Mesajın girişi tanrım beni baştan yarat ya da beni alın yoğurun abiiyyy gibisinden bir giriş olmuş 😀
İşin geyiğini geçersek tele çok seçilerek alınması gereken bir enstrüman kanaatimce. Yani tarzınız ile alakalı bir durum lakin iyi bir tele evladiyelik gitar olarak da saklanmalı. Esasen şunu demek isterim telenin tonalitesi içerisinde bir tarzınız var ise kesinlikle durmayın alın derim lakin sertleşme eğiliminde ise müziğiniz bence hiç bulaşmayın. Gitara yazık edersiniz. Tele kötü gitar ya da nasıl gitar diye ortada dolanan adamlar var. Ee kardeşim sen kalkıp tele ile manowar, judas çalmaya kalkarsan olacağı o. Tele senin için hiç bir zaman iyi gitar olamaz ki... O sebeple önce ne tarz müzik yapmak istediğini ve tarzını belirledikten sonra hangi gitar benim için daha güzeldir sorusunun cevabını kendi içinde aramalısın bence herşeyden önce. Kaldı ki o 1800 usd dediğin teleyi tutup 10 watt Marshall da çalamayacağına göre idare eder şekilde bir sistem ya da set up da dizmen gerekecektir. Hal böyle iken bence istediğin soundu aklında şekillendirip elindeki bütçeyi de belirledikten sonra, ben bu meblağ ile gitar ve amfi ve pedal olarak en iyi sisteme nasıl sahip olabilirimin düşüncesine girmelisin.
Bir ara millet sırf Batuhan Mutlugil tele çalıyor diye tele alıyordu 2 Duman şarkısı çalıyordu sonra gitarlar çöp, forumlar tele çöplüğüne dönmüştü. Yani o kadar kötü bir durumki bir deluxe telenin abi nasıl bir gitar o ya şeklinde övüldüğünü görmek benim için anlatamam. Kötü gitar yoktur, uyumsuz ton vardır. Gitarın iyiliğini kötülüğünü ya da karakterini öyle 5 wattlık lambalı sistemlerde felan da anlayamazsınız. Adam gibi gümbür gümbür seste ve adam gibi sistemlerle ve tonmaisterlarla anlaşılabilir. Yani uzun lafın kısası önce ne tarz yapacağına karar ver, sonra o tarzı epeyce dinle ne tarz gitarlar kulağına yakın bunu anla. Sonra da bütçe ve en efektif şekilde o bütçenin kullanımı geliyor istediğin tonu alabilmek adına...