Tel Gevşetirken kopuyor

Arkadaşlar ne zaman standarttan eb tuninge geçmek için telleri gevşetmeye başlasam mi teli kopuyor. Ayrıca bir teli gevşetirken diğerleri sarılıyor aynı durum tam tersi için de geçerli.

Yardım edin bu 3. mi teli olacak

İnce mi teli kopuyorsa string tree den dolayı olabilir, gitarda ki tecrübenizi bilmediğimden dolayı gevşetme yapayım derken telleri istemsiz sıkmadığınızdan emin iseniz telin kopma ihtimali yok ama kopuyorsa aklıma gelen tek olay boy abdesti.

İnce mi teli kopuyorsa string tree den dolayı olabilir, gitarda ki tecrübenizi bilmediğimden dolayı gevşetme yapayım derken telleri istemsiz sıkmadığınızdan emin iseniz telin kopma ihtimali yok ama kopuyorsa aklıma gelen tek olay boy abdesti.
Burgu kısmından kopuyor genelde ve gevşetirken diğerlerini sıkma durumu yok. Guitar tuna kullanırken fark ettim üstteki mi telini gevşetiyorum la yı gevşetmeyi bitirdiğimde mi tekrar eski haline dönmüş oluyor

Köprü gövdeye sabit mi yoksa hafif ileri geri hareket ediyor mu? Birde kullanılan tel çin malı tellerden ise ondan dolayıda olabilir.
Eğer görseldeki şekilde yada 3 aşağı 5 yukarı benzer şekildeyse yük değişikliğinden dolayı tellere binen yükten ötürü teli koparabilir.
r4USfb1.webp

16616366144605366840982589809010.webp

Normalde bu şekilde sabit ama elimin dış kısmıyla bastırınca tremolo etkisi yapıyor. Teller de fabrika çıkışı fender idi eskidiği için bulldog ile değiştirdim ondan sonra sıkıntı olmaya başladı

Arkadaşlar ne zaman standarttan eb tuninge geçmek için telleri gevşetmeye başlasam mi teli kopuyor. Ayrıca bir teli gevşetirken diğerleri sarılıyor aynı durum tam tersi için de geçerli.

Yardım edin bu 3. mi teli olacak

Telleri sarım yönü hatalı olabilir, siz gevşetiyorum zannederken sıkıyor olabilir misiniz? Burguların tellerin olduğu kısmı fotoğraflar mısınız?

Geri