yamaha piyano kayıt alma

baran

baran29
yamaha ydp143 piyanom var bunun usb b olarak midi çıkışı var bunu pcye bağladım bağlantı da aldım ama sesini nasıl kaydedebilirim bilemiyorum lütfen yardım edin

Elinizdeki dijital pianonun line out çıkışları yok. Dolayısıyla pianonuzun kendi sesini kayıt edemezsiniz. Sadece - çok verimli olmasa da - pianonun kulaklık çıkışlarını bir Y kablo marifetiyle ses kartına bağlayarak kayıt alabilmeniz mümkün.

Kayıt için elinizdeki diğer alternatif ise usb midi kablosunu bir ses kartına veya direkt bilgisayara bağlayarak kayıt yapmak. Ancak bu durumda ses alabilmeniz için bilgisayarınıza bir piano vst'si kurmanız gerekli. Bu senaryoda Yamaha ; ses kartına ( veya bilgisayara ) midi sinyali yollayarak bilgisayardaki piano vst'sini tetikleyecektir. Dolayısıyla kayıt yaptığınız ses Yamaha'nın değil , bilgisayardaki piano vst'sinin sesi olacaktır.

Aşağıdaki video bu konuları anlatıyor.

Sesi midi olarak kaydedip güzel bir piyano vsti ile sesi almanızı öneririm. Midi kaydı piyano öğrenimi için de çok yararlı diye düşünmekteyim, üstelik nota ile öğreniyorsanız çok daha önemli işlevlere sahip.

Marka modeli aratınca 300 bin lira civarı bir enstrüman çıktı, yani bu seviyede bir enstrümana line out çıkış koymamaları da gerçekten ilginç. Bu tarz dijital piyanolarda durum hep böyleyse sebebini merak ettim açıkçası...

Sesi midi olarak kaydedip güzel bir piyano vsti ile sesi almanızı öneririm. Midi kaydı piyano öğrenimi için de çok yararlı diye düşünmekteyim, üstelik nota ile öğreniyorsanız çok daha önemli işlevlere sahip.

Marka modeli aratınca 300 bin lira civarı bir enstrüman çıktı, yani bu seviyede bir enstrümana line out çıkış koymamaları da gerçekten ilginç. Bu tarz dijital piyanolarda durum hep böyleyse sebebini merak ettim açıkçası...
@Rock Tribe Yamaha Arius serisi ( YDP kodu ile başlayan modeller ) ; Yamaha'nın giriş seviyesi ekonomik serisidir. Daha ziyade amatörlere yöneliktir.

Arius YDP-143 Yamaha'nın üretimden kalkmış eski bir modeli. Bugün hala üretiliyor olsaydı güncel Türkiye fiyatı muhtemelen 50000.-TL civarında olurdu.

Yamaha'nın esas daha gelişmiş ve profesyonel diyebileceğimiz serisi ise modelleri CLP kodu ile başlayan Clavinova serisidir. Clavinova serisi fiyat olarak Arius serisinin ciddi anlamda üzerindedir.

Daha gelişmiş özelliklere sahip olması nedeniyle Clavinova serilerinde line-out çıkışları bulunmaktadır.

Geri