Yeni Gitar Almalımıyım

Merhabalar. Benim 6 yıldır elektro gitarım var fakat heves edip çalmamıştım. Şu son 6 aydır kendimi biraz geliştirdim. Gitarımın tonları hiç iyi değil.(ibanez grx170 gio yazan )
Amfi olarak Rolan Cube Gx var. Üst komşumdanda prosesör ödünç aldım.(dod fx7)
Prosesör iyi midir ve yeni gitar almalımıyım?
 
İbanez grg170 güzel gitardır. şahsi düşüncem; başlangıçtan orta seviyeye kadar götüreceğini yönünde. sayı olarak 5-10 tane orta- üst segment gitar deneme şansım oldu. Doğrusu bir ikisi hariç çok da büyük değişiklik yoktu seste. (işçilik,sustain,rahatlık tabiki inanılmaz değişir). hatta o gitarla born of osiris'i bile denemişliğim var. Sapı atmış, entonasyonu bozulmuş,telleri paslanmış olabilir. Demem o ki kendinizi daha da geliştirin, baktınız bu gitar size yetmiyor daha iyisi alırsınız ama şimdiden gitar değiştirmek mantıklı mı bilmiyorum.
 
Merhaba,
İlk gitarım sizin gitar gibi başlangıç seviyesi bir gitardı ve 10 watt bir amfi vardı :)
Daha sonra orta seviye bir gitar aldım. Kore üretimiydi.
Başta ben yapamıyorum, tonları çıkaramıyorum diyordum. Bu gitar ile her şey değişti, resmen tonda sınıf atladım.
Biraz daha para biriktirdim, amfiyi daha kaliteli transistör bir amfi aldım.
Tabii hoparlör 12inc oldu evde neye uğradığını şaşırıyorsun.
Aradan bir zaman geçti.
Tabii yakaladığın ton güzel ama albümlerde ki tonlardan hala uzaktasın, gözün Amerikan gitar ve amfilerde dolaşmaya başlıyor.
Amerikan bir gitar ve lambalı amfiye geçtiğimde Cennete ulaşmış gibiydim :)
Burada marka paylaşmadım, o marka şöyle bu model böyle diye yorumlar yapılabilir.
Üretim yerlerine göre de fiyatlar ve sınıflar oluşuyor.
Çin malları 500-1500 arasında satılırken, ikincil gruplar 1500-4000TL arasında satılıyor.
Amerikan-Japon grupları 4000 ve üstünde seyrediyor.
Evet fiyatları farklı ama ton açısından verdiği hissiyatta farklı.
Çünkü birisi bu yıl kesilmiş ağaç ile gitar yapıyor, elektronik aksamında kalitesiz malzeme ile gitar yapıyor. Birisi yıllarca beklemiş ağaçtan, elektronik aksamında 1. sınıf malzeme ile üretim yapıyor.
Benim tavsiyem, hangi gitaristi veya tarzı seviyorsanız.
Onu en iyi yansıtan gitar ve ekipmana sahip olun.
İkinci el temiz ve az kullanılmış ürünler ile ilerleyin.
Unutmayın bu işin sonu yok, zaman zaman bazı tonları çok seviyoruz ama sonra sıkılıyoruz ve başka ton arayışımız başlıyor.
Araba gibi düşünebilirsiniz.
Şuan Dacia'dasınız :) yeterince performas ve keyif almadığınızı düşünüyorsunuz.
Mercedes - Audi serisine ulaşana kadar zamanla ilerleyeceksiniz.
 
Son düzenleme:
Ben net konuşayım bu konuda. Hayır, almamalısınız.

Daha pahalı bir gitar ve ekipman alsanız, bir power chord bastığınızda alacağınız ton güzelleşecek sadece. Çalışınıza hiçbir etkisi olmayacak. Elinizdeki gitarın sapı çalışmanız ve kendinizi geliştirmeniz için ideal. Üstelik tonları da öyle sandığınız kadar kötü değil muhtemelen. İşçiliği kalbur üstüdür. 6 ayda müthiş disiplinli bile olsanız çok fazla gelişemezsiniz. Zaman meselesidir gitarda gelişmek.

Yurt odasında arkadaşımın ucuz Çin yapımı strat kopyası ile çalardım yıllar yıllar evvel. İyi sayılacak bir amfisi vardı. Ben de böyle düşünürdüm acaba daha iyi gitar ile çaldığım şeyler daha iyi gelir mi kulağa diye. Yıllar sonra İzmir'de bilindik bir luthier abimize gitar yaptırdım. Dediğim gibi tellere dokunduğumda daha güzel ton geliyordu ama berbat çalıyordum. Bana bunu gösterdi. O kadar para ver, aldığın ton(ton parmaklardan geliyor) vasat+ olsun. Daha çok çalışıp daha iyi çalmama vesile olması dışında pek bir yararı olmadı üstelik acemilikten dolayı specleri de istediğim gibi olmamıştı. Yeri ayrıdır bende tabi bu gitarın ama şimdi yaptırsam alakası olmazdı öyle bir gitarla. Gerçi üstünden kaç yıllar geçti.

Bak mesela çıplak olarak da çalmış senin gitarın aynısıyla. Ton olarak youtube referans alınmaz ama en azından anlıyorsun çalan kişinin fark yapabildiğini;



Gitar ile çalışmaya devam et, alabilirsen bir de iyi bir pratik amfisi alırsın. Prosesör de efektleri tanımak için iyidir ancak ona daha vakit var bence fakat karar sizin kararınız elbette.
 
Geri
Üst