Yeni başlayacak birine hangi elektro gitarı önerirsiniz?

Soramora

Soramora
Selamlar, yıllardır elektro gitara hevesi olan biri olarak sonunda ertelemekten vazgeçip denemeye karar verdim. Fakat ne gitar alacağım konusunda çok kararsızım aşırı bir bilgim olmadığı için. Önerebileceğiniz modeller nedir? Bütçem en fazla 20 bin o da biraz zorlayarak ama almışken biraz iyi bir şey alayım ki ben öğrenene kadar beni götürsün istediğim tonları alıp sıkılmayayım diye düsündüm. Alternative rock, indie, grunge ve biraz da alternative metal çalmak istiyorum. Deftones, Radiohead, Arctic Monkeys gibi tonlar hedefliyorum. Çoğunlukla hss baktım en çok onu önerdiklerini gördüğüm için ama başka şeylerede açığım. En son Azes40 bakıyordum ama kararsız kaldım. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Ben sabit köprülü, hss bir gitar öneririm. Metal çalarken genelde köprü manyetiği kullanılır, humbucker olması iyi olur köprünün. Orta ve sap manyetiği de single olursa temiz tonlar daha kulağa hoş gelir, çeşitlilik olur. İlk gitar diye ucuz birşey alma, sonra gitar çalmaktan soğuyabilirsin. Midex vb. ucuz gitarları boşver, ikinci elde çok temiz ve iyi gitarlar oluyor. İstediğin tonlar için sadece gitar yeterli olmaz, amfi, pedal vb. analog bir sistem kurabilirsin, ya da dijital cihazlar var ilk başta seni idare eder farklı tonlar alırsın biraz öğrenince ne istediğine göre daha kaliteli analog ekipmanlara yönelebilirsin. Tek doğrusu yok bu işin. Bütçeye göre şekillendirebilirsin. Marka olarak ben ilk gitarımı cort kx5 almıştım. Gayet memnundum. Cort fiyatına göre iyidir. Schecter gitarlar uygun fiyatlı oluyor onlara bakabilirsin. Kore olanları tercih edilir genelde.

Bi sabit köprü Ibanez, bi lespaul standart, bi Floyd rose, bi de strat denemesini öneririm müzik markette. Hangisinin klavyesi köprüsü rahat gelir hangisi otururken daha hükmedilebilir hissettirirse o yönde gitmek mantıklı.

20 az bir bütçe ama hevesinden vazgeçme ..

Öncelikle HSS manyetik dizilimli bir gitar iyi bir başlangıç olur. Şu aşamada hareketli köprü (tremolo, Floyd vb) kabus değil ama bir miktar uğraştırır, sen öğrenme ve çalma yolundasın, kafanı takacak bir tane eksik şey oluversin. Sabit köprü tercih etmen daha rahat olur.

Gitarda ben de ilk Cort ile başlamıştım. Schecter, LTD, Fujigen, Sire, PRS SE, Jet, Spira, Yamaha gibi markalara bakabilirsin. Midex, Kozmos gibi şeylerden uzak dur. Öncelikle de gerçek veya sanal müzik mağazalarına bak, n11, hepsiburada gibi yerlerden alma.

Amfi olarak küçük pratik amfisi tabir edilen modeller dar bütçe ile iş görür. Yine bilindik markalar Boss, Roland, Marshall, Line 6, Blackstar, Fender, Nux, Positive Grid... uzak duracakların midex, kozmos, Boston vb

Forumda bu soru 6 bin kere filan soruldu, başka başlıkları da tara illa ki birilerine senin de işine yarayacak bir şey tavsiye edilmiştir.

İlk gitarım 2. el bir cort g260'tı, tremolo kolu vardı lakin hiç kullanmadım. Yeni gitarımı alana kadar 1 sene gayet sorunsuz kullandım, tabii ki yenisi daha iyi ama o da hiç fena gitar değildi. O civar aralığında gitarlara bakabilirsin.

Geri