Strymon Sunset pedalını kullanan var mı?

Herkese selam, Strymon Sunset pedalının çok yönlü olması ve kalitesi son zamanlarda dikkatimi çekiyor. Elimde Fulltone Fulldrive 2 Mosfet ve Fulltone OCD var, fakat tek pedalda işi çözmek istiyorum. kullanan arkadaşlar pedal hakkında bilgi verebilirse sevinirim, teşekkürler!
 
2 yıl olacak bu başlığı açalı, geçenlerde tesadüfen tekrar karşıma çıktı. Piyasada çok bilinmiyor gibi, ilgilenen olursa diye biraz bilgi vereyim bari. Başlığı açtıktan 2 hafta sonra uygun fiyata bulup aldım.

Sunset-large.jpg


Pedal binevi A ve B olmak üzere 2 pedala ayrılıyor gibi düşünebiliriz. 2 tarafta mini switch ile üçer farklı pedala erişiliyor, solda Ge, Texas ve Treble; sağda 2 stage, hard ve JFET.

-Ge: Klon Centaur replikası
Fulltone Fulldrive-2 Mosfet kullanmıştım, ton olarak ona yakın buluyorum.
-Texas: Soft clipper overdrive, Ibanez TS-808 replikası.
-Treble: JFET bazlı, bas frekansları azaltmaya odaklanmış.
-2 Stage: Soft ve hard clipper kırması, Mad Professor Sweet Honey Overdrive replikası.
-Hard: Hard Clipper overdrive, ProCo Rat replikası.
(Distortion olduğu, hatta gain knobu fullendiğinde fuzz kategorisine girdiği söylenmiş ama ben O kadar da gainli bulmuyorum. High gain OD olarak müthiş ama distortion değil bence.. Belki de benim amfi ayarlarım yüzünden bana öyle geliyordur bilmiyorum.)
-JFET: JFET boost, Echoplex EP-3 Tape Delay'deki preamp'ten esinlenilmiş.

750-Sunset_detail1.jpg



Bright Switch: Amfilerdeki bas-tiz durumu farklı olduğundan böyle bir switch yapmışlar, pedal ayarlarıyla oynamaya gerek duymadan onun üzerinden parlaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Provada stüdyoda farklı amfilerle çalarken işimi görüyor. + daha parlak - daha karanlık, ben Blues Junior ile kullanırken nötrde bırakıyorum, amfi tweed ise -, Marshall vs. ise +..

Configuration Switch: Pedalın A ve B yönlerinin sırasını ayarlayabiliyorsunuz. A>B, B>A hatta paralel ayarı bile var.

Fav: Footswitch bağlandığında A ve B yönlerine bir de "C" ekleniyor ve bunu preset gibi kaydedebiliyorsunuz. Footswitch aktif olduğunda binevi 2. kat gibi çalışıyor, pedal sırası ve kullandığınız pedallar farklı olabiliyor (biraz kafa karıştırıcı anlattım, örnek vereyim):
Ör: A Ge, B tarafında da 2 Stage kullanıyorsunuz, bunları da A>B şeklinde sıraladınız. Footswitch aktif olduğunda iki tarafta başka pedallar kullanıp farklı bir sıralamayla preseti kaydedebilirsiniz.

Exp: Expression pedalı bağlayıp istediğiniz knobu kontrol edebiliyorsunuz. Level knobunu kontrol edecek şekilde ayarlarsanız volume pedalı olarak da iş görüyor. Bu arada ne kadar gereksiz olsa da eğer 2 expression pedalı bağlayıp 2 farklı knobu kontrol etmek istiyorsanız birini EXP diğerini FAV'a da bağlayabiliyorsunuz.

Pedal ilk çıktığında MIDI desteği yoktu, hatta Youtube'da Pedal Dünyası programında bu pedalı incelerken ondan bahsetmişlerdi. Programdan birkaç hafta sonra pedal MIDI de desteklemeye başladı 🙂 Pedalın içini açınca meğer içinde mini usb girişi varmış, onu bilgisayara bağlayıp update edince artık MIDI desteği de sunmaya başladı, 300'e kadar preset kaydedebiliyorsunuz. Kullanmak için TRS-MIDI kablosu gerekli.



Noise Gate: Evet, pedalın içinde noise gate de var.. Pedalda B switchine basılı tutunca A yanıp sönmeye başlıyor, bu noise gate aktif demek. Level knobunu saat 12 yönünden itibaren döndürdükçe noise gate aktifleşiyor. (Footswitch de bağladıysanız o kanal için de ayrı bir noise gate ayarı kullanmak mümkün.)

Screenshot 2020-03-25 at 16.05.28 copy.jpg



En eleştirilen kısım fiyat olmuş, Amerika'da 300$, Thomann'da 340€, Kıvılcım'da yaklaşık 375€ (2630₺).
Ucuz mu? Kesinlikle hayır. Paranızın karşılığını veriyor mu? En az 5-6 pedalın yapacağı işi yapıp bir de beni sürekli aç/kapa derdinden kurtarıyor, bence evet. Blues Junior'da effects loop olmadığı için mecbur clean üstüne bununla tonumu ayarlıyorum, aldığımdan beri arkama dönüp bakmadım.

Değerlendirme:

Artılar:

-ÇOK geniş ton aralığı
-Noise gate
-MIDI desteği
-0 gürültü

Eksiler:
-Fiyat

Ton: 4.5/5
Kalite: 5/5
Fiyat: 2/5
Özellikler: ∞/5

Genel değerlendirmem: 4.5/5



 

Geri
Üst