Prs Gitarlar

Öncelikle iyi günler.
Elimdeki gitarları (İbanez s470, Schecter Hellraiser c1, Fender Mexica Strat) nakit ihtiyacımdan dolayı satmak zorunda kalmıştım. Bir süredir bütçe olarak beni yormayacak bir gitar arıyorum. Tekrardan Schecter almayı düşünüyordum ancak PRS gitarlar hakkında çok olumlu yorumlar almaya başladım. Hem hafifliği hem tonal açıdan yelpaze genişliğide beni etkiledi. 2. el olarak 3000 tl ye kadar önerilerinizi ve gitar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Ben aslında şunu merak ettim. 3000 lira gitara ayırmışsınız, istediğiniz tarz da belli fakat bu gitarı hangi ekipmanlarla kullanıcaksınız? Kullanılacak ekipmanlar, alınacak ton açısından bence gitardan daha önemli.
Ayrıca ben de o bütçeye göre Jackson'lara yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Hocam o Zaman standart almak daha mı mantıklı

Ben Kore malı PRS SE kullanıyorum. Ziyadesiyle memnunum. Standard SE 24'ü hiç denemedim. PRS'in endonezya modellerinin kalitesi hakkında malesef bilgim yok. Fakat herzaman olduğu gibi para konuşur, ne kadara alınacağı önemli. İkinci ele 1500 civarına düşen son revizyonlu Custom 24'leri değerlendirme seçeneği bence daha ağır basmalı...
 
Konu üzerinden 2 ay geçmiş bu süre zarfında PRS se torero edindim ve güzel zamanlar geçirdik :D geçtiğimiz haftalarda nakit ihtiyacım nedeniyle sattım şimdi ufukta Ltd mh-1000 fr deluxe var gibi bakalım
 
Başka bir yere de yazmıştım. Burada da dursun, ihtiyacı olan birisi lazım olur:

513 sahipleri için bir bilgi vereceğim:

Bende swamp ash modeli var. Bulması neredeyse imkansız artık, sanırım "custom shop" veya "private stock" olarak sipariş etmek gerekiyor. Neyse, ben bu gitarı ülkemde 305 ve rosewood klavyeli DC3 bulamadığım için aldım. Ama köprü tarafındaki single coil modu bir türlü istediğim şekilde tınlamıyordu. Bu nedenle yakın zamandaki provalar ve konserler için de bir ton para harcadım ve strat ile tele aldım üstüne üstlük.

(Bilmeyenler için not, PRS 513 modeli, 5 single manyetikli -HSH- ve 13 ton kombinasyonuna sahip, 25,25 ölçüsünde ilginç bir alet. Bendeki model swamp ash gövdeli ve maple sap. Teorik olarak strat tonlarına yaklaşmak mümkün).

Arkadaşımın bana bir türlü satmaya yanaşmadığı 305 ile yan yana denedik. (305, bu gitarın 3 single manyetikli ve alder gövdeli hali) Swamp ash olduğu için daha koyu ve agresif tonları var. Ne var ki sap ve orta manyetik tonları birbirine oldukça yakın. Köprüye gelince iş değişiyor bir anda, hem çıkış çok yüksek hem de single modunda hiç de öyle değilmiş gibi tınlıyor. Arkadaşım Ankara'ya giderek oradaki başka bir arkadaşındaki 513'teki manyetiklere internetten bulduğu bir modu denedi, çok kötü olduğunu söyledi. Gitarın manyetikleri ve bağlantısı şahsına münhasır olduğu için çok fazla bir ilave yapmak da mümkün değil. Ben de bir süredir Strat, Tele ve single modda çalınabilen diğer PRS gitarlarımla karşılaştırıp durdum, en sonunda takıntı oldu artık.

Ve çözümü buldum.

Köprü manyetiğini söküp ters taktım. Çünkü diğer gitarlardaki manyetiklerim ve bu gitarımdaki köprü manyetiğinin hep dış yüzeydeki tarafları aktif hale geliyordu single modda. Bunda ise iç yüzeydeki manyetik. Humbucker modunda biraz tizleşti gibi ama single modda aradığım şeyi yakaladım. Olan bizim 3.000 dolara dolu.
icon_smile.gif
 
Opeth'in ana gitarıdır. Eğer gitarın ton aralığını merak ediyorsan opeth buna kafi gelir. Diğer yanda manyetikleri aynı değil fakat carlos santana da prs ile blues yapar. Fakat sanki 513 alırsan daha mutlu olursun gibi. @taka nacizane fikriniz nedir?
 
PRS SE floyd rose ile metal, rock olur da blues kısmı zor gibi. İkisinin de manyetiği 85/15 S, birebir aynı özelliklerdedir diye tahmin ediyorum ama floyd rose sisteminin sinyalden çok fazla şey götüreceği ortada. Bir de floyd rose ile uğraşmak zor iş. İlk kez PRS alacaklara tavsiyem Custom 24 olur hep.

Eğer sıfır SE alınacaksa o paraya ikinci el S2 bulunabiliyor. Onları tavsiye ederim.
 
Merhaba. Do-re den PRS Custom 24 ü satın aldım. Tonları çok hoşuma gitti. Özellikle clean tonlar çok parlak. Diğer gitarım kilitli floyd rose olduğu için hiç akord kaçırmıyor. Acaba bu gitara burgu ve köprü için upgrade önerir misiniz?
 

Dosyalar

  • 20200419_124901.jpg
    20200419_124901.jpg
    473.6 KB · Gösterim: 189
Merhaba. Do-re den PRS Custom 24 ü satın aldım. Tonları çok hoşuma gitti. Özellikle clean tonlar çok parlak. Diğer gitarım kilitli floyd rose olduğu için hiç akord kaçırmıyor. Acaba bu gitara burgu ve köprü için upgrade önerir misiniz?

Hayırlı olsun. SE serisinin parçaları fena değildir, daha iyisi için ya USA parçalara bakacaksınız ya da buraya ama şu şartlarda beklemenizi tavsiye ederim.

 
Akort kararlılığı için üst eşiği değiştirmenin büyük faydasını görebilirsiniz. Tremolo kullanmıyorsanız köprüyü sabitlemeyi de düşünebilirsiniz.

Köprü ve burgularla bence de uğraşmayın.
 
Geri
Üst