Böyle bir markasnın var olduğundan 1-2 gün önce haberim oldu ama yaptığı gitarlar, tanınmış markaların tanınmış modellerinin kopyası. Les Paul, Telecaster, Esp explorer benzeri gitarları var. Muhtemelen kalitesiz sadece şekil amaçlı yapılmıştır diyordum ama özelliklerine baktım, beni çok şaşırttı.
Örneğin şu gitar:
http://www.senkop.com.tr/urun/127/sx-gg1-mh-na.htm
tipik bir les paul kopyası. bu gitarı epiphone lp standart ile kıyaslamaya kalktım. artıları bile var.
örneğin epiphone lp setneck iken, sx thru neck sap kullanmış.
her ikisi de maun ağacından yapılıyor.
epiphone lp'de bildiğim kadarıyla jumbo fret yok(emin değilim), bu gitarın fretleri jumbo fret.
hatta bu gitarın burguları epiphone lp den daha kaliteli. ayrıca gitar genel itibariyle göze oldukça hitap ediyor.
geriye bir tek manyetik kalıyor. sitede gitarın manyetiğinin ne olduğu belirtilmemiş. haliyle tonları hakkında yorum yapamayacağız.
ancak fiyatlara gelirsek; epi lp ortalama 750$, bu gitar ise 295$. nerdeyse 3 te biri.
sizce bu gitara çok kaliteli bir manyetik takarsak epi lp'e yakın bişeyler olur mu? ya da bu aradaki fiyat farkı yakın özelliklerdeki bu gitarlar için çok mu fazla? -marka faktörünü bi kenara bırakırsak-
açıkçası bu aralar bir epi lp almayı düşünüyodum. ancak ilk başta pek dikkate almadığım "sx lp" kafamı biraz karıştırdı. bilgisi olan ve bu gitarı denemiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.