Analog pedalları direk PA SYSTEM'e bağlamak için önerileriniz nelerdir ?

Çoğumuzun ortak sorunu ne yazık ki aynı ama ben bir çok yol denedim. Preamp pedalları v.s. kullandım Joyo American Sound v.b. ne yazık ki aradığımı bulamadım MOOER Peamp Live son zamanlarda kafama yattı. Sizlerinde önerileri doğrultusunda artık şu işi çözmek istiyorum, zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim.
 
Analog sisteminizi PA sisteme bağlayıp makul sonuç elde etmenin yolu bir kabin simülatörü kullanmaktır. Bu konuda da takip edebildiğim kadarı ile ekonomik çözüm Mooer Radar ve Digitech'in CabDryVR ürünü olabilir.
 
şu anda da ilanlarımda satılık başka bir sisteme geçtim fakat kullandıklarım arasında en iyisi mooer radar idi. Mükemmel bir pedal. İkinci seçenek de ms pozitron shakti twin alıp xlr çıkışından sisteme girmek o da eq takviyesiyle gayet iyi👍
 
Preamp ve cab sim olmadan gerçekçi bir ses almak zor. Sansamp da başarılı ama gitarda hiç denemedim. Özellikle RK5 kullanan çok kişi var, bir bakın isterseniz.
 
Günümüz koşullarında, birçok pedal ve prosesör var.
Yalnız hala kimse tam istediği soundu alamıyor :)
Ben gitar çantasına sığabilecek, küçük, bol fonksiyonlu, kolay kontrol edebilen çözümlerden yanayım.
Şuan için fiyat, drive çeşitliliği, efekt çeşitliliği, kabin simülasyonları, basit kullanılabilirliği, canlı performansa uygunluğu açısından;
Mooer GE200 tavsiye ederim. Olağan üstü beklentileriniz yoksa herkese, her tarza uygun.
İnce ayarlara öğrenirseniz, gayet güzel soundlar elde edersiniz.
Dorock ta canlı performaslar da gitaristler kullanılıyor.
Zoom G3 fena değil,
Line 6 serileri tabi ki güzel ama Line6 ya 2500 - 3000TL vereceğime Mooere 1470TL almayı tercih ederim.
2 pedal fiyatına prosesör almış oluyorsunuz.
Ne kadar küçük, o kadar rahatlık demektir.
Ayrıca prosesör ve pedal grubu biraz ölü yatırım işidir.
Her yıl yeni modeli geliyor, elinizdeki bir süre sonra çok eski model oluyor.
Çok açılmamak lazım.

Not: Siz en güzel soundu bulsanız da o mikseri kullanan kişi var ya her şeyi mahvedebiliyor :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hepinize çok teşekkür ederim ben zaten şu anda POD HD 500X ile sahnelere devam ediyorum fakat artık analog sistemimi kullanmak istiyorum. Bu sistemi kullanmak için bir amfi taşıma gereksinimimi minimuma indirmek için preamp pedal almayı düşünüyorum. Mooer Cab. Sim Mooer Preamp Live pedalının içinde zaten mevcut ayrıca güzel bir preamp pedalı o yüzden şimdilik ilk sırada Mooer Preamp Live var.
 
Hepinize çok teşekkür ederim ben zaten şu anda POD HD 500X ile sahnelere devam ediyorum fakat artık analog sistemimi kullanmak istiyorum. Bu sistemi kullanmak için bir amfi taşıma gereksinimimi minimuma indirmek için preamp pedal almayı düşünüyorum. Mooer Cab. Sim Mooer Preamp Live pedalının içinde zaten mevcut ayrıca güzel bir preamp pedalı o yüzden şimdilik ilk sırada Mooer Preamp Live var.

Benden tavsiye. Sakın POD HD500 X ile vedalaşmayın. Ben şahsen pişmanım. Kullanım kolaylığı, iş görebilme kapasitesi vs uzun yıllar götürür. Analog sistem + kabin simülatörü hayal kırıklığı da yaratabilir.
 
Şu an şu şekilde bir sistemle çalıyorum gayet iyi ;

Wah > Tuner > Overdrive > Joyo American Sound > Delay > Reverb > Mooer Radar (Celestion yüklü)

Daha da minimal olsun diye hX stompa geçeceğim ama bu model en uygun model gibi
 
Ucuz ve etkili olarak , Behringer ultra g deneyebilirsiniz. Senelerdir bu sekilde sahnelerde calan biri olarak sadece sunu diyebilirim, tamamen kismet.. Cok iyi aletlerle cok iyi sistemlerde, cok kotu tonlarda aldim, cok basit aletler ile cok kotu sistemlerle inanilmaz amfiye yakin tonlarda elde ettim. Benim setupim en iyi ultra g ile anlasti. Daha iyilerinide denedim ama bekledigim verimi alamadim acikcasi. Hepsi guzel aletlerdi ama burda soz konusu uyumlu ekipmani toplayabilmek.
 
Bu başlıkta da böyle bir konu tartışmıştık, burada önerilen pedallar da işinize yarayabilir.
 
Dostum en cok kafa yordugum ve para harcadigim konu bu. Yasadigim sikintilari bildigim icin birkac bilgi paylasacagim seninle. Yalniz bunlar kesin dogrudur demiyorum, kisise tecrube sadece. Sansamp ve turevleri (rk5, gt2, classic, tri-ac, character series vs), xotic, mooer, amt amfi serileri. Bunlari kullandim denedim. Hepsini sattim. Sorun su, amfi simulatoru denen pedal-rack aslinda bir overdrive pedalidir. Sen bu simulatorun uzerine fx (delay, chorus vb) kullanip baska bir drive olayina girmeyeceksen hepsi olur, iyi de olur. Yalniz ben boost yaparim, distortion eklerim, crunch tonum ayri olsun vb dusuncelerle hareket edersen bunlar tat vermez, temiz ses cikmaz, verim alamazsin. En iyi cozum iyi bir gitarin oldugunu varsaymak sartiyla, iyi bir amfi almaktir. İyi bir amfi arti analog pedallar veya ortalamanin uzerinde bir prosesor. Ben amfi kullanmamak/tasimamak icin bunu sordum dersen, tek cozum, yalnizca iyi bir kabin simulatorudur. Analog pedallari dogru siralamayla kabin simulatorune gireceksin, hepsi bu. Genel olarak tavsiyem ise, ne alirsan al hocam, iyisini al, pahali demiyorum dikkat edersen. Ama cogunlukla harika pedallar pahali oluyor. Kabin simulatoru mooer trescab, amt chamelon denedim. İkisi de iyi, chamelon bypass edilemiyor switch yok. Bir defa alacaksan uzun sure kullanacaksan tek onerim Torpedo Cab Sim.
 
Mooer Preamp Live kesinlikle en güzel çözüm gibi hem Cab. Sim mevcut üstünde hemde 4 adet farklı preset ile cidden atom karınca gibi bir ürün. Şu an için o ağır basıyor yinede teşekkür ederim.
 
Amt pangaea kullaniyorum. Normal drive pedallariyla birlikte iyi sonuc alamiyorum. Preamp pedallariyla guzel sonuc veriyor. Jmp1 ile birlikte kullaniyorum gayet guzel sonuclar aliyorum. En iyi cozum caldiginiz yerde amfi iyiyse direk amfiye girmek, iyi degilse yaninizda cab sim pedali varsa onla sisteme girmek. Yada iyi bir procesor.
 
Geri
Üst