Bateri Alırken Müzik Zevkine Dikkat Edilmeli Mi?

Arkadaşlar bateriye yeni başlayacağım heavy metal,progressive metal ve metal core tarzlarını seviyorum ve bateri almaya karar verdim.
Birkaç bateri markasının tanıtımını youtube'tan dinlerken seslerinin biraz daha caz müzik tınısına benzediğini fark ettim. Sizce bateride markalara göre çalına bilecek tarzlar değişiyor mudur ?
Değişiyorsa hangi markaları önerirsiniz.
 
Davulcu olmamakla beraber geçen gün davulcu arkadaşımla bu konularda konuştuğum için öğrendiklerimi aktarayım, yanlış bir konu varsa da uzmanları düzeltir :)

Öncelikle iyi bilinen markalar (Tama, DW, Pearl, Sonor vs) her müzik çeşidi için ucuzundan pahalısına üretim yaptıkları için özel bir marka zikretmek doğru olmaz. Ancak sevdiğiniz grup veya davulcular ne kullanıyor, bunlara bakıp bir fikir edilnebilirsiniz. Metal ve türevleri için öncelkle markadan önce bakılması gereken konu davulun özellikleri ve ebatlar. Ahşabın (ply veya wood) olabildiğince kalın olması öneriliyor. Sonrasında da cinsi ve ebatlar geliyor: 14" snare, 12-13-16" tom'lar ve 22" base drum bu minvalde doğru kabul edilebilecek ölçüler olabilir.

Ziller için de 14"lik hi-hat, 18-22"lik iki crash ve 18-22" arası bir ride yeterli olacaktır.

Aşağıdaki link'te (İngilizce olmak kaydı ile) bir rehber var, önerilerin de olduğu şekilde anlatıyor, yardımcı olabilir:
A Guide to Buying a Drum Kit - Liberty Park Music
 
Geri
Üst