Sx Vjb 62 Genel Yardım

merhaba forum ahalisi letgo da "sx jazz bass 150 lira" başlıklı bir ilan gördüm ve pazartesi günü 18 duraklık metro yolculuğundan sonra buluşup aldım. - 10 derecede dağın başında buluştuğum için gitarı tek parça görünce aldım. büyük ihtimalle iki yıl boyunca radyatöre dayanmış çünkü ilk gördüğüm şey sapın felaket halde olduğuydu ve internette gitarın modeli hariç başka bir şey bulamadım. sapın ilk hali:
IMG-20170109-WA0014.jpeg

trus Rod u 1 saat arayla 5 kere çeyrek tur sıkmam sonucu bu hali aldı
IMG-20170109-WA0014.jpeg

intertten bulduğum tek şey(yamaha trb 6 ile bunu karşılaştırıp beğenmeyen yarım akıllı bir amcanın yorumu hariç)
Screenshot_20170110-232434.png


sap konusunda bir önerisi olan veya gitar hakkında bilgi verebilecek birisi varsa çok memnun olurum
 

Dosyalar

  • 20170110_231820.jpg
    20170110_231820.jpg
    194.8 KB · Gösterim: 256
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
sap yapısı precision bass gibi etli butlu pickguard değiştirilmiş galiba 3 parça ve yeni vida delikleri var son olarak elektronik düzeneğini master volume-master tone - balance olarak değiştirme imkanım var mı?
1484182047855-644065687.jpg
 
Öncelikle hayırlı olsun yeni gitarınız. Sapın felaket oluşundan kastınız nedir iç bükey olması mı ? Fotoğraflardan bir şey anlayamadım malesef.
 
Abi gitari tufek gibi tut, koprunun uzerinden, sapin ust esigine dogru bir gozunu kapatarak bak. Ic bukey, dis bukey vs. ne goruyorsun?

Sapta bir hasar var mi? Sap govde birlesimi duzgun mu? Akortu siktikca tel yuksekligi artiyor mu?
 
Sap kısmen düz olana kadar truss rod ile ayarlayın, hafif iç bükey olabilir daha sonra tel yüksekliğini köprüden ayarlayıp akort edin. Daha sonra tekrar sapın durumuna bakın eğilme söz konusu mu yoksa ayarladığınız gibi duruyor mu diye. Eğer truss rod dönmüyor ise yani son haline gelmiş ise bir sıkıntı söz konusu olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
en son teller ilk perdeye yapışık şekildeydi (köprü ayarları olabildiğince alçaktı) sonra çeyrek tur gevşettiğim olabildiğinin en iyisini yaptım
 
6 mm ciddi bir yükseklik başka bir sorunu olmasın gitarın. İsterseniz evrnsel müziğe bir götürün uygun zamanınızda durumu kenan abiye izah etin eğer olur düzelir derse düzeltir illaki. Bu arada benim gitarımda teller boltaylen mi telinin yüksekliği 3 mm.
 
uygun zamanımda öyle bişey yapmayayı düşünüyorum.bu Kenan usta elektrik düzeneğini master volume, master tone balance olarak yapabilir mi (böyle bir şey mümkünse.)
 
O konuda bir şey diyemiyeceğim ama eğer yapmam yada yapamam derse ki zannetmiyorum pan müzikte eray var (umarım hala vardır.) ona yaptırabilirsiniz.
 
Eray en son iki yollu switchi yanlış yere ve olması gerekenden 2 kat büyük delik açarak pickguard'ımı rezil etti. kısa süren beyin yanması sendromunu atlattıktan sonra piyasadaki hiçbir pickguardın benim alete uymaması neyzen Tevfik üstadı anmama neden oldu
 
hakkında çok kötü seyler duydum özellikle Kenan ustadan, doğruluğundan emin olamadığım için burada yazmamın doğru olduğunu düşünmüyorum
 
Anlıyorum. Çok uzun zaman oldu 5 seneyi rahat geçmiştir ilk gitarımı aldığımda götürmüştüm üstündeki manyetikler sökülüp eskileri takılacaktı.
 
Geri
Üst