Tech 21 Double Drive 3x - Nedir bu arkadaşın aslı astarı?

Epeydir aklımda bu cihaz. Üzerinde 3 bant EQ olan, birbirini boost eden 2 gain kanalı mevcut, 3 kanallı programlanabilir bir analog overdrive.
İkinci elde çok uygun fiyatlı (sıfırı yıllardır üretilmiyor sanırım) ve son derece işlevsel bir cihaza benziyor. Amfinin önünde kullanmak için (SansAmp gibi değil yani...) tasarlanmış.
Özet olarak, distortion pedalı fiyatına 3 kanallı programlanabilir bir overdrive. Ama hakkında bilgi çok sınırlı. Cihaz eski olduğu için de vaktiyle çekilmiş çok eski videolar var, çoğu da berbat. Ne kadar yüksek gain çıkar diye birbiri ile sidik yarışına girmişe benzeyen amatörler gibi çoğu. Sanki yüksek gaine çıkabilmek marifetmiş gibi...
Oysa manual içindeki tavsiye edilen ayarlarda tube screamer, clean boost, fuzz face vs... var.
Var mı deneyimi olan?

Son düzenleme:
Tecrübem yok fakat yapısal bir iki şey söyleyebilirim. Neticede aynı zamanın jenerasyonunun ürünleri.
İki kanalı birbirine boost eden bir drive ama kötü Tri-AC tecrübem sebebiyle bu programlanabilir zımbırtıya güvenmezdim. Sahnedeyken bir anda kafasına göre kanal değiştiriyor. Potanslar cevrildiği anda aynı anda tepki vermiyordu. Aynı potanslar bunda da aynı şekilde görünüyor yani analog çalışmıyorlar.

Bunun "Duble drive" olanı aynı şey olmalı. Potanslar analog çalışıyor en azından. Ama ton konusunu bilmiyorum, Bana çok fuzz vari göründü. Eskiden Rat SOLO vardı iki kanalı birbirine istediğimiz şekilde A/B ya da B/A şeklinde boostlayabiliyoruk ama bunda sadece A/B mevcut, göründüğü kadarıyla. Bu da bir tercih sorunu olabilir.

Clean kısmı olmayan kabin simulasyonsuz Tri-ac'miş gibi geldi bana, zamanında Tri-ac bende vardı, Gt2 ye göre ton olarak biraz daha az gainli, daha hardrock sınırında bir aletti, ama kullanışlı ve ton karakteri olarak yapay duyulmuyordu, tabi yukarıda bahsedilen sorunla karşılaşmadım hiç, ama ihtiyacım ve param olsa tri-ac yerine iki adet gt2 alırdım, hatta bir ara Add bunların ikilisi, üçlüsünü yapıyordu sanırım.

ADD+ Mini Amp Amfi Simulatörü Fiyatı | MyDukkan bunun yanyana 2 tane olanı, tabi bu gt2 klonu

Clean kısmı olmayan kabin simulasyonsuz Tri-ac'miş gibi geldi bana, zamanında Tri-ac bende vardı, Gt2 ye göre ton olarak biraz daha az gainli, daha hardrock sınırında bir aletti, ama kullanışlı ve ton karakteri olarak yapay duyulmuyordu, tabi yukarıda bahsedilen sorunla karşılaşmadım hiç, ama ihtiyacım ve param olsa tri-ac yerine iki adet gt2 alırdım, hatta bir ara Add bunların ikilisi, üçlüsünü yapıyordu sanırım.

ADD+ Mini Amp Amfi Simulatörü Fiyatı | MyDukkan bunun yanyana 2 tane olanı, tabi bu gt2 klonu
Tecrübem yok fakat yapısal bir iki şey söyleyebilirim. Neticede aynı zamanın jenerasyonunun ürünleri.
İki kanalı birbirine boost eden bir drive ama kötü Tri-AC tecrübem sebebiyle bu programlanabilir zımbırtıya güvenmezdim. Sahnedeyken bir anda kafasına göre kanal değiştiriyor. Potanslar cevrildiği anda aynı anda tepki vermiyordu. Aynı potanslar bunda da aynı şekilde görünüyor yani analog çalışmıyorlar.

Bunun "Duble drive" olanı aynı şey olmalı. Potanslar analog çalışıyor en azından. Ama ton konusunu bilmiyorum, Bana çok fuzz vari göründü. Eskiden Rat SOLO vardı iki kanalı birbirine istediğimiz şekilde A/B ya da B/A şeklinde boostlayabiliyoruk ama bunda sadece A/B mevcut, göründüğü kadarıyla. Bu da bir tercih sorunu olabilir.
Double Drive ve Double Drive 3X, amfinin önünde kullanmaya müsait. Tri-ac veya GT2 ve klonları öyle değil. O nedenle ilgilendim. Effects loop ile kullanacak olsam daha cazip seçenekler var zaten, yani GT2 pek benim kafamda değil.
Potanslar söz konusu patch üzerindeki ayara denk geldiğinde çalışmaya başlıyor, aynı şey Cerberus için de geçerli. Programlanabilir cihazlar genellikle böyle oluyor.

Fuzz vari tınılar herkese göre olmamakla birlikte, rpogramlanabilir bir cihazda bu tınıların da olması müthiş bir şey olabilir. Deneyip görmek lazım. Videolarda gördüğüm kişilerin bu cihazın potansiyelini anladığını sanmıyorum. Görece yüksek volüm, düşük gain, bir kanaldan diğerine boost ve EQ seçenekleri ile çok ilginç şeyler çıkabilir. Bunu yapma imkanı veren programlanabilir başka bir cihaz (hem de bu fiyat bandında) bilmiyorum.

Ama tabii bu devirde seçenek o kadar çok ki artık, programlanabilirlik de 3 kanalda çok anlamlı olmayabilir. Mesela Nux Queen of Tone (çok uygun fiyatlı, hele de ikinci elde...) iki farklı pedalı tek başına her iki yönde kombine etme imkanı veriyor ve her iki tarafın da footswitch ile erişilen ikişer modu var. Doğru anlıyorsam bu tek bir yönde kullanıldığında bile 8 ayrı ton demek. 18 volt ve FET modları da ekstra opsiyonlar.

Geri