Underrated Guitar Players

hocam SRV ile Steve Lukather ayni seviyede taninilirlaga sahip degil ornek ne alaka anlayamadim.Verdigim google linkine bakin benim gibi dusunen onlarca insan yabanci forumlarda da bahsetmis durumdan;demekki Turkiye'de taniniyor baya sevindim.

ama sizin %99 bilgili gitarist arkadaslariniza 20 kisi sayin desek hatta 30 Steve Lukether 'i sayicak mi? demek istedigim bu.Steve iyi bir gitarist bunu herkes kabul ediyor. burda underappreciated kismi giriyor isin icine.Ben Steve Lukather iyi bir gitarist midir diye sormadim.
 
Son düzenleme:
hocam SRV ile Steve Lukather ayni seviye de taninilirlaga sahip degil ornek ne alaka anlayamadim.Verdigim google linkine bakin benim gibi dusunen onlarca insan yabanci forumlarda da bahsetmis durumdan;demekki Turkiye'de taniniyor baya sevindim.

Sizin "Steve Lukather underrated bir gitaristtir" demeniz ile benim "SRV underrated bir gitaristtir" teşbihim aynı seviyede örneklerdir. Burada sormamız gereken aslında kime göre underrated olduğudur. Mesela, paylaştığınız şu videoyu koyan kişi kimdir? "Political Affairs" isimli bir kanal ve youtube sayfa abone sayısı "3". Ve videonun içinde Dave Mustaine, Brian May, Gary Moore, Al di Meola, David Gilmour, Richie Sambora var. Bu insanlara değer verilmediğini, bu insanların haklarının yenildiğini düşünmek abesle iştigalden başka bir şey değildir. Dave, Brian, Gary, David, Richie... Bunların hepsi kendi gruplarıyla birlikte dünya çapında inanılmaz yerlere gelen ve hiç de "underrated" olmayan insanlar. Gilmour'a underrated demek, Pink Floyd'a underrated demektir, veya HM'de Mustaine'e underrated demek, Megadeth'e underrated demektir.

Mevzu bahis sizin paylaştığınız video :
 
ben oyle bir video koymadim.

Afedersiniz, @devastator abi koymuş. Ama genel olarak öyle. Steve ile SRV örneğini açayım o zaman siz Steve'i koyduğunuz için. Benim vermiş olduğum SRV örneğine göre, şunu demek istedim. Siz diyorsunuz ya, "bir çok gitariste sordum, Steve'i tanımadılar. Toto diyince 'haa tamam' dediler" diye. Ben de diyorum ki bir çok gitaristten kastınız ne? Benim de yüz yüze tanışık olduğum 80e yakın amatör-profesyonel gitarist var ve eminim ki onlara "Steve Lukather" diyince TOTO bile demeden tanıyacaklardır. Burada önemli olan kime sorduğunuz da buna göre "underrated" kararına vardığınız.

SRV örneği ise, sizin örneğinizin İstanbul'a uyarlanmış hali. Şu anki genç, müziğe yeni başlamış gitarist arkadaşları ele alalım (15-18 yaş aralığı da koyalım netlik açısından). Bunlar İstanbul - Kadıköy'de oturuyor olsun. Bu arkadaşlara "SRV nedir, kimdir?" diyecek olursak büyük kısmı "SRV, Kadıköy'deki müzik mağazası." cevabı verecektir. Günümüz gençlerinin pek de önemsemediğini düşündüğüm bir gitarist SRV. (blues ile uğraşan, yukarıda bahsettiğim örneğe dahil olabilecek arkadaşlar hariç tabi). O yüzden kime sorup, kimden cevap aldığımız önemli burada. Ve yineliyorum, bu forumda kime sorarsanız sorun, %90 civarında "Steve Lukather underrated bir gitarist değildir." cevabı alırsınız. İsterseniz anket açabiliriz.
 
Andy timmons ve marty friedmanin
"gunumuzde" underappreciated oldugunu dusunuyorum. Allan hinds in ise underrated oldugu kanisindayim. Tartismali bulabilirsiniz dediklerimi ama steve lukather a yaptigimiz kiyaslama ile bunlar da asagi yukari ayni klasmanda en azindan ulkemiz icin durum boyle.
 
Ben de bir crossroads festivali izlerken tanımıştım kendisini.

O zaman sana iki isim daha vereyim ... aile ağacında kökleri aynı ... hararetle tavsiye edilir ...

Coco Montoya ve Buddy Whittington ... Buddy, İstanbul'a da gelmişti (ilk sıra biletlerin tamamını ben almıştım, A1 - 1 bileti hala saklarım), 10 yıl falan sonrasında Oslo'da tanıştım kendisiyle ... muhteşemdir ...

Official Web site for Coco Montoya Blues Guitar player

Buddy Whittington
 
Sadece Hm degil her tarz gitarist taniyorum gerci 90 larda daha cok Hm di ama onlar bile daha bilgiliydi o zamanlar.Steve Lukether bence ve bircok gitariste gore hakettigi yerde degil.Belki de tercih meselesi.ben 10 kisilik liste yapin deseler ya da bilemediniz 20 lik olsun Steve Lukather'i o listeye koyarim.Ama cogumuzun aklina gelmicek bir gitarist bu gercek.

Belki de aslinda underrated degil ama underappreciated de diyebiliriz.
Google

Geçen de mevzusu oldu. HM Kafasındaki bir arkadaşıma blues gitaristi olarak "Robben FORD " tavsiye etmiştim. O da; "abi çok clean değil mi?" demişti.
Sorsan SRV, Bonamassa ? Tanrı !!!...
Tarza aşina olmamakla ilgili bir bakış açısı bu. Yoksa Robben FORD un blues içinde kullandığı jazz armonileri ve müzikal zenginlik ancak Blues un sadece I-IV-V den ibaret olmadığını bilen kişilerce anlaşılır. Dominant basan, bol gain açan gitarcılar HM kafasına daha yatkın. Lukather örneğinde uzaklaşmanızda aslında bu örnekle ilintili bana kalırsa.
 
Son düzenleme:
Dann Huff. Zamanında Giant'tayken kaydettiği albümlerdeki müzikal yeteneğine baktığımda olması gereken değerin çok çok aşağısında olduğunu anlıyorum her seferinde. Bence çok iyi bir vokalist ve gitaristti.
 
"


Radyo showlarini dinleyin.Sakatlanmadan once de neden geri planda kalmayi tercih ettigini anlatir hep.
Doğru, Vito geri planda kalmak istemiştir. Ancak bu onu underrated yapmaz. . Ayrıca son 25 senedir müzik yapmayan bir gitaristi 25 sene sonra bile konuşmak şöhreti için yeterli bir göstergedir.
Underrated denince çalışmasının karşılığını alamamış veya yeterince tanınmayan gibi düşünmek lazım sanırım.
Vito bu saydıklarımın ikiside değil.

Bu arada Vito Bratta konusunda biraz hassasım. Bu dünya birisi gibi gitar çalabilecek olsaydım , ya vito gibi olmasını isterdim. Yada jason becker. :D
images (1).jpg
images (2).jpg
images (3).jpg
 
Benim bahsedeceğim iki müzisyenin de, her ne kadar şu an meşhur ve zengin olsalar da, iki dev grupta bulunmalarından, gruplarındaki diğer gitarist ve müzisyenlerin gölgesinde kalmalarından veya başlıkta denildiği gibi kendileri arka planda kalmak istediklerinden, gitaristlik haricinde vokallerinin de lezzetli oluşundan ama bu vokallerin hakkının yenmiş olmasından dolayı bir şekilde underrated olduklarını düşünüyorum. İkisinin de gitar ve vokallerini kendileri yaptıkları, ilk solo albümleri benim gözümde gayet başarılı ama hakkettiği ilgiyi görememiş albümlerdir.

1. Izzy Stradlin. Bence GnR daki en iyi müzisyen, besteci.


2. Adrian Smith. Artık ne diyeyim. Hem Maiden'dan önceki grubu Urchin. hem de sonraki A.S.A.P.





Kendisi başlıkta denildiği gibi arka planda olmayı tercih ediyor. Zaten o yüzden konserlerde daha özenli ve şovsuz çalıyor ki bu sayede diğerleri şov yapabiliyor. Şu videoyu bilenleriniz vardır. Adam hiç bir zaman istifini bozmaz :D
 
Bu arada Robben Ford ve Scott Henderson i liste basi yaparim ama her zaman Greg Howe en underrated ve uvey evlat herhalde. Robben Ford ve Scott Henderson muthis derslere sahipler.
 
Geri
Üst