Üsküdar Neo Guitar Store - Var mı denemiş/gitmiş olan?

Bu gün dükkana gitme şansı buldum. Çok da memnun kaldım ve güncelleme yapmak istedim.

Neo Guitar Store, Üsküdar çarşıda (iskeleye çok yakın) bir pasajda küçük bir dükkan. Gitmeden önce Ahmet Bey ile görüştüm, Kadıköy İskele'den 12'ye atlayıp Üsküdar İskele civarında indim ve biraz çarşı içinde yürüdüm (Google maps sağolsun..)
İki duvar boyunca asılı bir dizi gitar var. İstediğinizi deneyebiliyorsunuz, Fender Roc Pro amfi mevcut.
Dükkan sahibi Ahmet Bey, son derece hoş sohbet ve aklı başında birisi. Kendisi zaten milli sporcu imiş (kick box...), bu işe sonradan merak salmış. Kendisi anladığım kadarıyla biraz işin mutfağında, biraz pazarlamasında yer alıyor.

Dükkan çok yeni (birkaç ay olmuş açılalı).
Bir miktar sohbet ettik. Ahmet Bey'in vizyonunu beğendim. Piyasaya fiyat/performans oranı yüksek gitarlar sunmak istiyor. Bu iş için de benim daha önce görmediğim bir yol seçmiş. Dükkandaki partscaster gitarlara ek olarak, siparişle de bir tür "custom partscaster" üretimi yapıyorlar. 3 hafta civarında bir teslim süresi oluyormuş, siparişle partscaster yaptırmak isteyenler için eldeki parçalar-opsiyonlar doğrultusundaki 35 bin TL civarı bir fiyat söz konusu. Kendisine destek olan bir luthier zaten var anladığım kadarıyla.

İlgilenenler bu fiyatın rekabetçi olduğunu fark edecektir. Gitar tümüyle custom olacağı zaman 1500 dolar civarlarında malum (görüştüğüm luthierlerden aldığım fiyatlar bu bantta genelde) ve teslim süresi de bir kaç ay oluyor. O nedenle ben piyasada konumlanmak açısından mantıklı da buldum yaklaşımı.

Benim denediğim gitarların gerçekten de fiyat-performans oranı etkileyici idi.
Aşağıdaki model örneğin, parlak tınılı ve rahat çalımı olan bir partscaster. Görüntüsü ise müthiş. Üstündeki Tesla manyetiklerle funky işlere gelecek bir strat olmuş:

Aşağıdaki relic strat ise maun kasalı, oldukça da ağır bir gitar. Tonları da görüntüsü gibi vintage, ancak sap-gövde bileşimindeki neck plate "traşlanmış" nitelikte. Bu açıdan özellikle cazip.

Benzer nitelikte bir paulownia strat denedim, gerçekten çok hafif.
Her iki relic partscasterda da benim için teller biraz yüksek kalıyordu, ama sanırım bu gitarları çalan tayfa böyle seviyor. Partscaster işlerinde sap-gövde uyumu zorlayıcı olabiliyor anladığım kadarıyla, bu nedenle sadece finish-relic ile modifiye edilmiş gitarların genel çalımı rahat iken, partscasterlar da bu daha değişken olabiliyor.

Relic işler başarılı gözüküyor bu arada, ama ben çok meraklısı olmadığım için çok da yorum yapmak istemiyorum. Bir de tabii relic olan gitarlar en pahalı ürünler (Fiatları 35 bin TL'ye kadar çıkıyor).

En büyük sürpriz aşağıdaki gitar oldu benim için. Aslında şu ara biraz daha vintage tınılı SSS bir gitar arayışında olmakla birlikte, HSS donanımlı modern görünümlü bir süper stratı da denemek istedim. Kore malı bir gitarmış bu orijinal olarak, kendileri "bukalemun" tarzı finish yapmışlar (finish çok başarılı bu arada...). Çalım olarak çok rahat, üzerinde EMG Hz pasif manyetikler var, fiyat 19.500 TL ve YK World karta taksit imkanı da var.
Bu fiyat ve çalım performasında HSS önceliğim olmamasına rağmen bu son gitarda arada kaldım açık konuşmak gerekirse🙂 "Acaba ben de bir partscaster yaptırsam mı ?" diye düşünmeden de edemedim🙂 Halen de düşünüyorum hani...

Tele kasa gitarlar da var bu arada, ben ilgilenmediğim için onları denemedim.

Uzun sözün kısası, orta-kısıtlı bütçelerde gitar bakanların uğraması gereken bir dükkan bence.

Kendilerinden iki tane gitar aldım elimden american fenderinden tutun gibson,prs türlü türlü gitar geçti artık marka takıntım bittiği için burayı denemek istedim ilk aldıgım gitar sağdaki teleydi maun gövde olması cezbetmişti ilk elime aldıgım gibi bunu alıyorum dedim aldım, 3-4 ay sonra da soldaki stratı aldım ash gövde maple klavye (bayağı kalın bi sap) tamamen bana vintage havası verdi ve çoğu fender stratın içinden geçecegine eminim tamamen fiyat performans ürünleri tavsiye ederim
IMG_1262.webp

Geri