petrucci2 demiş ki:sanırım bunlar köprü çeşitleri ama avantajları ve dezavantajları nelerdir
stratman demiş ki:fenderle, floydla alakası yok...tune-o-matic denilen lespaul ve benzer sabit köprülü gitarlarda kullanılan bir sistemdir. İnternetten aratırsan ya da nienturi'nin yazdığı siteye bakarsan göreceksin..Tonepros ise bir marka...Bu tip köprüleri iyi kalitede yaptığı iddiasındaki bir marka. Locking dediği de parçaları ( bridge ve stop tailpiece) sabit ve tel değiştirirken düşmüyor ayrıca sabit olduğu için sustain arttırıcı etkisi olduğu iddiasında. Yapıldığı metalinin alaşımı da biraz daha kaliteli....
stratman demiş ki:fenderle, floydla alakası yok...tune-o-matic denilen lespaul ve benzer sabit köprülü gitarlarda kullanılan bir sistemdir. İnternetten aratırsan ya da nienturi'nin yazdığı siteye bakarsan göreceksin..Tonepros ise bir marka...Bu tip köprüleri iyi kalitede yaptığı iddiasındaki bir marka. Locking dediği de parçaları ( bridge ve stop tailpiece) sabit ve tel değiştirirken düşmüyor ayrıca sabit olduğu için sustain arttırıcı etkisi olduğu iddiasında. Yapıldığı metalinin alaşımı da biraz daha kaliteli....
evet ama arkadaş tune-o-matic le tone pros locking'in birbirine göre avantajları nedir diye sormuş gayet açık yaniBLUES01 demiş ki:Arkadaş hangisi avantaj hangisi dezavantaj diye bir soruda sormuş ben ona cevaben yazdım anlamadan cevap yetiştirmeyin!!
Stormcrow demiş ki:evet ama arkadaş tune-o-matic le tone pros locking'in birbirine göre avantajları nedir diye sormuş gayet açık yaniBLUES01 demiş ki:Arkadaş hangisi avantaj hangisi dezavantaj diye bir soruda sormuş ben ona cevaben yazdım anlamadan cevap yetiştirmeyin!!
Atalay demiş ki:Bunların herhangi bir avantaj, dezavantajı yok, tremololu olan hariç. Tremoloda tremolo var o kadar. Diğerleri estetik yönden seçim şansı içeriyor. Çok ufak bir farkla, tune o maticlerin yerleşimi itibariyle teller biraz daha uzun oluyor ve esneme payı biraz daha fazla oluyor ama o kadar az bir fark ki pek te bu amaç için seçmeye değmez. Benim favorim Wraparound bridge.
MarTI_Jonathan demiş ki:Evet, wraparound köprülerde gerçekten bir ayar mevcut değil. Oysa ki benim bildiğim kadarıyla tel kalınlıklarına göre bile farklı koma ayarları yapılması gerekir. İlginç geldi gerçekten sabit olması. Demek ki belli standartlara göre yapılmış ortalama bir entonasyon ayarı mevcut.
BLUES01 demiş ki:stratman demiş ki:fenderle, floydla alakası yok...tune-o-matic denilen lespaul ve benzer sabit köprülü gitarlarda kullanılan bir sistemdir. İnternetten aratırsan ya da nienturi'nin yazdığı siteye bakarsan göreceksin..Tonepros ise bir marka...Bu tip köprüleri iyi kalitede yaptığı iddiasındaki bir marka. Locking dediği de parçaları ( bridge ve stop tailpiece) sabit ve tel değiştirirken düşmüyor ayrıca sabit olduğu için sustain arttırıcı etkisi olduğu iddiasında. Yapıldığı metalinin alaşımı da biraz daha kaliteli....
Neyin ne ile alakası var anlayamadım?