Vox ac4tv İnceleme

Arkadaşlar herkese merhabalar. Uzun zamandır kullanmakta olduğum amfi hakkında bir yazı yazmaya karar verdim. Almak isteyen kafasında soru işareti bulunan arkadaşlara yardımcı olması açısından. Öncelikle dış görünüşünden bahsedeceğim krem rengi ön ızgarası relic imsi, logosuda aynı şekilde tam olarak vintage görünümlü A class bir amfi. Şimdi biraz + larından bahsedeyim. 1/10, 1 ve 4W seçenekleri bulunmakta. Ne işe yarar bu seçenek ? 4W haliyle amfinin sesini evde pek açamıyoruz ama o drive tonunuda istiyorsak tonda kayıp olmadan ses seviyesini düşürmemize yarıyor bu seçenek. Müstakil evde yaşayan biri iseniz bu pek işinize yarar mı bilmem ama açıkçası ben müstakil evde yaşıyorum 1W bile fazla geliyor bana. Eğer apartman dairesinde yaşıyorsanız ve anlayışlı komşularınız yoksa 1W hali apartmana fazla bile gelebilir. Herneyse tonlarından bahsetmek istiyorum benim en sevdiğim kısım, saat 3 4 civarında tutarsanız volüme potunu çok güzel cleanlar sizi bekliyor olacak gitarınıza da bağlı biraz ben single manyetikli gitar kullanıyorum. 4.5-5 yönünden sonra yavaş yavaş drivelı gelmeye başlıyor. Saat 6 7 ve ilerisinde başka bir örnek verilemez buraya; tam olarak Hendrix soundları geliyor. Humbucker’lı bir gitar ile kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum boğuk gelebilir sesler(denemedim). Pedallar konusuna gelecek olursak, sadece overdrive pedalı kullandım add+ tube drive silver edition. Gayet uyumlu amfi ile fakat gitarım ile pek uyumlu olmadığından değiştirmek istiyorum. Bir alt modeli var daha koyu tonlu. Gitar parlak pedal parlak olunca felaket oluyor. Youtube’da demoları var detaylı inceleyen var mıdır bilmiyorum denk gelmedim. Aslında çokta anlatılacak birşeyi yokmuş dedim ama buraya kadar da geldim artık. Kısacası bir ton, bir volüme ve birde watt düşürücüden ibaret bir amfi, arkasında da bir adet 16 ohm kabin çıkışı var. Kulaklık çıkışı bulunmamakta. Line in Line out bulunmamakta. Bana kalırsa fiyatı muadillerinden ayıran en büyük özelliği diyebilirim. Çok memnunum. Reklam gibi olmasın ama Mydukkan’dan aldım. Söylememin sebebi şu aslında amfiyi aldıktan sonra problem çıkarmıştı geri gönderin bakalım dediler halledip geri yolladılar ilgili bir firma benim gönlümü kazandılar açıkçası. Amfi hakkında sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplandırırım baya bir vakit geçirdik kendisiyle çok tatlı bir hatun.

Son düzenleme:
Vox’u daha önce kullanmış olanlar kesinlikle yabancılık çekmeyecektir. O şahane crunch tonları hakkıyla veriyor. 10” bir hoparlörü bulunmakta. Bir eksisi daha var göreceli sanırım ama reverb’ü bulunmamakta.

Geri