dvd film hazırlıyorum yoksa bende kendimi bildim bileli stereo çalışıyorum. ama yıllar önce quadraphonic nasıl olur merakımla klavye anfisine çevirdiğim sony music setimin a+b speaker çıkışlarıyla tape1' e ve tape2'ye yaptığım iki ayrı kaydı aynı anda çalarak (tam senkron pause tuşlarına nasıl basılır trainingleri yaparak : ) bir de olayıda iyice abartmak için bol stereo flange' li sesler kullanarak ev ve komşu halkının psikolojilerine katkıda bulunduğumu bilirim. (artık olumlu olumsuz bilemem). eylul-ekim 2004 tarihlerinde benim 3d art animasyonlarım için bazı international sinema festivallerinden davet aldım. katılımımı dvd ile yapabiliyormuşum. fakat kullanılan sistemleri hiç bilmiyorum. benim bildiğim sinema salonlarında makara film falan kullanılır. ama jeneriklerden thx, dolby digital, dts vb. de görüyorum. çok abartılı olmasada en azından quadraphponic bir kayıt ile yollamayı planlıyorum. sound olarakda zaten smooth bir ambient, new age tarzı bir şey düşünüyorum. senin kullandığın dts encoder kullanım olarakda en sade ve mantıklısı. şimdi ac3' leri karıştırıyorum. dolby digital = ac3 derler. ac3 uzantılı parçalarıda surround dinleyebiliyorum. bir tanede indirdim.
http://www.lynnemusic.com/surroundmusic.html müzikalitesi tarzım olmasada surround olayını çözmüş gibi.
dvd, dvx vb için virtualdub isminde opensource başarılı bir program var.onun ac3 modulunden ümitliydim ama modülün atıyorum 4 mono wav dosyasını ac3 çevirip öyle video' ya ekle diye bir opsiyounu yok. ancak bitmiş ac3' ü alıp video' ya senkron embed ediyor.
maven3d + audigy2nx kombinasyonuda çalışmıyormuş. hayli kastıktan sonra sitelerinde faq vb. bir yerden bug reporting'ini gördüm. insan daha belirgin bir yere koyar böyle bir bug' ı varsa. açıklamalarına bakıp hah bütün işimi görüyor deyip satında alabilir insan.
şimdi sonic foundry' i deneyeceğim. sizlerde gözünüze çarptıkça yazarsanız sevinirim.
bu arada yukarıda linkini verdiğim abinin stüdyosuna baktım. amma oyuncağı varmış. benim kafam karışırdı. (valla kıskanmadım, synth seçimleri falanda oberheim ob8 falan varken roland 8p mi kullanılır. madem o kadar yatırım yapmışsın. yada al yenilerden virus vb. bi analog synth)
simple is the best derim ben.