Çin'de aliexpress den diy gitar sipariş etmek

Gitarım için parça bakarken aliexpress de çok ucuza gitar sapları gövdeleri ve ya set halinde satılan diy gitar kitleri gördüm. Fiyatları gerçekten çok ucuz 600 liraya telecaster ve ya les Paul setleri satılıyor. Veya 450-500 liraya maun gövde ve üzeri flame maple olan govdeler var. Fotoğraflarda gitarlar kaliteli ve güzel duruyor. Ama çin olduğu için güvenemiyorum. Sizde ordan gitar gövde sap sipariş edilir mi ? Daha önce eden var mı ?
 
Youtube da yapanlar vardı. Diy guitar diye aratın çıkar. Bunların hepsi Çin zaten hocam, o konuda bir şüpheniz olmasın :)
Yalnız çok ustaca yapılmazsa görüntü olarak güzel görünmeyebiliyor gitar. Sağlamlık ve rahat çalımı da işçiliğe bağlı. Ton ise biraz şans işi gibi. Bazı şiparişlerden çıkan ağaçlar harbiden güzel çıkabiliyormuş.
 
Yıllar önce dolar uygunken, vergi gibi dertler yokken 30 dolara gitar sapı alıp kendimde gövde yapmıştım. O zaman içinde bulunduğum şartlar gereği benim için en mantıklısı o olmuştu. Sadece deneysel amaçlı olarak, ortaya bir şeyler çıkarmak için eğer çöpe atılabilecek bir miktar paranız varsa alınabilir. Ortaya çıkacak sonuç daha çok psikolojik tatmin amaçlı olacaksa ve gitar dekor olarak evde duracak bir şeyse sorun olmaz. Görüntü olarak fena değiller, ama ben alıp toplayayım sonra da kullanırım işime de yarar derseniz bence gerek yok. 600 lira civarına kit alıp vergisi vs uğraşacağınıza genelde ikinci ele düşen ucuz yollu bir gitar kovalayıp kendinizce uğraşabilirsiniz. Açıklamada yazan ağaçlar genelde pek yazdığı gibi olmuyor. Ben şöyle bir şey yapmıştım. Bugünün kuruyla alır mıydım diye sorarsam kendime cevabım net olarak hayır olurdu.
. 2016-12-06 15.07.19.jpg
 
Geri
Üst