Merhaba, umarım herkesin sağlığı yerindedir (özensiz bir giriş). Yaklaşık 2 yıllık bir deneyime sahip olup kendimce zor bulduğum ve kendimi hazır hissettiğim bazı soloları çalmaya çalışarak seviye atlamaya çalışan (mr.crowley, a touch of evil, walk vs) ancak sapı British Long Bow'a dönmüş, truss rodu içerden kırılmış, sap ayarı tutmayan ve floyd rose'u ile bana gerçekten ilgi çekici anlar yaşatan cort x6 gitarımda mı yoksa ben de mi bir sorun olduğunu kara kara düşünen bir kardeşinizim.Bu ikilemden kurtulup sorun bendeyse gitara suç bulmamak için sap ayarı yapılamayan, saçma sapan sesler çıkaran, tel yüksekliği ile özellikle hızlı çalmaya çalıştığımda, bend ve legato yaparken kriz yaşatan gitarıma veda edip, beni uzun bir süre idare edebilecek 2.el, 3000-4000 tl arası elektro gitar önerilerinize açığım, uzunca bir süredir kendim için uygun gitarı araştırıyorum ama eline hepi topu 3 4 gitar geçmiş biri olarak donanımsal farklar hakkında ziyadesiyle bilgisizim, istediğim tonu ve çalım rahatlığını etkileyen parametreler denizinde boğulmak üzereyim, yardımcı olursanız sevinirim.
Aradığım özellikler;
1) Heavy metal, alternatif rock, hard rock severim özellikle şu sıralar alice in chains, camel vs çalmaya çalışıyorum ama ara sıra jimi hendrix ve rammstein gibi birbiriyle alakasız grupların tonlarına yaklaşabileceğim yani ton yelpazesi geniş bir gitar olmalı.
2) Aktif manyetikler hakkındaki görüşlerinizi bilmek isterim çok net bir fikrim yok ama doğuşkan sesleri baskıladığı söyleniyor. Bu yüzden pasif manyetik olması benim için daha iyi gibi.
3) Sabit köprü şart, genellikle drop d ya da standart çalıyorum floyd rose'da yay ayarı ile uğraşıp sonra 2 3 defa akort yapmak beni cidden yoruyor, bir de floyd rose'un sustaini azalttığını iddia ediyorlar...
4) Biraz premium bir özellik ama "neck through" bir gitar önerisi gelirse bütçemi artırabilirim
5) Yukarıda da belirttiğim gibi bütçe 3000-4000 tl arası, 2.el
Aradığım özellikler;
1) Heavy metal, alternatif rock, hard rock severim özellikle şu sıralar alice in chains, camel vs çalmaya çalışıyorum ama ara sıra jimi hendrix ve rammstein gibi birbiriyle alakasız grupların tonlarına yaklaşabileceğim yani ton yelpazesi geniş bir gitar olmalı.
2) Aktif manyetikler hakkındaki görüşlerinizi bilmek isterim çok net bir fikrim yok ama doğuşkan sesleri baskıladığı söyleniyor. Bu yüzden pasif manyetik olması benim için daha iyi gibi.
3) Sabit köprü şart, genellikle drop d ya da standart çalıyorum floyd rose'da yay ayarı ile uğraşıp sonra 2 3 defa akort yapmak beni cidden yoruyor, bir de floyd rose'un sustaini azalttığını iddia ediyorlar...
4) Biraz premium bir özellik ama "neck through" bir gitar önerisi gelirse bütçemi artırabilirim
5) Yukarıda da belirttiğim gibi bütçe 3000-4000 tl arası, 2.el
Son düzenleme: