Vigier Marilyn Supra

Yav bu ne manyak bir gitardır !
hic calmıs olan varmı ? nasıl bir gitar ?

vigier.jpg
 
Bendeki lanet gitar bile bundan güzel. Bana göre tabi. O bana göre bu sana göre şu ona göre. Zevkler ve renkler tartışılmaz lakin beğenilen her gitara konu açmak saçma.
 
Daha sade hali de güzel.
preview.jpg
Burada sadelikten ziyade gereksiz detaylar var. Misal, les paul gibi simetrik olmayan bir gövdeye yine simetrik durmayan 2 ince, bir kalın şerit çekilmesi+ üstüne metal kafam kadar gamalı haç. Tamam hadi onu koydun niye inlay kısmına da kocaman haçı koyuyorsun ? Fretboardı inlaysız bırakabilirdi en fazla normal eclipse inlayleri devam ederdi. 4. knob yerine neden ayrıca bir switch koyma ihtiyacı hissettin ?

Eskitme olayına lafım yok fena durmamış da o stripe (çizgiler) Van halen tarzı olursa les paul bir gitara anca gidiyorken kocaman metal haçı vidalanıp konulması üstüne de sünnet çocuğunun maşallah yazısının olduğu şerit gibi kafam kadar gövdeye asimetrik şeritle tam bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Vidalı gamalı haç, sevmesem de o 3 çizgi+eskitme olayı tamamen 2. dünya savaşı 1930-1940'lar havası verirken headstock'a bakıyorsun 2020'lerden fırlamış gibi modern hatlarla dolu. Gitarın tasarımında bir bütünlük de yok. James Hetfield'ın karakterine ve görsel zevkine hitap edebilir belki ama benim gözümü yoruyor açıkcası duvara asıp da bakabileceğim gitarlar türünden değil özetle.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst