0 relic gitar nereden alınır ?

Şu an en ucuz nitro boyalı fender highway eski serilerinden bulabilirsen bulursun kendiliğinden relic olur ama çalıma bağlı bu 5 -20yıl vs sürer. Direk relic alacaksan iyi bişey olsun dersen custom shopta yada mjt guitara bakman lazım
 
Ben bu firmayı takip ediyorum bazen, firma Fransa'da. Relic'Art Guitares - Stratocaster Relics

Gitarınızı gönderiyorsunuz, parayı bayılıyorsunuz. Adamlar işlem uyguluyor ve geri size yolluyorlar. Buda instagram sayfaları. 𝐑𝐞𝐥𝐢𝐜’𝐀𝐫𝐭 🇫🇷 (@relicartguitares) • Instagram photos and videos Buradan before after fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Güncel kurdan dolayı pahalı olduğunu kestirmek zor olmasa gerek.
Aynen ben görüştüm 600 dolar falan tutuyor 4 5 ay sürüyor bide kargo dönüşteki vergi olayını bilemedim
 
-Bir gitar alın
-Gitarı luthiere götürün
-Boyayı söktürün
-Tekrar boyatın
-Nitro cila attırın
-Ne kadar çaldığınızla doğru orantılı bir şekilde gitarınız relic olsun
Eğer daha hızlı bir yol arıyorsanız nitro yerine oil finish yada gomalak tercih edin.
Daha da hızlı bir yol istiyorsanız cila attırmayın, kısa bir süre içerisinde gitarınız relic olacaktır.
 
Bence 2. el bir Fender Meksika road worn strat alın valla çok yakışıklı gitar. Tabi bütçenizi bilmiyorum ama diğer yollar baya çetrefilli geldi bana. Bende var Road worn 50's strat. Amerikan strat la kıyaslama isterseniz uzun bir kıyaslama yorumu yazabilirim ama özetle gitardan baya memnunum. Eski American Standart gitarımın ilanını gördüm, yeniden alsam mı diye düşündüm ama değiştirmek için geçerli bir sebep bulamadım.
 
Dostlar ben relic bir gitar almak istiroum.Ama hiç çalmadan 30 yıllık bir gitar almak istemiyorum.Amacım yeni 0 bir relic gitar almak ve onu kendi elimde eskitmek.Lakin nereden ve nasıl alacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Anladığım kadarıyla sizin amacınız bir gitar almak ancak günümüz teknolojileriyle yıpranmaz olmasın da zaman içinde eskisin relic görünüme kavuşsun. Burada ufak bir hatanız var. Öyle bir koruma yöntemi yok. Farklı cila, boya türleri ve gitarın farklı parçaları zaman içinde farklı eskiyor.

Hiç kullanılmadan fabrika çıkışı relic olan gitarların pahalı olmasının sebebi, el ile ekstra işlemden geçmeleri. Mesela gitarın cilasını nitro ile soğutup sonra birden ısıtıyorlar, bazı bölgelerini kasten çiziyorlar, sürtüyorlar, metal aksamları oksitlendiriyorlar, kemik/plastik kısımları kahve ile karartıyorlar vs. Bu da emek yoğun bir iş olduğu için pahalı oluyor. Ancak aldığınız ayarları teknik aksamı kondisyonda ve görüntü olarak istediğiniz gibi bir gitar elde etmiş oluyotsunuz.

Doğal yolla gitarın eskimesi kontrollü olmadığı için çatlak olmasını istemediğiniz bir yeri çatlayabilir, orası burası kırılabilir vs. Bu arada nitro cila daha hassas bir cila türü olduğu için zaman içinde eskimeye, çizilmeye, çatlamaya, erimeye vs. daha elverişlidir.

Ucuz bir gitar alıp sonradan eskittirmek de yine pahalı olacaktır.

Bence siz müziğinize ve zevkinize göre bir gitar alın. O zaman ister istemez zaman içinde eskiyecek, sağı solu vuruk olacak. Eğer ki sahne de alırsanız bu vuruk şu konserde olmuştu, bu çatlak şu provada olmuştu diye anılarınızı gitara işlemiş olacaksınız. Ancak bunun için ‘reliclik’ gitar diye bir gitar yok. Hepsi gitar ve hepsi kullandıkça eskiyor.

Estetik olarak “tam olarak bu gitarı çok beğeniyorum, burasının cilasız olması çok güzel, ağacı görünüyor offf” dediğiniz bir relic gitar beğendiyseniz de o işçiliğin parasını gôzden çıkartmanız gerekli maalesef.
 
kemer çizse içiniz gidecek relik diyorsunuz... neyin reliğiyse salonda sandalyeye mi çarpacak gitar ne olacak. sanki bana sahneden atlayacak. te allaaam salon beyefendileri relik diyor. çok çalsanız da eskise keşke. vay babo vay.
Hocam, benim gitar çarptı be. Plastik sandalyeye hafif değdi, cort diye ufak bir pinçik attı nitro. Nasıl olabildi anlamadım valla ahxhs

Ne yalan söyleyeyim içim gitmişti. Malum bu coğrafyada müziktir, zevktir pahalı iş, para da kolay kazanılmayınca üzülüyor insan. Hele acemi olunca hepten üzülüyor.

Hatta yine evde salonda çalarken palm mute yapmaktan saddle’ın kaplamaları aşındı.

Pick guard snap-on olduğu için tırnakları bakım yaparken kırıldı. Snap-on olduğu için yenisini bulamıyorum. Zaten hayvan pahalı. Ne olacak böyle çalayım işte diyorum.

Kendisini alalı 2,5 sene oldu. Hala salonda çalıyorum. Sonra diyorum ki benimle yaşlanacak bu gitar, seviyorum be. Orası da çizilecek, burasıda kırılacak. Yaptırırım, keyifle çalmaya devam ederim.

Relic falan sevmem etmem de, takımları giyip salonda son ses Back in Black çalmama sadece komşularım karışabilir. 🤘🏻👹

Bırak iki relik demişiz, biz garibanız diye çok mu yaaa. 🥲 üç günlük dünya işte...
 
Ben de ikinci gitarımı yeni almıştım, daha 1-2 haftalık ya vardı ya yoktu. Evde eşofmanla takıldığımdan o şekilde çalıyordum. Sonra fark ettim ki eşofmanın fermuarı gitarın arkasını çizmiş. Epey üzülmüştüm. O zamanlar ismini vermek istemediğim başka bir foruma yazmıştım. Çözüm yorumları gelmişti ama prosedür uzundu. Bir gün gözümü karartıp ince zımpara, dremel benzeri bir el aleti ve Planet Waves Restore/Protect ile bir giriştim. Cillop gibi oldu. O günden beri de fermuarlı bir şey giydiğimde gitara dokunmuyorum.
 
Fabrika çıkışlı relic gitar istiyorsunuz sanırım.
Zuhal'e gittiğimde bu tarz Fender Stratlar görmüştüm, ama epeyce pahalılar. Fiyatlar 30k, 40k, 50k, 70k mertebesinde. Bilgi olarak geçeyim dedim.
Ya da herhangi bir 0 gitar alıp relic işlemi uygulatabilirsiniz.
Sanırım sorunuzu yanlış anladım, bilmiyorum.
Aah ah bu pandemi belasından önce Akasya Avm deki Zuhal'e gitmiştim. Karşısında oturup o gitarları saatlerce izleyebilirdim.... Dediğiniz gibi fiyatlar 8 - 9 - 10 bin dolar diye gidiyordu, yanılmıyorsam Custom Shop ürünleriydi.
 

Dosyalar

  • Screenshot_20210331-174155_Instagram.jpg
    Screenshot_20210331-174155_Instagram.jpg
    327.4 KB · Gösterim: 115
bu relic olayı gerçekten sanat eğer şöyle olursa:

Cort Sunset TC Worn Butter Blonde Elektro Gitar Fiyatı

avrupa yakası dizisindeki dursun'un eli değmiş gibi oluyor. Özellikle sağlak gitar için sağ kolun değdiği kontur kısmı makine ile girişilmiş- tıraşlanması kadar iğrenç olanı yok. Heavy relic de değil bildiğin keskin sınırlı inşaat işi gibi duruyor o gitarı istersen 100 yıl çal istersen hatta heavy relic yap yine kol değen kısım öyle aşınmaz. Adam gitarı gerçekten yola vurmuş ondaki bile aşınma ortada..
 
Şimdi bu başlık altında yazılanları falan okuyorum. ne yapsam bilemiyorum ne biçim bir hobiymiş bu gitar meselesi yahu. Ben gitara gözüm gibi bakıyorum mesela çizilmesin o olmasın bu olmasın falan diye.
Ama bir çok kişide eskitme yapılmış gitarların peşinde.
Hayır abi anlamadım ki hangisi makbul bu işin. Ona göre davranırım bende gitarıma satarken ilan açıklamama relic yazarım :)
 
Geri
Üst