Preamp Pedal Cıkmazı

Preamp deyince kafanız karışmasın,bir amfiyi taklit edecekseniz hem preamp kat hemde guç katı karakterlerini de taklit etmeniz lazım.Birde gitar hoparlörünün işini görecek cab sim lazım.Stereo sistemlerde ayrıca oda reverbini taklit edecek reverbe ihtiyacınız olacak.Tüm bu oğeler asıl amfiniz olan mixer yada hoparlöre girdiğinizde preamp gorevi görer.Çünkü amfi kullanan biri sesi sadece preamp ile almaz,preamp-power amp-hoparlör ve doğal olarak bir oda reverbi ile alır.
Mooer guzel ve ucuz ürünler çıkardı bir göz atın.
 


Bu yaklaşık 3,5 sene evvel yeni yeni doğaçlama çalmaya başladığım videoyu, Tubeman'in kabin simülasyonlu çıkışıyla almıştım direkt ses kartına girerek. Gayet alt seviye bir ses kartıyla kaydedilmiş ve kalitesiz çözünürlükte bir kayıt da olsa (webcam yazılımıyla kaydetmiştim, Daw filan değil) fikir olsun. Yani bu pedaldan çıkabilecek en dandirik ton böyle bir şey olmalı :D


Bence pedal falan değil, çalım cayır cayır :D
 
Merhabalar, hiç denemedim ama Vox pedal boyutunda, metal, clean ve ac diye üç farklı amfi çıkardı. preamp katında bir kaç sene önce duyurdukları nutube teknolojisini kullanılıyor, power katı olarak class d kullanılıyor belki hoşuna gidebilir. Seymour Duncan da poweramfi çıkarmıştı.
 
Geri
Üst