MacBook Air kullananlar..

Merhaba herkese. Uzun zamandır bir bilgisayar almak istiyordum ve 2020 model bir MacBook Air aldım. Bu modeli tercih etme sebebim hem ekonomik anlamda gücümün buna yetebilmesi hem de yer kaplamayışıydı.

Logic Pro x ile kullanmak istiyorum şu an yüklü değil ama alır almak biraz GarageBand i kurcaladım. Aşırı ısınma problemi yaşadım. Açıkçası pişman oldum diyebilirim aldığıma. Daha önce 2-3 ay iMac kullanmış ve sorun yaşamamış biri olarak bu durum canımı sıkıyor. Güncellemelerle çözülebilecek bir durum mu bu sizce yoksa değiştirmeli miyim ?
 

İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB RAM-1TB+256GB SSD​


sistemim var dün sketchup bile ağladı bırak beni diye logic pro x bildigim kadarıyla da video editör yazılımı o da ağlayacaktı. Mac sistemi ne kadar performanslı olsa da ülkemizde iyi bir konfigüre edilmiş macların fiyatına bakınca windows sistem daha mantıklı geliyor. Ha tabi bu işten para kazanıp macı sermayesi olan insana bir şey denemez. Biraz sizin olayla alakasız yorum oldu. Genel düsüncemi ifade ettim.
 
Son düzenleme:
ben de air kullanıyorum, üstelik 2013 model sanırım. uzun zamandır düzenli olarak garageband ve logic pro kullanıyorum ve çok ciddi bir ısınma problemiyle hiç karşılaşmadım. aslında bu ısınma problemi bulunduğunuz yerin iklim şartları, odanızın sıcaklığıyla falan da alakalı. iade etmek veya değiştirmek gibi bir düşünceniz yoksa fanı kontrol edebildiğiniz uygulamalar mevcut, onlara bakabilirsiniz. bunlar dışında, maalesef güncellemeyle çözülebilecek bir durum değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bugün biraz daha gözlem yapayım o zaman. Monitör kullanmadım. Dediğiniz programlara bakıp aşırı ısınma devam ederse değişim talebiyle garantiye yollarım artık sağolun.
Bu arada keşke imkan olsaydı da üst segmentlere geçiş yapabilseydim ama 1 senedir biriktirdiğim ancak MacBook Air modeline yetti. Müzisyenler şanssız bir dönemde ne yazık ki.
 
Macbook air 2020 modelinde termal düzenlemede saçma sapan bir şey yapmışlar fanlar cpu heat sink'ine bağlanmamış bu sebepten termal performansı inanılmaz kötü keşke biraz daha para biriktirip pro düşünseydin. Bazı kişiler CPU heat sink üzerine thermal pad yapıştırıyorlar bir nebze de olsa sorunu gideriyormuş.
 
Macbook air yazı yazmak ve youtube izlemek dışında pek kullanışlı değil bence. Isınma sorunu bariz olarak yaşanıyor. Tebrikler apple mühendisleri.
 
Macbook air 2020 modelinde termal düzenlemede saçma sapan bir şey yapmışlar fanlar cpu heat sink'ine bağlanmamış bu sebepten termal performansı inanılmaz kötü keşke biraz daha para biriktirip pro düşünseydin. Bazı kişiler CPU heat sink üzerine thermal pad yapıştırıyorlar bir nebze de olsa sorunu gideriyormuş.
CPU'ya kadar uzatılmayan birkaç santim bakır ile çevre kirliliğinin önüne geçiyorlarmış.
 
Hayatımda duyduğum en büyük saçmalık bir kaç santimlik bakır heat pipe'ın yaratacağı kirlilik ile ürünün neredeyse kullanışsız olmasını nasıl ilişkilendirmişler acaba. Bu arada da apple'ın kullandığı değerli madenlerin yüzde 99'u geri dönüştürülmüş oluyor. Saçmalıktan, bilgisayarların ömrünü kısaltım insanlara sürekli yeni bilgisayar aldırmaya zorlamaktan başka hiç bir anlamı yok.
 
Malesef 2020 mac air modellerde kronik ısınma problemi var.Eski seri prolardan teknik olarak birçok yönden üstün olmasına rağmen aynı işleri yaparken ısınma problemi yaşıyor.
 
Herkese teşekkürler değerlendirmelerim neticesinde bilgisayarı satma kararı aldım. Almak isteyen olursa mesaj atabilir. 3 defa açıldı.
 
Herkes yeni cihaz almak istiyor ama, özellikle 7000+ gibi rakamlara çıkıyorsanız 2010-2012 Mac Pro'lara bakmayı deneyebilirsiniz. Xeon işlemcileri de değişebiliyor (3.46 ghz x 12), 128 gb ram e kadar desteği de var. Mobil bir kurulum değil ama özellikle SSD disklerle dilediğiniz gibi yüklenebilirsiniz. Ben bahsettiğim bütçeye 12 çekirdekli (+HyperThreading) buldum ve satın aldım.
 
Ben plug-in’ler için yer sıkıntısı (o da arttırılabiliyor alırken) dışında bir sıkıntı yaşamadım. Ne bir uygulamadan atma, ne de aşırı ısınma... Ben de bir geri gösterin derim. Bende 2019 taban model var bu arada
 
Geri
Üst