Doğrudur. Benim demek istediğim neckthru gitarda üst eşik ve köprü zaten aynı ağaç üzerinde olduğu için böyle bir kaymanın sonradan pek mümkün olmayacağı (tabi eğer gitarın yapım aşamasında ince mi ve kalın mi telinin doğrultusuna göre köprü gövdede doğru yere takıldıysa) ya da daha sonradan bu şekilde bir durumun oluşması için sapın sağa sola eğilmesi gerekir ki bana pek mümkün gelmiyor. Bolt-on ile alakalı demekteki kastım ise gitarın sapı ve gövdesi daha sonradan ayrılıp birleştirilirse, vida oyukları bunu her tekrarlayışta büyüyecektir, ayrıca sap, gövdedeki oyuğuna gevşek oturuyor da olabilir. Bunlar sonucunda sapın doğrultusu daha sonradan bozulabilir (ki ince mi teli söylendiği gibi dışta kalan bolt on bir gitarın vida deliklerini ağaçla kapatıp sapın doğrultusunu ayarlayıp tekrar vidaladıktan sonra sorunu tamamen halletmişliğim de vardır). Set neck gibsonda veya neckthru olan herhangi bir gitarda da olabilir tabi ki. Neden olmasın? Ama fabrika işçiliğinden (köprünün normal olması gerektiği yerden milimetrik olarak sağa ya da sola takılması) kaynaklanmıştır diye düşünüyorum. Yani kısaca ya işçilik hatasıyla ya da sonradan oluşabilir bu sorun, ki gibsonlarda sonradan oluşabileceğini pek sanmıyorum, işçilik hatasıdır diye düşünüyorum. Ama rg prestige'lerin çoğunda var denilmiş ve benim şu ana kadar sahip olduğum iki ibanezde de vardı zaten. Sonradan oluşmuş olduğunu tahmin ettiğim için bolt-on kaynaklıdır yazdım buraya. Zaten ayrıca bolt-on gitarların hepsinde bu durum var ama set neckte veya neckthruda kesinlikle yok demedim, ben hiç denk gelmedim, ama sürekli bolt on'da denk geldim dedim. Umarım açıklayabilmişimdir 😀