Yeni prosesör arayışı

Çoğu kişiye garip gelecek belki bu sorular ama yine de beyin fırtınası olsun istiyorum.Aslında kısmen kararımı verdim.
2009 yılında sağolsun babamın bana aldığı boss gt10 ile idare ediyorum , lise-üni yıllarındaki gibi sahne vb pek kalmadı evlilik çocuk çocuk ve çalıştığım yer derken , 1 2 senelik ciddi aradan sonra tekrar gitarı elime aldım şöyle internet aleminde gezince bu prosesör işi bambaşka bir dünyaya evrilmiş.Zaten gt-10un sesleri gaini açtıkça plastikleşiyordu.Ama efektlerinden çok memnundum.Büyük olmasından biraz şikayetçiyim yer kaplıyor bir yere götürmek zor vb.Direk gitar kılıfına atıp gideyim bir prosesör alayım kafasına girdim.Bu forumu youtubeu yapay zekayıda inceledim.Nux mg-30 yeni çıkacak nux mg-50li , headrush flex prime , headrush core gibi aletlere yöneldim.Sanki nux daha çok oyuncağı olan ama biraz daha kalitesiz gibi geldi.Hiçbirini canlı deneyimlemedim.Headrush coreda exp pedal dahili olarak yok.
Flex prime güzel biri duruyor youtubeta 6 scene modunda 1 patchle 1 şarkıyı hayli hayli çıkarır şarkı aralarındada diğer patch(rig)e geçerim.Zaten çok sahne aldığımda kalmadıda belki bi oluşum olur portatif direk mixere girebileceğim bir cihaz arıyorum hoparlörlerden çamur gibi ses vermesin.
@solitude71 hocam büyük ihtimal headrush core çak geç diyecek ama benim ihtiyacımı flex prime daha mı iyi karşılayacak sanki? core 2. elde 35bin tl , flex prime 26 bin tl (zaten sıfırı 29) , nedense benim gt-10 15bin tl 2. eli var onu da anlamadım

Tabi amacın ne diyenler olacak.Ben elimin altına duman - mor ve ötesi - athena - pentagram - metallica - nirvana gibi sabit tonlarımı yazıp öyle kullandım boss gt10u , aynı tonlara hayli hayli erişirim tüm cihazlarda gibime geliyor
Line 6 helix lt falan boyutlardan dolayı düşünmedim.Bütçe olarak çok bakmadım olaya ama boss gt10dan geçeceğim için biraz footswitch exp pedal falan iyi olur
Farklı marka model önerilerine de açığım dediğim gibi beyin fırtınası

@drtishka
Detaydan sıkılmış gibi görünüyorsunuz ve artık daha basit, sizi uğraştırmayacak çözümler aradığınızı düşündüm. Yanlış mı anladım?
Durum öyleyse, bahsettiğiniz modellere baktığımda sanki IR ler dahil olmak üzere son teknolojinin peşine düşmüşsünüz giri görünüyor. O denizin dibi yok. Sonrasında Frfr monitör vb... Ben sizi uyarmış olayım 🙂

nedense benim gt-10 15bin tl 2. eli var onu da anlamadım
Hahaha. Onun çok değişik ve ilginç bir nedeni var.

O prossesör, bağlamacıların ana ekipmanı haline gelmiş durumda. Bir cihaz bağlamacının eline düşerse; kendi piyasası oluşuyor, hak ettiğinden fazla değer biçiliyor. İkinci el ürünün, sıfırından bile pahalıya satıldığına çok şahit oldum.

Bkz...

Son düzenleme:
Hotone Ampero Stage 2 tavsiye ederim.
Teşekkürler bunu inceleyeceğim

Detaydan sıkılmış gibi görünüyorsunuz ve artık daha basit, sizi uğraştırmayacak çözümler aradığınızı düşündüm. Yanlış mı anladım?
Durum öyleyse, bahsettiğiniz modellere baktığımda sanki IR ler dahil olmak üzere son teknolojinin peşine düşmüşsünüz giri görünüyor. O denizin dibi yok. Sonrasında Frfr monitör vb... Ben sizi uyarmış olayım 🙂
Aynen öyle hocam hazırla tonlarını at çantaya gir mixere ufak bi eq ayarı yap sahneye göre çal dön evine , evdeyken zaten bilgisayar bağlantısı ile bütün prosesörleri bütün gün kurcalarım , öyle cayır cayır ince ton araştırma hevesim şu an için yok.Dediğim gibi piyasada yaygın çalınan grupların tonlarını elde edeyim.Kendim içinde kulağıma gelen clean lead solo metal tarz bir kaç ton hazırladımmı yeter.

Cok eski tarz olmazsa tc electronic g-system + tc electronic nova drive (midi baglanti) oneririm.
+2 Tane de expression pedali.

hocam orada kendimi yanlış ifade etmişim yani nasıl anlatsam bos gt10da 2 tane ctl pedalım vardı , 1 tane exp pedalım vardı çokta iyi yetiyordu bank seçmek için ayrı pedal patch seçmek için ayrı pedal vardı.Ama yeni cihazlarda scene mantığı ile bu ctl işi çözülmüş gibi.patch seçmeye de çok gerek kalmamış (ki şarkı ortasında patch değiştirmem) , bank değiştirmek içinde mesela 2 switche aynı anda basılıyor falan.Bu dediğiniz sistem kadar detaylı pedallara ihtiyacım yok.Kafa rahatlığı şarkıyı çal çık bütün gün prosesörle ilgilenme mantığına girdim.

Geri