İlk defa pedal alacağım fakat birkaç sorum var

Merhaba. Foruma yeni üye oldum, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Pedal alacağım fakat daha önce hiç pedal tecrübem olmadı. Size birkaç sorum var.


1) Gitar pedalı pille mi adaptörle mi çalışıyor? Modelden modele değişen bir şey mi?

2) Bağlantıyı nasıl yapıyoruz? Gitarı amfiye bağladığım jack kablosunu pedala bağlıyoruz sanırım önce. Peki pedalı amfiye hangi kablo ile bağlarım?

3) Heavy ve thrash metal için distortion pedal tavsiyeniz var mı?
 
Pedallar genellikle 9 volt pil ile çalışırlar.
Ancak pil pek ekonomik ve de en önemlisi çevreci bir yöntem değil. Bir de bazı pedallara pil takmak için altındaki 4 vida tornavida ile açmak gerekiyor. Pek kullanışlı değil. Bir de uzun süre pedalın içinde pil unutursanız pilin akma riski de var.

Önce pedal alıp, adaptörü sonradan almaya karar verir ve ilk başta pil ile pedalı kullanacaksanız çok önemli bir tavsiye vereyim. Mutlaka pedalı kullanmadığınız zaman kablolarını sökün. Kablolar takılıyken pedal kapalı bile olsa pil tüketecektir.

Ben iyi bir power supply almak için bütçe ayırmaya ve işimi görecek bir power supply arayışındayken daisy chain’in neden olduğu gürültüyü kesmek için pedallarıma pil taktım. Bir akşam çalmıştım ve 3 saat kadar çaldıktan sonra pedalları kapattım. Bir gün sonra neredeyse bütün piller bitmişti.

Alacağınız pedala uygun bir adaptör almayı ihmal etmeyin.

Distortion pedal da derya deniz. Zevke ve bütçeye bakar. Yardımcı olması amacıyla aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz. Yine de fırsatınız olursa almadan önce mağazaya gidip varsa kendi amfinizle ve gitarınızla deneyin derim. İkinci el almak da baya avantajlı oluyor.



 
Geri
Üst