Gibson Lp 2 Manyetik Seçiliyken Ses Sorunu??

Merhaba, bugün manyetiklerimi değiştirdim ve tuhaf bir sorun çıktı ortaya çözümü ve nedenini bilen arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim.

manyetik seçici ortadayken ve her iki ses potu tamamen açıkken ses sönük ve cılız oldu, ancak herhangi bir volume düğmesini 1- 2 kademe kısınca ses düzeliyor kendine geliyor.Seçici üstteyken veya alttayken hiçbir problem yok sadece orta konumda bu sorun oluyor.

Bu durum önceki manyetiklerde olmuyordu.nedeni ve çözümü nedir acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Seymour Duncan Custom Shop Greenie
Usta bağladı aslında bağladı derken, benim pot ve kapasitörler bir karta dizili yani eskiyi söküp yerine yenileri taktı ama yaptığı yanlış bişey varsa düzeltmek isterim yardımcı olursan çok sevinirim.
 
:D o manyetiklerin özelliği o :D hikayeye göre (kısaca) peter green'in manyetiği bozulluyor, adamlar manyetiği tekrar sardıktan sonra içindeki mıknatısı ters takarak tekrar topluyorlar, haliyle orta pozisyonda manyetikler dediğim gibi out of phase çalışıyor, peter gereenin signature soundunun sebebi bu tesadüfi hata :D manyetiklerinde, wiringinde veya ustada problem yok

Sounda gel, çok beğendiğim bir gitaristtir
 
Son düzenleme:
Manyetiklerden birinin toprak ile canlı kablosu yer değiştirirse out of phase olmadan çalışırlar ama dediğim gibi elindeki setin özelliği bu, mundar etme yani
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
peter green ton sevdasına bu manyetik setine çok ciddi bir para ödedim ancak hala o tonu aldığım söylenemez, bazı videolarda neck manyetiğinin ters montaj yapıldığını gördüm acaba orda da bir detay varmı? benim usta standart bağlamış yani neckin manyetik üstündeki vidaları neck'e bakıyor. peter green montajında neckin yönüde bridge e doğruydu.
Anlatım karışık oldu biraz :) neck manyetiğini 180 derece çevirip bağlasak dahamı doğru olur?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
her iki manyetik köprüye bakıyor, normalde böyle değil acaba bu şekil mi montaj yapmak lazım?
Adsız.jpg
 
tabi neck manyetiğinin ters takılması gerekiyor, (vidalı coil ile slug coil ters olacak, fotolarda farkettiğin gibi) bir daha ki tel değişiminde, wiringe dokunmadan manyetik çerçevesini çıkarıp manyetiği ters çevirebilirsin (gitarı çizmemeye özen göstererek)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
inan çok teşekkür ederim hem bu manyetiği hemde peter green i iyi tanıyor ve yardım seversin. peki şu anki montajda ne oluyor?
buna bağlı 3 sarum var :)
1)bas telleri okuyan çubuklar tizi, tiz telleri okuması gereken çubuklar bas sese mi maruz kalıyor yada böyle bişey varmı?
2)Manyetik yönünü değiştirsem sesin karakteri değişecek mi? evet se tel değişimini beklemeden hemen ters çevireyim.
3Peter green tonu sadece orta konumda mı daha belirgin olacak?
 
tabi neck manyetiğinin ters takılması gerekiyor, (vidalı coil ile slug coil ters olacak, fotolarda farkettiğin gibi) bir daha ki tel değişiminde, wiringe dokunmadan manyetik çerçevesini çıkarıp manyetiği ters çevirebilirsin (gitarı çizmemeye özen göstererek)
ve ibanez130 sayenizde peter green ile tanıştım. Attığınız şarkıyıda aşırı beğendim, çoookk teşekkürler.
 
1- yok olayın bass tel tiz tel meselesi ile alakası yok
2- muhtemelen toparlanacaktır, seymour duncan sonuçta o manyetiği ters takılacak şekilde üretmiş, (sarım yönü ve mıknatıs polaritesi vs. peter green nasıl kullandıysa o)
3- evet o ton sadece orta konumda çalışır (out of phase'in mantığı çok kabaca manyetikler birbirlerini etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar gibi düşün, dolayısıyla orta konumda volüm hacim vs. tuhaflaşıyor :) peter green'in o acılı, ağlak tonunun sebebi de bu) neck veya köprü manyetiği tek başlarına seçiliyken her hangi bir humbucker'dan farksız çalışır
 
Son düzenleme:
ve ibanez130 sayenizde peter green ile tanıştım. Attığınız şarkıyıda aşırı beğendim, çoookk teşekkürler.
blues deyince akıl hemen amerikalara gidiyor, king'ler srv'ler :D ingitere tarafından da es geçilmemesi gereken acayip adamlar var peter green, paul kossoff, rory gallagher, robin trower... liste uzar

CrimsonKing nasıl teşekkür etsem az. bu manyetik setini almadan aşağıdaki videoyu 1000 kere izlemişimdir. adam meğer herşeyi anlatıyormuş :) 00:10 ve 00:27. saniyelere dikkat!!!

önemli değil hoca taş attık da elimiz mi yoruldu
 
tabi kullanılan od da önemli,birkaç videoda maxon od808 gördüm bu pedalı kullanıyor bu tonu alanlar. drive önerin varmı peki?
bbpreamp, joyo vintage overdrive ve marshall dsl40 drive tonları bugün pek yaklaşmadı :) yarın manyetiğin yönünü değiştirdikten sonra tekrar deneyeceğim...
 
Peter green zamanında orange, 59 super lead, vox ac50 gibi amfiler kullanmış, pedallarla pek işi olmamış :D amfi de değil admın olayı tuşe, videoyu bi izle, bu dusty denilen amcamız peter greenin arkadaşlarından biri, rivayete göre peter green bir ara dusty'nin kendisinden daha iyi olduğunu düşündüğünü söylemiş, adamın dandik fender champion 30 dsp'den aldığı tona bak :D

 
Geri
Üst