Elektro gitarda bent sırasında sorun

5 ay önce aldığım elektro gitarımda herhangi bir perdede veya telde bent yaparken fretlerden olduğunu düşündüğüm bir ses geliyor limon yağı sürdüm fakat ses hala devam ediyor bu sesin gitmesi veya azalması için ne yapmam gerekir
 
Öncelikle limon yağı ile fretlerin bir bağı yok. Limon yağı klavyeye sürülür. Sonrasında da emilmeyen kısım silinir zaten.

Sesin ne olduğunu duymadan cevap vermek de zor.
 
fret polish lazım büyük ihtimal, telleri 4 ay değiştirmemek fretlerin öyle olmasına neden olabilir. 4 ay kullandığınız telin elixir olduğunu varsayıyorum, diğer türlü başka teller ise o kadar süre kullanmak büyük eziyet hem gitara hem sana. Elixir telin bile 4 ay dayanması için sürekli çaldıktan sonra-önce altlı üstlü 360 derece silinmesi lazım.
 
Peki benim bu teli kullanmanın fretlere bir sakıncası olur mu
Evet, teller her türlü fretleri aşındırır zaten ama eski tel daha çok aşındırır.

Ben elixir optiweb öneririm. Diğerlerinden daha uzun ömürlüdür. Bu dediğin tel ile çok bi fiyat farkı da yok. Ben her çalımdan sonra kuru bezle siliyorum telleri ve günde 1 saat çalımla 3-4 ay kullanırsın rahat.
 
Ben Elixir'ciyim, amatör çalıcıyım ... senede 2 kesin, çoğunluk 3 kere değiştiririm. Mevsim geçişlerine denk getiririm, bu aralar, yaz sonu ve kışa girerken gibi... ama pahalı tel Elixir.
Evet, eski tel fret için iyi değil, zaten çalarken de hissettirir, keyif vermez.
 
Arkadaşlar tellerimi değiştirdim fakat bahsettiğim ses hala var vibrato veya bend sırasında ses hala geliyor bu ses normal bi ses olabilir mi ? gitarcı arkadaşlar, tele vurmadan bend ve vibrato yapınca ses geliyor mu
 
Geri
Üst