Vokal Kaydi Icin Dinamik Mikrofon Onerileri

Merhaba arkadaslar.

Bir proje icin uzun zamandir vokalist bulamadigimiz icin vokalleri kendim yapmaya karar verdim.
Akustik duzenlemesi yapilmis bir home studyom var, ses karti olarak da Arturia MiniFuse 2 kullaniyorum. Simdi de vokal kayitlari icin mikrofon almak istiyorum.
Odam akustik duzenleme yapilmis olsa da apartmanin caddeye yakin bir noktasina bakiyor, o yuzden de gunun her saatinde disaridan arac gurultusu vb gelebiliyor.
Vokal kayitlari icin kondenser mikrofonlar daha verimli ama muhtemelen bahsettigim odaya sizan gurultuleri de alacaktir. Bundan dolayi dinamik mikrofonun daha uygun olacagini dusunuyorum, ama hangi dinamik mikrofondan en iyi verimi alirim bilemedim.
Butce kisiti dolayisiyla Shure SM7B ve EV RE20 secenek disi benim icin.

Super-cardoid mi Cardoid mi almaliyim? Model vb konularda tavsiye verebilirseniz sevinirim.
Calistigim proje Darkwave ve post-punk gibi bariton vokallerin agirlikta oldugu bir tur. O yuzden mikrofonun alt frekanslari iyi calisiyor olmasi lazim.

2.elde Shure yine bulunabilir. Kendime Shure SH55 almıştım zamanında. Kısıtlı bütçeyi dile getirsen daha iyi olur. 100$'a kadar temiz Shure mikrofonlar bulunabilir. Mümkünse düşme kaynaklı hasarı olmasın.

Bu mikrofonda neden on-off iptal edildiği öğrenilirse(tak çalıştır olmuş mikrofon) ve gerçek performansında sorun yoksa denenip değerlendirilebilir. İlan sahibini tanımıyorum. Normalde 200$ altında bulunması ürün için fırsat olabilir.

2.elde Shure yine bulunabilir. Kendime Shure SH55 almıştım zamanında. Kısıtlı bütçeyi dile getirsen daha iyi olur. 100$'a kadar temiz Shure mikrofonlar bulunabilir. Mümkünse düşme kaynaklı hasarı olmasın.

Bu mikrofonda neden on-off iptal edildiği öğrenilirse(tak çalıştır olmuş mikrofon) ve gerçek performansında sorun yoksa denenip değerlendirilebilir. İlan sahibini tanımıyorum. Normalde 200$ altında bulunması ürün için fırsat olabilir.

Hocam valla SH55 i bende cok arastirdim butcemde max 10k civari ama iste mikrofonun nostaljik tasarimi acaba o parayi tasarimina mi vericem yoksa sesin kalitesine mi vericem soru isareti olusturdu biraz bende.
Ikinci el mikrofonda tercih etmiyorum pek. En onemli aksami diyafram oldugu icin bir kere bile dusmus olsa icime sinmez.

En onemli aksami diyafram oldugu icin bir kere bile dusmus olsa icime sinmez.
O nedenle denemeden almamanı belirttim. Benimkinde bi sorun yoktu alırken. Elden teslim almıştım.

mikrofonun nostaljik tasarimi acaba o parayi tasarimina mi vericem yoksa sesin kalitesine mi vericem soru isareti olusturdu biraz bende.
Kendime alırken SM serisine göre o günün koşullarında daha fazla ödediysem tasarımına da ödedim hoşuma da gittiği için. Cinayet aleti gibi sert metal kaplama var etrafında.

Geri