Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, internetten elektrik gitar çalmayı öğrenmek istiyorum ama genel olarak hocalara baktığım zaman çoğunun tarzı Metal, ben daha çok tarzı Blues olan bir hocadan öğrenmek istiyorum, Udemy ya da Youtube hepsine açığım, önerdiğiniz var mı?
Merhaba, internetten elektrik gitar çalmayı öğrenmek istiyorum ama genel olarak hocalara baktığım zaman çoğunun tarzı Metal, ben daha çok tarzı Blues olan bir hocadan öğrenmek istiyorum, Udemy ya da Youtube hepsine açığım, önerdiğiniz var mı?
Bir iki Blues dersi serisine rastladım ama çok bı esprisi yoktu.
Türkiye de online olarak gitar dersi seni belirli bir yere getirir. Sonrası ya özel ders, ya da yabancı dil gerektirir. Yabancı dilin varsa yabancı videolar-kaynaklar her yerde var ve bence mükemmel.
Bu arada, bahsettiğin ders videolarıyla temel gitar eğitimi ve giriş düzeyinde armoni eğitimine sahip olabilirsin. Sonrası dediğim gibi özel ders veya yabancı dil gerektirir bence. Ders veriyorum diyen her hocaya hemen atlama. Gitarı güzel çalan herkes iyi hoca olamaz. Bana göre iyi bir hoca,
Öğretme tekniklerinde başarılı, eğitimcilikte tecrübeli, enstrümana bilimsel olarak bakabilen, batı müziği armonisine iyi düzeyde hakim olmalı(en az konservatuar lisans düzeyinde batı müziği armonisi).
Böyle güzel hocalar az da olsa var. Arayıp bulmak lazım 🙂
Bir iki youtube linki bırakayım
Andys lab günlük blues lickleri
İngilizcen iyi ise steve stine ın yeni başlayan, bu hafta ilk videosu, blues youtube workshopu var
Şöyle devamlılığı olan azimli öğreticiler var.
Udemyde indirip bir türlü başlayamadığım hem akustik hem elektrik blues dersleri var. İngilizce ama. Bu hafta girişicem. İyi öğreticilerden haberdar ederim.