Macar Rock grubu Avar

Merhabalar,

Macaristan’da yasiyorum. Avar adinda yeni kurulan bir Macar Rock grubunun elemanlari, Türkce bir parca soylemek icin burada yasayan bir Türk olarak benden yardim istediler. Türkleri cok seviyorlar burada. Parcanin studyo kaydina beni de cagirdilar, vokalistin Türkce kelimeleri dogru telaffuz etmesi icin yardim ettim. Uzerinde bayagi calistik ama cok eglenceli oldu. “Türkce hic de kolay degilmis” dediler, ama vokalist(ler) cok iyi bir is cikardi. Hangi parca oldugunu soylemiyorum, surpriz olsun, cunku simdi video klibi uzerinde calisiyorlar (Yaza dogru klibi hazir olur). Bomba gibi bir parca oldu, cok profesyonel calisiyorlar. Eminim sizin de cok hosunuza gidecek!
Türkiye'de konser vermeyi cok istiyorlar. Umarim Türkce parcalari piyasaya cikinca Türkiye’de de taninirlar.
Bu arada ilk kliplerini YouTube’a koydular. (World to stay)



Bu parca Macarlarin orta asyadan Macar ovasina gelmesi ile ilgili bir efsaneyi de iceriyor. (internette bu konuda buldugum bilgiyi ekliyorum)
-------
MUCİZE GEYİK
“Csodaszarvas” adlı bu efsanevi geyik, Türk kültüründeki Alageyik kavramı ile büyük benzerlikler gösterir. Hunor ve Magor onun peşinden giderek Macar yurdunu bulmuşlardır. Macarların yol göstericisi olarak kabul edilir.
-------
Gecmis ve bugunu birbirine baglamak, ruyadan gercege gecmek, direnis ve baskaldiri gibi konulari da iceren bu parca benim cok hosuma gitti. Video da super. Parcaya Türkce altyazisi da koydular (Ayarlamalardan Türkce altyaziyi secebilirsiniz)
Ben grup uyesi degilim ama cok iyi arkadas olduk. Macar Türk kardesligi baglaminda gruplarinin tanitimini yaparak onlara yardim etmek istedim.
Eger muziklerini begenirseniz, kanallarina abone olup ve klibi paylasip destek verebilirsiniz. Boylece Türkce parcalari ciktiginda da haberiniz olmus olur.
Hepinize saglikli ve muzik dolu gunler diliyorum!
 
Biz Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişimizi ve kökenimizi konu alan şarkılar yayınlayıp, müzikteki etnik melodilerimizi de kullanmaya çalışsak hemen mhpli, ülkücü, kafatasçı damgası yeriz. Projenin önü daha yola başlarken tıkanır. Ne zaman bu hale geldi bu millet, kim getirdi bilmiyorum.
 
yeterince pozırımız yokmuş gibi bir de ithal mi ediyoruz. çohafedersiniz de ben bu kadar prodüksiyon yapılacak bir sihim göremedim bu grupta. samimi konuşurum genelde kafam güzelken.

konan gibi atlamalar zıplamalar...

üç kere dinledim haksızlık mı ediyorum diye. bu ne la terkedin burayı.
 
Son düzenleme:
yeterince pozırımız yokmuş gibi bir de ithal mi ediyoruz. çohafedersiniz de ben bu kadar prodüksiyon yapılacak bir sihim göremedim bu grupta. samimi konuşurum genelde kafam güzelken.

konan gibi atlamalar zıplamalar...

üç kere dinledim haksızlık mı ediyorum diye. bu ne la terkedin burayı.
adamlar kendi müziklerinin metallicası veya iron maidenı değil de Five Finger Death Punch'ı olmak istiyorlar belki de. Görüntü, imaj ve dinlenebilirliği daha çok önemsiyor olabilirler enstrümental derinliğe veya tekniğe kıyasla. Yani klipteki emeğin boş görülmesi bence pek doğru değil.
Bir de bizim kulaklarımıza pentagram versiyonu kazındığından dolayı yavan geliyor olabilir biraz o açıdan şanssızlar :)
 
Geri
Üst