Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Gitara yeni başlayacağım. Bunun için 4 adet gitar buldum sizlere de sormak istiyorum bu 4 gitardan hangisin seçmeliyim?
1- Yamaha C40 : Yamaha C40 Klasik Gitar (Taşıma Kılıfı Hediye) Fiyatı
2- Valencia CG180 : Valencia Cg180 Klasik Gitar 4/4 Tam Boy Gitar Fiyatı
3- Valencia CG160cvt Black : Valencia Cg160Cvtbk Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
4- Barcelona Lc3900 Cutaway : Barcelona Lc3900 Cbk Cutaway Siyah Klasik Gitar (Kılıf Fiyatı
Not: 2. El önerilere açık değilim 4'ünden birini almayı düşünüyorum.
 
Barcelona hariç hepsini denedim. Geçen sene bir ara klasik gitara yoğunlaşmıştım, hocam bana Yamaha c40 alabilirsin her türlü idare eder demişti ama ben gittim 700 liraya Altamira N100 aldım. Şuan sıfırı 1200'ü görmüştür muhtemelen.
O zamanlar araştırma da yapıyordum bol bol ve Valencia'ların ses tahtalarının(üst gövde ağaçlarının) masif yani tek parça olmadığını anladım. Klavyeleri de Gülağacı değil karartılmış Ihlamur ağacı imiş. O sebeple Valencia'lardan uzak dur diyebilirim. Bende CG160 var, ses yüksekliği biraz düşük, N100 ile karşılaştırdığımda hayli düşük bir ses seviyesine sahip ses tahtasının ağaç birleştirme ve tutkallı olmasından dolayı. Yamaha bu seviyelerde çoğu hocanın önerebileceği bir gitar, Maun Martinez'lere de bakabilirsin. Truss Rod'ları da var.
 
Sahne için fiyatı max 2000 tl yi geçmeyecek bir elektroakustik gitar tavsiyesi önerebilir misiniz?
Klasik gitarım var, çok zaman harcamadım onunla. Barelerde falan zorluk var, Ama akustik alıp ilk birkaç ay kendimi geliştirip sahneye çıkmak istiyorum, sahnede bana zevk verecek bir gitar önerebilir misiniz? Takamine markaya çok iyi diyorlar. İnternette de seslerini dinledim, çok manyak ses geliyor.
 
Gitara yeni başlayacağım. Alırken biraz paraya kıyıp iyi bir şey almak istedim. Fiyatı 500 TL'yi geçmeyecek klasik gitar önerebilir misiniz?
Not: 2. el gitar önerilerine açık değilim. Pek güvenemiyorum o yüzden sıfır bir gitar önerirseniz sevinirim.
 
Gitara yeni başlayacağım. Alırken biraz paraya kıyıp iyi bir şey almak istedim. Fiyatı 500 TL'yi geçmeyecek klasik gitar önerebilir misiniz?
Not: 2. el gitar önerilerine açık değilim. Pek güvenemiyorum o yüzden sıfır bir gitar önerirseniz sevinirim.
İkinci ele yönelmen senin için daha iyi olur, daha kaliteli bir gitara sahip olabilirsin, elektro ve bass gitara nazaran çok daha uygun fiyatlı klasik gitarlar var 2.elde, gitarların tanıtım videolarını izleyip, gitarları deneyip karar vermelisin.Ne olduğu belli olmayan, görünüşte gitar, aslında tahta yığını olan bir sürü gitar var, çin markaları.Bulabilirsen kesinlikle Alhambra öneririm.
 
malesef bu bütçeyle alacağınız sıfır gitar tabiri caizse limon kasası olacaktır. En iyisi mi ikinci ele yönelin. Benim tavsiyem admira juanita almanız yönünde olacaktır.
 
illa sıfır alacağım diyorsan o bütçeye sadece Epiphone Pro-1 var(benim bildiğim). Özellikleri itibariyle..
Fakat ikinci el Cordoba bulabilirsen ya da olmadı Yamaha'nın biraz eli yüzü düzgüncelerinden (en ucuz olmayan modellerinden) uzun süre tatmin eder..
Ama amacın klasik gitarda devam etmek değilse çok takılma.. Doğru sesleri duymak, ve gitarın sana engel teşkil etmemesi açısından Pro-1 işini görür.

Bol şans.
 
Zamanında çok araştırdım ben de klasik gitar alırken geçen sene. 700 liraya Altamira N100 almıştım ve gitarımdan efsane memnunum. Gerçek ağaç kullanıldığı her halinden belli, araya tutkallı lamineler koymadıkları için de ses yüksekliği diğer klasik gitarlara göre belirgin derecede fazla.
Şuan sıfırı 900-1000 vardır en az Cangöz Müzik'te. O kadar yok param diyorsan sadece ses tahtaları masif(lamine olmayan) olan Yamaha c40, Martinez mcg10-20-30, Valencia cg180 gibi gitarlara bak. Bir tane de Valencia cg160'ım var, iki gitarımı da aktif olarak kullanıyorum. İkisi de farklı karakterlerde gitarlar, Valencia'yı 2 yıl önce 170 liraya almıştım ama onun içerisinde çok özel bir balkon sistemi var, bu sebeple tonu da çok oturaklı ve koyu-güzel tınıyor. Şuan 350 falan vardır o da. Cg180 daha iyi bir gitar, ses tahtası masif diye hatırlıyorum, bu gitarla yıllarca sahne yapan tanıdıklarım var. Kolay gelsin, önerileri dinlemeyip te gidip atık markalara yönelmezsen kendin için hayırlı bir şey yapmış olursun, piyasada çok çakal var. Müzik marketlerdeki elemanları dinlersen kazıklanırsın.
 
Yeni başlıyorsanız bence sıfır gitar almayın. Zaten belli bir müddet geçirdikten sonra, iyice üstüne düşmeye karar verirseniz daha iyi bir gitar arayacaksınız. Zaten 500 lira verebilirim diyorsunuz, ikinci elde sıfır fiyatı çok daha yüksek bir gitarı, çok uygun bir ücrete alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Klasik/akustik gitarların ikinci el piyasası daha durgun, bu yüzden kimi zaman daha uygun gitarlar düşüyor piyasaya.

Tek yapmanız gereken gitardan anlayan bir arkadaşınız ile alacağınız gitarı iyice kontrol etmek. Bu seviyelerdeki gitarları zaten atıyorum headstock kırılsa tamir ettirmeye uğraşmaz kimse zaten neredeyse sıfır gitar fiyatı tutacağı için.

Örn:

Yamaha C70 Klasik Gitar Hediyeli

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...zik-muzik-aletleri-yamaha-c70-413069175/detay

Tabi daha bulunduğunuz şehirde ilana denk gelme, pazarlık ile fiyatı düşürme, fiyatına göre çok çok temiz gitar bulma ihtimaliniz de var. Bunları da göz önünde bulundurun. En önem vereceğiniz şey bilen birisiyle iyice deneyerek, içinize sinerek almak olsun.
 
gitar için bütçeniz 500 lira ise tondan çok çalım rahatlığını ön plana almanız lazım. ha bu demek değil 500 liraya ses çıkarmayan gitar alınır. fakat gitara yeni başlayan biri için tondan çok tuşesi klavyesi rahat bir gitar daha önemlidir. zaten zamanla ne alt-orta seviye ne alırsanız yetmeyecektir önemli olan gitara hakimiyet kurmak. cordoba c1 çalımı oldukça rahat bir model hatta yamaha c40 tan daha çok beğendim. piyasada 600 lira civarı bulunabiliyor. gitara yeni başladığınız için ikinci el önermiyorum. bu paraya daha iyisi bulunabilse bile kazıklanma olasılığınız var. en azından sıfır alırsanız iade etme imkanınız var garanti şartları var. yeni gitara başlayan bir tanıdığımla doreden gidip tek tek deneyerek c1de karar kıldık. klavye ve perde işçiliği aynı sınıftaki çoğu gitara göre daha iyiydi.onun da bütçesi aşağı yukarı aynıydı.
 
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 3000 TL civarında bir akustik gitar arıyorum. Gidip bütün gitarları deneyip, beynimin çorba olmasını istemiyorum o yüzden ilk sizlere sormak istedim.

Aradığım kriterler;

Jumbo kasa, cutaway, elektronik aksamı olmayan düz akustik ve mümkünse klavyesinde sedef işlemesi olan (nedense taktım buna çok hoş duruyor ama şart değil :D) bir gitar arıyorum. Bilen, eden, tavsiyesi olan varsa yazınız. Her türlü fikre açığım. Önerilerinizi not alıp tek tek deneyeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada daha çok solo çalacağım. Bu bir kriter midir bilmiyorum ama yazmakta fayda var.
 
Geri
Üst