Gitar Eğitim Günlüğüm

Merhaba arkadaşlar.
Baktım ki tembellik ediyorum, böyle bir konu açayım dedim. Hem gelişimimi kendim göreyim hem de arada gaz verecek arkadaşlar olur belki dedim.
18 Mart 2008 de ilk gitarımı sipariş etmişim. Neredeyse 11 sene olmuş. Adam akıllı öğrenseydim 10 senedir gitar çalıyor olacaktım. Şuan 35 yaşımdayım. Gitarda sıfırım.

Gitar öğrenemiyorum diye bir konu açmıştım aynı şeyleri yazmayayım direkt olaya girişeyim.

Ekipmanlarım:
Schecter hellraiser Hybrid c-1 sabit köprülü gitar,
Yamaha THR10 amfi

Eğitimler:
Udemy: Gitar A-Z™ | Profesyonel Müzik Eğitimi, ABİ BANA GİTAR ÖĞRET, Complete Guitar System - Beginner to Advanced, Ultimate Beginner Guitar Masterclass, Ultimate Beginner Electric Guitar Masterclass
Youtube: Selim Işık videoları
Kitap: Bora Uslusoy ve Selim Işık kitapları

Özel ders için şuan gerçekten vaktim yok. Aslında @bravenewworld bana tavsiye vermişti ama 1 aydır fırsat kolluyorum bir şekilde bir zaman dilimi ayırayım da başlayayım diye ama olmadı. Cumartesi boş diye seviniyorum şak iş çıkıyor. Pazar iyi evdeyim diyorum şak misafir geliyor. Tek boş vaktim gece 10:00-01:00 arası.

Kendi işimi yaptığım için rahatım. Karışan eden yok ama iş yüküm çok fazla. İlk hedefim mesleki olarak verimli çalışarak şirketteki işlerimi azaltmak. Böylece cumartesileri boşaltabileceğim. Ondan sonra şirkete de ayrı bir gitar alacağım. Zaten %90 bilgisayar başındayım arada alır gitarı çalışırım. O aralar özel derslere de başlayacağım. Bunların gerçekleşmesi en erken 6 ay sonra...

1. Gün:
ABİ BANA GİTAR ÖĞRET - Vehbi Can Uyaroğlu eğitimine başladım. Başta baya bir teorik bilgi vermiş. Verdiği bilgilerin çoğuna kafam basmadı, çok hızlı geçmiş. Aptala anlatır gibi örneklerle falan anlatsaydı daha iyiydi. Netten araştırma işine girdim. Müzik teorisi çalıştım. Birşeyler öğrendim ama gerçekten sıktı. 1 günde olacak iş de değil. Zamana yayacağım müzik teorisini.

2. Gün:
Müzik teorisi sıkınca diğer sete geçtim.
A-Z™ | Profesyonel Müzik Eğitimi - Semih Keçeci eğitimine başladım. Videolar sıkmıyor ama ses kaydını çok kötü yapmış o rahatsız etti.
Pena kullanımına yönelik alıştırmasını bütün gece yaptım.

PLAN: Her gün yarım saat müzik teorisi çalışacağım. Kalan zamanda bu iki eğitim setine devam edeceğim. Birinde anlamadığıma diğerinden bakarım.
 
Selim Işık skype üzerinden ders veriyor mesela böyle bir yöntem uygulayabilirsiniz ve ya Video kaydedip gönderebilirler siz de onu istediğiniz zaman açıp izleyip çalışabilirsiniz. Ben video'yu tercih ediyorum hem PC'de bir video ansiklopedisi oluşuyor hem istediğim her an açıp izleyebiliyorum takıldığım yerleri geri sarabiliyorum baya faydalı oluyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Selim Işık skype üzerinden ders veriyor mesela böyle bir yöntem uygulayabilirsiniz ve ya Video kaydedip gönderebilirler siz de onu istediğiniz zaman açıp izleyip çalışabilirsiniz. Ben video'yu tercih ediyorum hem PC'de bir video ansiklopedisi oluşuyor hem istediğim her an açıp izleyebiliyorum takıldığım yerleri geri sarabiliyorum baya faydalı oluyor.

Evet skype aklıma geldi dediğiniz gibi yararlı olabilir ama yüz yüze özel ders almak istiyorum. Bir süre kendi kendime takılayım, işlerimi de toparlayıp bu yaz özel ders alacağım bir aksilik olmazsa.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitara yeni başlayıp online videolardan ders düşünenlere yol göstermesi için detaylı yazacağım. Özellikle Udemy'den bahsedeceğim.

3. gün udemy'a derslere devam etmek için girdim. Çok da güzel zamanım vardı saat 6da evdeydim aralıksız 6-7 saat çalışacaktım. Bir baktım video takılıp duruyor. İnternetimi test ettim hiç bir sorun yoktu. Youtube'da 4K videoları sorunsuz izledim, orda da sorun yok. Udemy'ın kendi sunucularından mı yoksa superonline kaynaklı mıydı bilmiyorum ama o gün udemy'dan çalışamadım. Bu kenarda not olarak dursun.

Udemy'den 5 tane eğitim seti almıştım. Ne gereği var diyeceksiniz. Biri dersleri çok hızlı geçiyor, diğeri kamera olarak tost makinesi kullanmış, başkası sesi kötü kaydetmiş, diğeri detaylı göstermemiş derken 5 tane set oldu. Adamın neye bastığı belli değil tab paylaşmamış vs vs bir ton can sıkıcı eksiklik... Tek avantajı fiyattı eğitim başı 29 tl civarı ödedim. Sonuç olarak pişman oldum.

Benim tavsiyem udemy'e bulaşmadan ya güzel bir dvd arşivi yapın ya da fender play gibi bir yere kaydolun.

Fender play'ı geç keşfettim. Birkaç videosunu izledim gerçekten beyin özürlüye anlatır gibi anlatıyor. Her detayı gösteriyor. Çekimler mükkemmel, ses kaydı mükemmel...

3. ve 4. gün neler yaptığıma gelince sadece parmak alıştırması yaptım. Geri kalan zamanda araştırma yaparak geçti. Rocksmith aldım. Guitar pro programını edindim. Bu akşam yine bir sorun olmazsa udemy setlerine devam edeceğim.
 
Davul üzerine konservatuar okuyan bir arkadaşım; -"Bize ilk iki sene davul göstermediler, sadece ped üzerinde çalıştık". demişti. Öğrenmede her şeyin bir zamanı ve yeri var.
Elinizin altında tonlarca ve sınırsız kaynak vaken gitar öğrenemezsiniz.

Hangi seviyede kalacağınızı, bir sonraki seviyeye geçmek için tamamlamanız ve öğrenmeniz gerekek aşamaların oturup-oturmadığını idrak edemezsiniz. Sürekli konudan konuya, kaynaktan kaynağa geçer, neden bu işi kıvıramadığınızı sorgularsınız. Yani; ne kadar çok kaynağa sahipseniz kafanız o kadar karışır ve enstrümandan soğursunuz.

Bazen basit görünen 4 tane notayı aylarca etüd yapmanız gerekir. Siz iki dk sonra onu oldu deyip bir kenara atar, yeni birşeyler öğreneyim şarkı çalayım artık gayretine girersiniz. Rocksmith ve guitar pro meselesi de böyledir. Yetkin olmadığınız şarkılar sizi heveslendirir ama onları çalmaya giriştiğinizde, aslında yıllarca uğraşıp bünyenizden sökemeyeceğiniz yanlış temeller attığınızı farkedemezsiniz.

Doğru öğrenmek ve hızlı gelişmek için ders alın. Diğer türlü sadece yerinizde sayacaksınız ve ilerleyemeyeceksiniz.
 
Son düzenleme:
Bir de şu var ki devamlı çalışmak çok kritiktir yani haftanın iki günü elinize alıp 3'er saat çalışacağınıza haftanın 6 günü 1'er saat çalışmanız daha faydalı olacaktır. Süreklilik oldukça önemli.
 
Selim Isigin udemy dersleri hakkinda yorum yapar misiniz? Biraz daha ileri seviye icin mi yoksa baslangic icin mi? Selim Isik 1-100 bitirip oyle mi gecmeliyim?
 
Geri
Üst