza gördüm ama mantıken fret veya sap ayarından falan yapamaz ki bunu, bu daha çok elektronik bi sorun gibi. bedava fast tremolo effect olmuş. alırken yoktu sonradan mı oldu hocam bu iade tarihi de geçmiş.

Selamlar , herkese iyi forumlar. Yaklaşık 2 ay önce almış olduğum elektro gitarımı geçtiğimiz günlerde kullanmak istediğimde özellikle 12. Perdeden sonra , Sol Telinde ve humbucker manyetiğinde , amfi OD modundayken sesin sanki Delay açılmış gibi bir tınısı olduğunu farkettim. Gitarı aldığım yere götürdüğümde ki isim vermek istemiyorum ama ünlü bir müzik mağazası , kendileri tel değişimi ve sap ayarıyla düzelir dediler , gitarı bırakıp 1 saat içinde hazır olduğunu söylediler alıp eve geldiğimde hala bu sorun devam ediyordu. Çok fazla elektro gitar tecrübem ve geçmişim yok , ses normal midir ? Ayrıca başka bir luthier sap tel ve manyetik yükseklik ayarı yaptı ama değişen bir durum yok. Gitarın garantisi devam ediyor.
Aklıma iki şey geldi
Belki Arkadaki yaylar ile ilgili olabilir
veya Manyetik çok alcak ise olabilirmi bilemedim bir bunları denerdim
Bütün manyetiklerde oluyormu değiştirdiğiniz zaman

Single manyetiklerin yüksekliği ile alakalı. Çok hafif manyetikleri alçaltmayı deneyin.

Tele boş vurduğunuzda da yapıyor bu arada. Vibrato varmış gibi sanki. Yüksek ihtimal manyetikleriniz biraz yüksek. Alçaltmanız lazım.

bu problemi daha önce bir çok kez cevapladım. tellerin uçmağa varmış. beni değiştir artık diyor. başka hiç bir şey yapmana gerek yok. sadece telleri değiştir. elixir dışındaki tüm markaların tellerini ayda 1 değiştirmeni tavsiye ederim.

Geri