Milisaniyelik ritim hatası

Arkadaşlar merhaba. Ben bir parçayı çalıp analizini yaptığım zaman şunu görüyorum. Bazı yerlerde metronomla aynı anda vuruş yapmışım ama bazı yerlerde de milisaniyelik erken vuruşlarım var. Bu da kötü duyuluyor kayıtta. Hiç geç vuruş yapmıyorum. Sorunum milisaniyelik yaptığım erken vuruşlar. Sence bunu düzeltmek için nasıl çalışmalıyım, gitarı bir kenara bırakıp kalemle masaya vurarak falan mı ritim yeteneğimi geliştirmeliyim, yardımcı olabilir misin, çok sevdiğim enstrümanimdan soğudum. Teşekkürler:)
 
Açık açık söyleyince kalbiniz kırılıyor, sonra biz suçlu çıkıyoruz. Bir de sakin sakin deneyelim;

Metronom/tempo hakimiyeti ancak yıllar içinde yapılan EGZERSİZler ile oturtulur ve gelişir. Yabancı dil hakimiyeti gibi de haindir, sabit kalmaz. İlk defa karşılaştığınız bir ölçü yapısında, alıştığınızdan yüksek yada düşük hızlardaki partisyonlarda bahsettiğiniz durumu hemen her müzisyen yaşayabilir, normaldir. Bu geçici bir YETERSİZLİK durumudur, tek çözümü de yukarıda ve diğer başlığınıza yazdığım yöntemdir.

Kısaca; burada aynısının laciverti 10 ayrı başlık açıp “milisaniyelik hatalarım var, dertliyim” düsturuyla ajistasyon yaparak değiştiremezsiniz durumu.

BENCE.
 
Geri
Üst