Vokal Kabini Seçimj

• Konuyu açan Konuyu açan emin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emin

eminemin1
Merhabalar, Vokal kayit kabini alacagim cok anlamadigim icin yapay zekaya akustik ve izolasyon ozelliklerini attim yeterli oldugunu soyledi ölçum degerlerinin.

Benim sorum şu; 120x120 Bi kabin mi secmeliyim yoksa 130x180 bi kabin mi?

Arada 70 bin tl fark var fakat 120x120 kabin simetrik ve kucuk oldugundan vokal kayitlarinda boomy bi oda sesi olabiliyormus bu yuzden danismak istedim.

Aradaki farka deger mi sizce?

Amacim vokal kaydi muzik icin.

oda küp şeklinde olacak ise 120-120 de akustik sorunlar çıkar. deneme şansınız olsaydı keşke...bas sorunu ve yüksek frekans çınlama olabilir.
Evet Biraz arastirma yaptim, simetrik kabinlerde akustik sorunlar cikabiliyormus bazi frekanslarda.

Ama maalesef deneme şansım yok.
Arada da 70 Bin tl fark var.

Elimde akustik ozelliklerine dair olcum raporları var yapay zekadan vs yardim aldigimda akustik duzenlemesini cok olumlu buldu.

Ama simetrik olusu sıkınti dedi. Ne kadar sıkıntı oldugunu bilmek istiyorum aslinda.

Aradaki farka deger mi?

kullananlar ile konuşma şansınız var mı ? diğer ve yurt dışı forumları tarasanız ?
Vokal Kabini arastirirken şunu farkettim turkiyede bu isi gercekten yapabilen sadece bir firma buldum o da aksa akustik diye bir firma.

Ne bi kullanan buldum ne baska bi sey maalesef..

Laboratuvar olcumleri olan kabinin vokal icin uygunlugunu ispatlayan tek firma bu.

Fakat bunda da iste 120x120 en kucuk kabin olcusu..

Globalde StudioBricks, Whisper room gibi bu isi cok profesyonel yapan firmalar buldum fakat tr ye kargo imkani yok cok agir ve buyuk oldugundan haliyle.

Gozumden kacmadiysa herhangi bi firma benim gozlemim boyle.

Geri