Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

My dükkan rakip değil de kaar ortağı diyelim my dükkan satış yaptımı ürünü doreden alıp gönderiyor zaten,bu kampanya bitene kadar alınmalı daha önce yazın aldım bi scherter şuan 500 tl zarar kampanyadan almış olsaydım.
Ben de imkanım olsa Omen Extreme 6 FR'yi almayı çok isterdim. Neyse bakalım Ocak'a kadar devam ederse alabilirim belki ama yılbaşında bitecekmiş sanırım. :/
 
Bu gitar nasıl? Normal fiyatı ne acaba 1100 liramda yok ama kasarım belki bir şekil;
Schecter PT Standard Maple BSCHB Elektro Gitar Elektro Gitarlar,Schecter Schecter 3040-E
Aynı gitarın usa çift humbucker modelini alıp emg modifiyesi yapmıştım tonları gerçekten çok güzel ancak fazlasıyla ağır bir gitar oturarak çalıyorsanız bacaklarınızı kırıyor diyebilirim ayaktaysanızda 15. Dk dan itibaren boyun kısmınız ağrımaya başlıyor
 
Merhaba arkadaşlar, başlangıç için gitar ararken forumu gördüm ve kayıt oldum umarım daimi olacağım fakat ondan önce sizden bir tavsiye almak istiyorum. Bu konuyu yeterince araştırdım fakat elle tutulur bir bilgi bulamadım. 1500 Tl civarında başlangıç için elektrogitar arıyorum. Buraya kadar her şey normal ancak aradığım tonlar, çalma kolaylığı vb şeyler için bana yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Post-Hardcore, Hard Rock, Hardcore ve screamo türüne ilgiliyim ve bunun için uygun bir gitar arıyorum. Fakat öte yandan indie/alternatif rock, garage rock ve punk türlerine öncelik veriyorum. Verdiğim bütçe doğrusunda bana
Ibanez RG350MZ önerildi bir çok kez. Fakat gitarı hiçbir yerde bulamıyorum. İnternet sitelerinde yok. Bu yüzden benzer gitar önerilerinizi alacağım mümkünse. :whistle:



 
Son düzenleme:
Hocam Selam

Ben Ibanez öneririrm. Alabiliyorsan ikinci el bir Prestige Japon Al. Tünel'e gidebiliyorsan gidip schecterleri Do re müzik de bir dene, Sonrasında da gidip Zuhal müzik de bir İbanez Prestige dene. Benim şahsi görüşümdür bu, ama bir japon prestige ibanez'in rahatlıgı aynı fiyatlardaki schecterlerde yok.
 
Merhaba arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize. Toplu bir şekilde cevap vereceğim.

İlk olarak les Paul önerilmiş. Les paullar her ne kadar hemen hemen her tür için önerilsede şahsi fikrimce pek estetik değiller. Kasaları hoşuma gitmiyor bu yüzden düşünmüyorum.

İkinci olarak ise ikinci el düşünmüyorum. Takıntılıyım o konuda biraz içim rahat etmiyor. Zaten maksat öğreneyim iyice kurcalayayım mantığı ile alıyorum, bana yetersiz gelmeye başlarsa çok daha yüksek bütçelere çok daha iyilerini alma fırsatım olacak. O yüzden sıfır ve 1500 civarında önerirseniz çok mutlu olurum.

Ayrıca birisi kağıt ibaneze o para verilmez demiş. Yorumunu biraz daha açarsa memnun olurum, ne gibi bir sorunu var ibanazlerin? Bu gitardan önce Schecter C1 platinum ssv vardı aklımda ama youtube videoları pek tatmin edici gelmedi.
 
Madem ki kesinkes sıfır almaya kararlısın, o zaman Do-Re'nin kampanyalarını kaçırma derim. İkinci elden ucuz fiyatlar söz konusu. Yakınlardaki bir şubesine gidip bütçene uygun modelleri deneyip orada karar vermek en doğrusu gibi.
 
Daha da önemlisi, onca türü hangi amfi çalmayı düşünüyorsun? Yazılım falan kullanacaksan eyvallah da, alternatiften hardcore tek amfi ile biraz zor.

Videodaki RG ikinci ele daha ucuza düşüyor. İkinci elini takıntı yapman gereksiz bence. Ben (SX hariç) bütün gitarlarımı ikinci el aldım, hepsi de sıkıntısız gitarlar. Sen bilirsin tabii.
 
Yardımcı olmak için yorum yazanlara teşekkürler. Fakat önce ortaya bir fikir atıp ardından da nedenini belirtmeyince yorumunuz havada kalıyor haberiniz olsun, ben de kasıtlı olarak kötüleme amacı güdülüyor diye düşünüyorum öyle olunca.

Onun haricinde amfi öncelikli konumuz değil. Önce gitarı belirlemek daha mantıklı değil mi? Şunu bi toparlayayım; ağırlıklı olarak garage rock, punk rock, indie/post-punk revial türüne öncelik veriyorum. Fakat Post-Hardcore'a falan da ilgim var dedim, önceliğim değil yani. Sadece o türde de iyi kötü beni idare etsin. Ya da etmesin yani komple vazgeçtim kurduğunuz cümleye bakınca. Böyle daha açıklayıcı oldu. Aradığım tonları "crunchy" diye ifade edebilirim sanırım.

İkinci ele hala sıcak bakmıyorum ama aradığım tonlar için en uygun gitarın ikinci el fender stratocaster olduğuna kanaat getirdim. Sanırım bu bağlamda düşünebilirim. Sıfır olarak da squier stratocaster olabilir. Uygun mudur sizce?

Not: The White Stripes'in Cannon şarkısını çalmak istediğim türe örnek olarak verebilirim sanırım.
 
Son düzenleme:
Yanlış anlama dostum ama o kadar insan yardımcı olmaya çalışıyor, kimseyi sallamadığın gibi bir de kimse bir şey bilmiyormuş gibi konuşuyorsun. Hakan abi senin-benim yaşımdan fazla tecrübesiyle bir soru sormuş. Amfinin önemini gitara yeni başlayan biri bile bilir az çok. Sen amfi öncelikli konumuz değil diyorsun. Madem bu kadar biliyorsun neden konu açtın diye sorarlar adama.. Neyse aradığını bulursan buraya da yazıver, sonuç ne olacak merak ediyorum doğrusu.
 
Sanırım şurda bi yanlış anlaşılma var. Ben hepinize cevap verdim, kimseyi sallamadığım yok. Sonuçta o gitarı alacak kişi benim ve önceliklerimi size söylüyorum. Çok basit; les Paul kasa olmayacak ve ikinci ele sıcak bakmıyorum. Bu kadar basit. Mizacım sert gelmiştir belki de bilmiyorum. Ayrıca amfi önemsiz demedim. Amfisiz hiçbir şey yapamam elbette fakat önce gitarı seçmek daha uygun değil mi? Yanlış mıyım?

Bu işe yeni başlayacak kafası karışık biri olarak tavsiye istiyorum. Siz istiyorsunuz ki her dediğinize evet diyeyim. Üzgünüm yanlış anlaşıldıysam amacım kimseyi sallamamazlık falan değil. Öneriler ikinci eldi ben de ikinci ele sıcak bakamadığımı gayet güzel bi şekilde izah ettim. Ortada tartışacak konu yok.
 
Yardımcı olmak için yorum yazanlara teşekkürler. Fakat önce ortaya bir fikir atıp ardından da nedenini belirtmeyince yorumunuz havada kalıyor haberiniz olsun, ben de kasıtlı olarak kötüleme amacı güdülüyor diye düşünüyorum öyle olunca.

Onun haricinde amfi öncelikli konumuz değil. Uygun tonlarda gitarı bi önerin amfi içinde ayrı konuşuruz. Şunu bi toparlayayım; ağırlıklı olarak garage rock, punk rock, indie/post-punk revial türüne öncelik veriyorum. Fakat Post-Hardcore'a falan da ilgim var dedim, önceliğim değil yani. Sadece o türde de iyi kötü beni idare etsin. Ya da etmesin yani komple vazgeçtim kurduğunuz cümleye bakınca. Böyle daha açıklayıcı oldu. Aradığım tonları "crunchy" diye ifade edebilirim sanırım.

İkinci ele hala sıcak bakmıyorum ama aradığım tonlar için en uygun gitarın ikinci el fender stratocaster olduğuna kanaat getirdim. Sanırım bu bağlamda düşünebilirim. Sıfır olarak da squier stratocaster olabilir. Uygun mudur sizce?

Not: The White Stripes'in Cannon şarkısını çalmak istediğim türe örnek olarak verebilirim sanırım.
Dostum hoş geldin foruma, ancak şimdi burada birisi senin konuna yazarken büyük ihtimalle yardım etmek için yazıyor oluyor. Ve sen yeni başlayacağını söyleyen bir arkadaşımızsın. Senin istemeden kestirip attığın bir durum var ortada: Amfi durumu.

Başlangıç olarak, iyi bir gitar almayı düşünmek ve gitar alma hevesi çok güzel birşey kesinlikle ancak senin gibi zamanında bu işe yeni başlamak için 'başlangıç gitarı' arayan ve onun üzerine bu işe senelerce emek veren birçok kişi var bu forumda. 1500 TL civarı bir bütçen olduğunu söylüyorsun, buradan yola çıkarak söylüyorum ki amfine çok bir bütçe ayırmayı planlamamışsındır büyük ihtimalle. Ve ''Uygun tonlarda gitarı bi önerin amfi içinde ayrı konuşuruz'' gibi bir kelime kullanmak için henüz çok 'toy' sayılırsın gitar işlerinde. Ancak şöyle bir durum var arkadaşlarımın anlatmak istediği, ancak senin izin vermediğin:

Transistörlü bir amfi alacaksan çok üst kalitede olmayan, seçeceğin gitarın öyle süper bir anlamı kalmıyor. Artık özellikle yeni nesil transistörlü amfiler ( Lambasız, ucuz, giriş seviye amfilerden bahsediyorum ) birçok tonu çıkartabiliyor. Ve mesela örnek olarak köprüsünde aynı tip, örnek verelim: Humbucker manyetiği olan iki gitar bağlasak bu amfilere, ikisinin arasındaki ton farkını ayırt etmek çok zor olur. Yani senin bize videosunu gösterdiğin ibanez gitar ile herhangi bi lespaul gitardan, senin düşük bütçe ayırıp ikinci plana attığın amfiye bağlandığında çıkacak ses neredeyse bire bir olur.

Burada önemli olan ilk olarak güzel bir transistörlü amfiye sahip olmak başlangıç için, bunu forumda tecrübesi olan birçok arkadaşımız söyler, ve bunun yanında elinin rahat edeceği, senin beğendiğin ve işçiliği iyi olan bir gitar. Çünkü senin bu seviyede bir ekipman ile tonunu amfi belirler gitar değil. Gidip 200-250 TL'ye bir transistörlü amfi alıp 1500 liralık ibanezini ona bağladığında, 200-250 liralık gitarını 1500 TL'lik transistörlü amfiye bağladığında alacağın tonun 10'da 1'ini alamazsın. Ben sana demiyorum ki git bütün paranı amfiye yatır. Ancak iyi bir amfi almayı yeni başlayan herkes gözden kaçırır ve sonra pişman olur. İyi bir transistörlü amfi ile birçok tarz çalabilirken, kötü bir transistörlü amfiyle ortada kalabilirsin.

Buradaki arkadaşlar da sana bunu anlatmak istiyorlar ve senin 'amfi hakkında planını' soruyorlar, ancak sen izin vermiyorsun. Daha toy olduğun konularda bırak bilen bir kişi sana yardımcı olsun. Bu konulardan çok anladığını düşünmek yapacağın büyük bir hata olur.

Not: Üslubum sana karşı ofansif değil, öyle geldiyse şimdiden özür dilerim dostum, ancak beni yanlış anlama, yardım etmek istediğim için bu kadar yazıyı yazıyorum ben de diğer arkadaşlarım gibi.
 
@erenkavukcu Düzgün bir biçimde anlattığınız için teşekkür ederim öncelikle. Gitarlar hakkında konuşurken birden amfi görünce öyle bir cümle kurdum aslında. Art niyetli ve ya bilgiçlik taslama amaçlı değildi. Kast ettiğim şey "gitarı belirleyelim aynı konu üstünden amfi önerilerinizi de alırım" olacaktı. Önce amfiyi belirleyip sonra gitar bakmak saçma olmaz mıydı? Bunu kast ettim. Ve açıkça söylemek gerekirse ben o amfi sorusunu bir sorudan ziyade tepki cümlesi olarak düşünüp öyle cevap vermiştim, ufak çaplı yanlış anlaşılma olmuş. (n)
 
@erenkavukcu Düzgün bir biçimde anlattığınız için teşekkür ederim öncelikle. Gitarlar hakkında konuşurken birden amfi görünce öyle bir cümle kurdum aslında. Art niyetli ve ya bilgiçlik taslama amaçlı değildi. Kast ettiğim şey "gitarı belirleyelim aynı konu üstünden amfi önerilerinizi de alırım" olacaktı. Önce amfiyi belirleyip sonra gitar bakmak saçma olmaz mıydı? Bunu kast ettim. Ve açıkça söylemek gerekirse ben o amfi sorusunu bir sorudan ziyade tepki cümlesi olarak düşünüp öyle cevap vermiştim, ufak çaplı yanlış anlaşılma olmuş. (n)
Yanlış anlaşılmaları düzelltiğimiz sürece sorun yok. Tabiki kendi seçimin ancak, önce amfi belirlemek ve sonra kalan bütçe ile alabileceğin en rahat ve işçiliği en iyi gitarı almak bence senin için daha iyi olur.

Ancak, ben gitar hevesi yaptım bir kere diyorsan, tabiki sen bilirsin. Ama bana sorarsan gitarı da alabildiğin kadar uyguna almaya çalış ki amfine bütçen kalsın.(y)
 
Geri
Üst